Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

ZOMBIFIED – Backroom Eugenics MCD 2011, GrindScene Records

Ani jeden celý rok to netrvalo a moji staří známí jsou tu znovu s novým materiálem. Zombíky jsem totiž už jednou dostal na starost, popravdě žádné velké přátelství jsme spolu nenavázali a od dob recenzování jejich debutového EP jsem si na ně ani nevzpomněl. Jestli na tomto faktu něco změní nově dodané MCD, které v létě upekla tato kapelka z Belfastu, si nejsem úplně jist, ale že se jedná o lepší dílko než minule, o tom jsem na plno přesvědčen.


Partička severoirských hrobníků se shlédla v old school death metalu zaoceánského střihu, nic víc, nic míň. Ale na tom není ostatně nic špatného, teď frčí thrash, zítra to může být death metal, vem to čert. Hlavní je, jestli je ta hudba dobrá. Nutno uznat, že se Zombified hnuli, oproti loňskému EP, z místa. Jsou si jistější v kramflecích a jejich songy jsou i zajímavěji komponovány. Ač se drží striktně svého deathového kopyta, dokáží nejednou vytvořit zajímavé momenty. Určitá změna nastala v tempu, bubeník se zřejmě zdokonalil ve své práci, protože mu to rychleji a kvalitněji sype. Převládají svižnější flákoty, přibyla sóla a stejně jako na předchozí nahrávce jsem chválil intro, i tady se opět vydařilo, na to má kapela zjevně čich. Nejlepší song celé kolekce přichází až na úplný konec, v podobě Murder Serpent, kde překvapí pomalý melodický začátek, který je po chvilce zadupán brutální smrští do země, aby se po chvilce opět zpomalilo. V tomto momentu opět nabíhá podobnost s jistými „šesti stopami pod zemí“ ale říkejte to před Zombíkama, je-li vám život milý (úsměv).


Co se musí Zombified nechat je, že znějí o dost lépe, může za to i kvalitnější zvukový háv, a zjevně na sobě i dost zapracovali, po instrumentální stránce. To, že nepřicházejí s ničím objevným, jim už ani nemá cenu vytýkat a tak je berte takové jací jsou. Ve své podstatě se jedná o nahrávku určenou hledačům nových jmen a zároveň milovníkům old school death metalu, pro nikoho jiného to zřejmě moc lákavé nebude, ale třeba se pletu. Zkrátka máte-li rádi kapely typu Cannibal Corpse, Broken Hope či Six Feet Under, potom vás nemohou Zombified urazit.


Čas: 15:28

 

Seznam skladeb:

  1. An Introduction to the Human Disgrace
  2. Limb After Limb
  3. The Forgotten Art of Strangulation
  4. Human Cull
  5. The Insidious Tragedy
  6. Murder Serpent


http://www.myspace.com/zombifieduk  

http://www.zombifieduk.com


Zveřejněno: 29. 10. 2011
Přečteno:
3553 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář