Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

LAST EXIT – Last Exit CD 2010, vlastní náklad

Last Exit z Liberce hrají, jak sami udávají, rock/crossover, a s tímto škatulkováním nezbývá než souhlasit. A jaké že to křížení stylů nám trojice muzikantů v klasickém rockovém složení servíruje? Základem je poctivá rocková písnička, která vždy spěje k zapamatovatelnému refrénu, což se Last Exit v podstatě daří.

Celé CD, které je debutem, na mě bohužel působí neuceleným dojmem. K tomuto pocitu mě vede, především, kombinace českého a anglického jazyka, které jednotlivé písně na přeskáčku obsahují. Začátek desky angličtina, následuje čeština, prostředek znovu anglicky, aby se v předposlední Ski zase ozvala mateřština a na úplný závěr v Puerto Rico přibude k tomu všemu ještě španělština. Tyto, i když pro někoho málo podstatné záležitosti, na mě nepůsobí kompaktním dojmem. Potom zákonitě celá nahrávka tak trochu vyzní jako “co dům dal“. Pravděpodobně lze tento fakt přičíst tomu, že se jedná o debutové CD a hudební náplň na něm nebude jen za určitý kratší časový úsek ale slouží jako dočasné best of kapely.

Dlouho už jsem tento styl muziky neslyšel a také se musím přiznat, že mi ani nescházel. Celý materiál na mě dýchá devadesátými léty, kdy tu byla vlna po grunge a numetal byl ještě v plenkách. Pravděpodobně touto dobou jsou ovlivněni samotní muzikanti z Last Exit, dle jejich věku to do sebe zapadá (nic ve zlém, taky mi není dvacet let). Naštěstí hudba Last Exit celkem v poklidu utíká a je natolik v pořádku, že nemůže urazit. V mých očích slouží i jako milá vzpomínka na doby, kdy mi bylo náct ale teď už si jí opakovaně pouštět nepotřebuji.

Čas: 29:34

Seznam skladeb:

  1. Afrika
  2. Balance
  3. Beduín
  4. Beng beng
  5. Ebony
  6. Motýlek
  7. Ski
  8. Puerto rico

http://bandzone.cz/lastexittequila


Zveřejněno: 21. 08. 2011
Přečteno:
3649 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář