INSANIA

26.06.2012, Praha – Exit-Us

Legendární  thrash-death metalová kapela Possessed vystoupí 26. června v pražském klubu Exit-Us. Společnost jí bude dělat dvojice norských kapel v podobě Execration a Diskord. Českou stopu pak zanechá chebská Pandemia. Vstupenky jsou již nyní k dostání ve všech běžných předprodejních sítích, bližší informace na www.obscure.cz.

  
Američané Possessed, kteří mají na kontě skvostné nahrávky jako jsou např. „Seven Churches“ nebo „Beyond the Gates“, se v Česku představí poprvé od svého reunionu z roku 2007. Prastará kapela, které vládne od roku 1984 principál Jeff Bacerra, se v osmdesátých letech zasloužila o vývoj stylu a jejich aktuální turné bude možná poslední možností vidět tuto legendární formaci živě. Jedno je jisté, Exit-Us bude naplněn především zatuchlou hnilobou prastaré deathmetalové školy a dřevní metalovou náloží.

 
Norští Execration na svém druhém albu „Odes Of The Occult“ zplodili bestii kovanou metalem smrti, vycházející z odkazu Autopsy a dalších průkopníků a jmenovatelů tohoto stylu. Nebojí se ovšem vstoupit ani do disharmonicky zčernalých metalových stok Norska, přičemž dávají vzpomenout například na kapely jako Virus, Valborg či Ulcerace. Execration nabízejí výborně kompozičně zvládnutou hudbu, která v sobě nese onen morbidně drtící a temný odér, který tolik vlastní právě norským kapelám.

 
Další severská legie, tentokráte Diskord, vydala čerstvou nahrávku „Dystopics“ a pokročila o notný kus dál na své obskurní cestě plné abstraktna, disonance a zhoubně obrazotvorné staré deathmetalové školy. Pokud uctíváte staré desky norských Cadaver, demo a první album Wicked „Inocence“, či prastarý smrt metal od Horror Of Horrors, nenechte si rozhodně ujít koncertní set Diskord.


Celou akci otevře old school death metal hrající Pandemia z Chebu, která představí skladby z aktuálního alba „Feet of Anger“.

Vykopejte se ze svých kobek a dorazte na akci vyslyšet nejen Possessed, ale i dystopické ódy z Norska! Jedno jestli jste fanoušky Autopsy, Triptykon, Immolation nebo Mayhem. Tyto u nás zatím neznámé, nicméně vynikající smečky, si zaslouží na jejich evropské šňůře vaši podporu!


Zveřejněno: 14. 06. 2012
Přečteno:
3234 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 06. 2012 16:49 napsal/a celkor
possessed
připadá jenom mně cena 500 kč za koncert v klubu Exit us přehnaná? Spoustu mejch známejch učast zvažuje, kdyby to stalo 200 nevahali by....
15. 06. 2012 09:49 napsal/a asphyx
to
bych tak rád jel. Škoda že je to úterý. To bych asi nedal......achjo