Nejbližší koncerty
LLYR

MOMMA KNOWS BEST – Ain\'t No Weight Young Lad Can\'t Take EP 2010, vlastní náklad

Dnes už postarší, přesto stále kvalitní materiál této pražské partičky. Dali se dohromady v roce 2008 a od začátku vtrhli na hudební scénu s nemalými ambicemi. Zanedlouho začali koncertovat po boku velkých zahraničních kapel War From a Harlots Mouth či Bring Me The Horizont a objevili se na festivalech Brutal Assault a Rock for People. Jejich prvním uceleným a vydaným materiálem bylo EP Ain't No Weight Young Lad Can't Take.

Celkem pět skladeb bylo natáčeno nejdříve ve slovenském studiu Morpheus Multimedia a posléze dokončené v pražském studiu Biotech. Zde nahrávají svůj materiál přední osobnosti české hudební scény jako David Koller, Anna K nebo Kamil Střihavka. MKB se tedy rozhodli opravdu nic nepodcenit. A na nahrávce je to ihned znát. První věc The Whores of Stardom se rozjede v pomalejším hardcorovém tempu, okořeněném o metalové prvky, aby následně přeci jenom trochu zrychlila. Najdeme zde prvky metalcoru a prostě moderního metalu. Výrazně zpomalíme na začátku písně 7-0-2, která se nese trochu v indie stylu. Po nástupu klasického Momma zpěvu sice skladba poněkud přitvrdí, přesto se celkově nese spíše v rockovějším, alternativním směru. Uslyšíme zde i zajímavé vyhrávky kytar. O malinko opět zrychlíme s titulní Ain't No Weight Young Lad Can't Take, přesto stále v muzice převládají alternativní prvky. Je opravdu těžké určit, co vlastně MKB hrají za styl muziky. Nese v sobě odkazy na několik žánrů, ať už je to hardcore, indie, metal/core či rock. Výrazné melodie a kytarová sóla náš zaujmou v Rhetoric of a Bitter Man. Pohybujeme se zde zejména ve středním tempu a opět je ze všeho cítit moderna. Poslední věcí, kterou na tomto EP najdeme, je The Two of Us. Ta se nese za ostřejších zvuků kytar a postupně své tempo mění z pomalejšího na rychlejší. Opět se nezapomíná na melodie, které muzice dávají příjemnější zvuk.

Celá nahrávka se nese v hodně alternativním duchu. Momma Knows Best se snažili najít svůj charakteristický zvuk a rozhodně se jim to povedlo. Míchání několika stylů zde rozhodně není na škodu, naopak to dodává nahrávce na zajímavosti. V současné době už mají za sebou i nový singl Not a Blink, ve kterém jim svým zpěvem vypomohl i Liam Cormier z Cancer Bats. Ten přináší ještě lepší celkový sound a dává nám příslib, že do budoucna se máme na co těšit. Více podrobností o této mladé, moderní kapele si můžete přečíst v rozhovoru, který vyjde za pár dní...

Seznam Skladeb:
  1. The Whores Of Stardom
  2. 7-0-2
  3. Ain't No Weight Young Lad Can't Take
  4. Rhetoric Of A Bitter Man
  5. The Two Of Us

Čas: 16:52

www.mommaknowsbest.org


Zveřejněno: 20. 04. 2012
Přečteno:
3567 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář