TELEPATIE VI

BOWELFUCK – ManBearPig CD 2012, Bizarre Leprous Production

Loni v létě BowelFuck debutovali na tuzemské scéně svým sedmiminutovým promáčkem, který jsem podrobil kontrole. Co jsou tito tři divočáci zač, už bylo popsáno v minulé recenzi, a tak se s klidem můžeme obejít bez klasického představení kapely. Svou recenzi jsem tehdy zakončil slovy: Důležité je, že dodaný materiál nezavání nudou a příjemně odsýpá, na druhou stranu při tak krátké stopáži to zas takový výkon není. Lámat chleba se bude až na plnohodnotném CD. A ta doba nastala právě teď. Rok se s rokem sešel a debutové album, plné kvalitního grindu, je na světě. Svou délkou to žádný extra trhák také zrovna není, CD má osmnáct minut, ale přece jen už se zde jedná o delší časový úsek, a to co se u sedmi minut dá ututlat, a případné slabší místa zamaskovat, na osmnácti minutách jen tak neschováte.

Oproti promo materiálu se toho věru moc nezměnilo, ale to ani nebylo záměrem, a vlastně je to i tak dobře. A tak se tu servíruje grind šupec s jasným signálem. Díky nazvučení kytary se začne za kabát vkrádat severská, studená zima, která sice chladí, ale hlavně slušně zní. I když se plave v grindových vodách, nedá se tvrdit, že by se jelo jen podle šablonky start - cíl, klepat, válcovat a nepolevovat. Ne ne, v tomto počínání mi jsou Bowelfuck sympatičtí, poměrně chytře umí vycítit, kdy je vhodné odlehčit a zpomalit, a svůj výraz zatraktivnit. Což se stává vítaným prvkem, viz. death metalový začátek třetí One More, nebo ještě více markantnější to je v titulní ManBearPig, která je celá ve středním tempu, výborná basa Johne. (úsměv) Ale i většina skladeb si nějaké to střední tempo uzme a skutečně nenudí. Svěžím dojmem působí i poslední song DDQ, kde se Bowelfuck nebáli sáhnout po správně řízném crustu, a i ten v jejich podání funguje.

Vítaným prvkem v hudbě BowelFuck je zařazení dvou vokálů, které dodávají nahrávce větší pestrost. O animální výjevy se starají rovným dílem oba dva drtiči strun. Zatímco přírodní řev patří kytaristovi Pavlovi, zmutovaný vokál alá gore grind přehnaný přes efekt, obstarává basák Little John.

Deska, kterou zaštítilo prestižní vydavatelství Bizarre Leprous Production, je na naší grindové scéně příjemným osvěžením. Podařilo se na ní vměstnat jedenáct vyrovnaných vypalovaček, které nemohou žádného příznivce extrémní muziky zklamat. Ač BowelFuck nepřišli s kdovíjakou objevnou formou grindu a odkaz na známější kapely je z jejich tvorby cítit, přesto potěší zápal s jakým je toto CD nahráno. Ačkoliv u kapel podobného ražení dávám jednoznačně přednost živému přednesu, ManBearBig mě baví i z tohoto malého kotoučku.

Čas: 18:17

Seznam skladeb:

  1. LickTheGrenade
  2. G_4_AGT
  3. OneMore
  4. F&F FutureFuck
  5. FistFor BetterClarity
  6. MouthWideOpen
  7. SqueezeAndDie
  8. ManBearPig
  9. DefiledMind
  10. Feeders
  11. DDQ


http://bandzone.cz/bowelfuck


Zveřejněno: 06. 09. 2012
Přečteno:
4128 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář