Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

BAD FACE – Overload MCD 2012, vlastní náklad

První myšlenky ihned při prvním spuštění CD byly takové: pěkné intro, hutný zvuk, dominantní basa a Pawlův chraptivý zpěv, který jakoby se někde ztrácel. Připadá mně, že není součástí hudby, ale pouze jako doplněk k hudbě a je někde schován. Musím přidat na hlasitosti a napadlo mě, že to snad není možné, jestli náhodou blbě neslyším. Vždyť album Emotions Burns z roku 2007 bylo dobré a na první poslech mě chytlo. "OK, přehraju si předchozí album a porovnám to." Nakonec jsem si poslechl všechny nahrávky Bad Face. Dvouskladbové Speak With Us! z roku 2005 mně připadalo zvukově podobné jako Overload. Na EP Good Time Wake Up (2004) je zvuk trochu odlišný, zpěv je zde na stejné úrovni a pěkně ladí s nástroji. Pouštím si ještě jednou písničku Final Scene, přehazuji kotouček a pouštím Final Scenes 2012. Nové CD Overload je o mnoho zvukově lepší provedená práce, ale ten hlas je doopravdy schován. Dávám si Emotions Burns a nic naplat, musím uznat, že zpěv je doopravdy "utopen" v hudbě i tady. Škoda, asi je to prokletí všech nahrávek Bad Face.

Vkládám do přehrávače Overload podruhé. Jak jsem podotkl v úvodu, tak album rozjíždí velmi zajímavé intro. Jste v pohodě, a pokud ne, tak se určitě během 1 minuty a 23 sekund do pohody dostanete, ne-li dřív. Necháte se unášet proudem melodie a na nic nemyslíte. Následný rozjezd v Your Time is Gone je takové panterovské groove. Vlastně všechny skladby jsou si tak trochu podobné. Někde jsou víc znát thrash metalové zářezy nebo částečně hardcorové záškuby v deathové slupce. Musím hned uznat, že zvuk oproti předchozí desce vykrystalizoval do čistější podoby a o mnoho víc se mi líbí. Ale ještě jednou podotýkám, že zpěv je někde v pozadí a jen se tak tak prokousává dopředu.

V trojce Fire se snažím oprostit od zpěvu a víc vnímám hudbu, protože je docela povedená a sehranost jednotlivých nástrojů je na jedničku. Nejvíc ze všeho musím vyzdvihnout rytmickou sekci a hlavně Pawlova basa je hodně výrazná. Její brukot je prostě... nemám slov. Do toho jedou obě kytary, sólíčko, tak akorát, aby se neřeklo a to vše v hutném valivém rytmu. Skladba je zakončená opět sólující kytarou. The Way začíná sekaným thrashovým riffem... a je je... opět basa, zajímavý motiv a perkuse do toho... ty činely jsou perfektní. Trhaný riff je vystřídán opět kytarovými majstrštychy. The Way je nejpovedenější skladba alba.

Jestliže The Way je nejpovedenější skladba, tak u Save Us mi docházejí slova. Houpavý rytmus, nějaké kudrlinky a opět sekaný riff a činely; ty přímo zvoní. Doopravdy nemám slov. Předposlední Overrated Bitch je taková odlehčená směska všeho co jsem slyšel doposud, dobrá Vercajkova práce a obou kytaristů. Poslední je přepracovaná skladba Final Scene z roku 2004, o které jsem se již zmínil. Jen dodám, že úvodní kytarový motiv mně připomíná dost Arakain.

Vše jsem o hudbě napsal, tak jen dodám, že sice k žádnému velkému přetížení u mě nedošlo, ale i tak jsem si Overload v pohodě vychutnal. Nebo jinak. Nakonec je dobře, že nedošlo k přetížení, protože by to bylo potom špatný, jak je i vyobrazeno na obalu (papírová pošetka, což mě drtí) se strhnutým ampérmetrem.

Seznam skladeb:

  1. 1.23 to Overload (Intro)
  2. Your Time is Gone
  3. Fire
  4. The Way
  5. Save Us
  6. Overrated Bitch
  7. Final Scenes 2012

Čas:: 23:27

Sestava:

  • Pawel Veselý - zpěv, basa
  • Radek R.A.D. Lebánek - kytara
  • Radim Zuhan Suchánek - kytara
  • Ladislav Vercajk Jandrt - bicí


http://www.badface.cz/
http://bandzone.cz/badface


Zveřejněno: 07. 08. 2012
Přečteno:
3705 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář