Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

AUTOPSY – All Tomorrow´s Funerals, CD Book 2012, Peaceville Records

První příprava na pitvu byla provedena již dávno, v roce 1987. Jednalo se o bezejmenné demo. Bylo to v době, kdy se teprve formoval death metal. Od prvopočátku se Autopsy vymykali jakýmkoliv škatulkám. Někde se o nich píše jako o death metalu, někde je nazývají gore metalem. Je to kapela, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. Málokomu je lhostejná. Tandem Reifert (bicí, zpěv) a Cutler (kytara, zpěv) má absolutně originální rukopis. Kapela nás provází podsvětím již 25. rok. Nikdy nebyli nějaké hvězdy, celou tu dobu žili v undegroundu. Místo okázalých oslav radši udělali radost fanouškům. Sebrali stará dema, písničky smíchali, remastrovali a přidali čtyři nové. Zabalili je do krásného cd booku, v kterém si budete neustále listovat. Vyloženě sběratelský kousek pro fanoušky a labužníky, kteří prostě umí ocenit.

Moje první setkání s AUTOPSY se datuje na začátek devadesátých let. Kamarád mi přinesl kazetu Severed Survival od Poláků. Vložil jsem ji do kazeťáku a pak ji asi dva roky neslyšel. Ještě jsem nebyl na svoji první pitvu připraven. Dokonce jsem byl i trošku zaskočen. A pak po letech to přišlo. Byl jsem už trošku starší, otrlejší a smetlo mě to. Od té doby čekám na každé album jako patolog na novou učebnici. Nebývalo lehké alba shánět, v Čechách nebyla tato kapela nikdy moc slavná. Pak přišel rok 1995 a kapela přerušila svoji činnost. Tak jsem jen ohrával stará alba.

Jenže, jak už to bývá, pokud se již jednou pitvy zúčastníte a propadnete tomu, jste uhranuti a není cesty zpět. Autopsy v roce 2008 znovu nabrousili skalpely a opět do toho řízli. Vydali podle mě vynikající album Macabre Eternal. Ukázali, že mají při pitvách ještě absolutně pevnou ruku a bylo to jedno z mých nejposlouchanějších alb minulého roku. Staré nezacelené rány, které zanechali v mé hlavě, se opět otevřely a já seděl u cd přehrávače s otevřenou pusou a tetelil se blahem. Hydra se opět probudila.

Vytáhl jsem stará cdčka a vzpomínal. Pak jsem někde náhodou četl, že mají znovu vydat tři remasterovaná EP, která již nejdou nikde sehnat. A přidat čtyři nové písničky. Celkem 22 songů!! Tak bylo jasné, že toto musím mít. Domů jsem si, ihned co to šlo, nesl cd jako svátost.

Otevírám knížečku, listuju texty, prohlížím staré plakáty, poděkování kapelám, které mám rád i já. Obal zdobí i fotky „pánů doktorů“. Pomalu se dostávám k samotnému cdčku, vkládám jej do cd přehrávače. Je pološero, zatím ticho. Písničky se načítají. Projížďka 25 lety s deathmetalovou legendou může začít.

První čtyři písničky jsou zbrusu nové. Autopsy vás ihned vtáhnou do říše zla. Změny tempa, do toho Reifertův emotivní vokál. Temnota. Střídání nálad. Emoce lezou na povrch. Posloucháte sebrané spisy deathmetalové. Setmělo se.

Celá kompilace má skvělý zvuk. Fanoušci si budou rochnit. Každý milovník Autopsy si otevře starou krabici od bot, kde má použité skalpely z mládí. A ti, kteří se dostanou k Autopsy v mladém věku, mohou touto deskou rovnou začít. Sice budou mít ruce po lokty od krve, ale co se v mládí naučíš, ve stáří, jako když najdeš…

Texty jsou plné věcí, které byste nechtěli v životě vidět, ani zažít. Témata jsou někdy víc než horrorová. V době svého vzniku musela určitě šokovat. Dnes tyto věci ale uvidíte odpoledne ve zprávách. Každopádně ve vytvoření atmosféry zmaru a temnoty jsou Autopsy nepřekonatelní. Lecjaká doommetalové kapela by se mohla u nich učit.

Písničky jako Human Genocide, Mutant Village, Dead Hole vám osvěží paměť. Tohle je učebnice pra metalu. A novou „romantickou“ Mauled to Death si budete broukat ještě druhý den. Pokud tedy usnete. Možná, že po poslechu budete ve stavu polobdění. Veškeré noční můry z dětství vylezou a i otrlí staří metalisté budou rozechvělí. Samozřejmě, že jako drsní chlapi nedáme na sobě nic znát, ale co kdyby?

Desku All Tomorrow´s Funerals ocení každý deathmetalový labužník. Je to cdčko pro milovníky Autopsy. Opravdu vydařená oslava 25 let kapely. Nádherná romantická pitva.


Seznam skladeb:
  1. All Tomorrow’s Funerals (nový song)
  2. Broken People (nový song)
  3. Mauled To Death (nový song)
  4. Maggot Holes (nový song)
  5. The Tomb Within
  6. My Corpse Shall Rise
  7. Seven Skulls
  8. Human Genocide
  9. Mutant Village
  10. Horrific Obsession
  11. Feast of the Graveworm
  12. Funereality
  13. Fiend For Blood
  14. Keeper Of Decay
  15. Squeal Like A Pig
  16. Ravenous Freaks
  17. A Different Kind of Mindfuck
  18. Dead Hole
  19. Retribution For The Dead
  20. Destined To Fester
  21. In The Grip of Winter
  22. Sign of the Corpse

Čas: 01:12:46

Sestava:
  • Chris Reifert – zpěv, bicí
  • Eric Cutler – kytara, zpěv
  • Danny Coralles – kytara
  • Joe Trevisano – basa


http://www.autopsydeathmetal.com/


Zveřejněno: 28. 05. 2012
Přečteno:
3731 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

28. 05. 2012 14:09 napsal/a Asphyx
ano
máš recht. Hlavně Macabre Eternal byl návrat, kdy jsem doma seděl akoukal jak puk !! Autopsy umí !! Těším se na novou desku. Prý jsou v studiu:)))
28. 05. 2012 14:05 napsal/a Venca
Autopsy
Souhlas, jedna z mých top ten death metalových kapel!