Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Pokud jste to ještě nezaregistrovali (ono vlastně ani nebylo pořádně kde), tak bylo vyslyšeno nepřeslechnutelné volání všech metalových hlav po metálu v televizi a věci se daly do pohybu.

Kromě pořadu ?Madhouse? na televizní stanici ?Óčko? se metal dostal i do celoplošného dosahu a tak si můžete každou první sobotu v měsíci v pořadu ?Noc s Andělem ? Velká noční hudba I.? vychutnat pohyblivé obrázky svých oblíbených metalových skupin spolu s líbezným doprovodem ještě líbeznější muziky. Pokud jste věčnými pochybovači a nevěřícími Tomáši, tak slyšte, že nejde o klipy od skupin typu: HIM, Linkin Park, Limb Bizkit a podobnejch komerčáků a nu-metaláků, který sou v televizi až moc často, ale o opravdovej tvrdej metál! Jména jako Cannibal Corpse, Dimmu Borgir, Root, Vader?vám snad úroveň potvrdí. Já sám jsem se o existenci tohoto pořadu dověděl z jednoho nejmenovaného web-zinu (Metalworld :-)) a neváhal jsem a první díl jsem si nahrál na vídeo a už mě to nepustilo. Máme za sebou už čtyři pokračování a pořad je díl od dílu lepší. Musím uvést (jinak by to nešlo, oni si to zaslouží), kdo má největší zásluhy na vzniku tohoto pořadu: Pavel Anděl a Michal Husák a společnost Petarda Production ? tímto jim děkuji za všechny pro které tento pořad dělají?

I. díl

Prvním dílem provázeli čeští kultovní-legendární-mystičtí ROOT a premiérový díl nastavil laťku proklatě vysoko ? ROOT hráli v televizi unplagged! A stálo to za to, krom toho, zde ještě poprvé představili svůj zbrusu nový videoklip ?In the Heart of the Darkness? a řekli něco ze své historie a tak podobně. Klipově byl pořad nabitej jako prase a už už sem se nemohl dočkat dalšího dílu.

Videoklipy:

ANATHEMA ? Pressure

PARADISE LOST ? Say Just Words

MESHUGGAH ? Rational Gaze

MANOWAR ? Warriors of the World United

ROOT - In the Heart of the Darkness

SOILWORK ? Rejection Role

MORBID ANGEL ? Immortal Rites

II. díl

Na druhý díl sem samo sebou byl nadrženej jako kráva a už sem vyhlížel první sobotu v měsíci. Video sem připravil do pohotovostního stavu a sám sem se koukal na druhé domácí televizi. Nooooo, je to tu. Půlnoc! A sou tu VADER!!!! To sem teda nečekal?Myslel sem že bude pořadem provázet zase nějaká další česká skupina, ale že ČT sáhne na tento kalibr, to mě ani ve snu nenapadlo. Rozhovor s Piotrem Wiwczarekem a dva jejich klipy, to fakt stálo za to, vydržet si do půlnoci (i když většinou o víkendu spim už tak od devíti večer :-)) Klipovej nášup neustále stoupá a posoudit to můžete sami, následujícím výčtem.

Videoklipy:

MNEMIC - Ghost

VADER - Cold Demons

KREATOR - Violent Revolution

VADER - Kingdom

JUDAS PRIEST - Lost And Found

STRAPPING YOUNG LAD - Relentless

IN EXTREMO - Erdbeermund

THE CROWN - Face Of Destruction

RHAPSODY - Power Of The Dragonflame

CATHEDRAL ? Hopkins

III. díl

Tentokráte jsem nevydržel vzhůru do půlnoci (nebo sem byl v hospodě, to už nevim), ale ulehal jsem s klidným svědomím, že mi nic neunikne, anóbrž sem naprogramoval video. Ukázalo se, že sem naprostým diletantem a video sem sic nařídil, ale ne na nahrávání, ale na to, aby se po půlnoci zapnulo a přehrávalo prázdnou pásku?.no nejsem já debil?!!!! Takže těžko můžu nějak hodnotit co sem neviděl. Tak aspoň klipózu vám nabídnou můžu. A vlastně ještě něco: V pořadu se zpovídali další čeští metal(rock)baroni ENDLESS (nositelé ocenění Anděl za Hard´n´Heavy) ? o to víc mě mrzí, že sem to prošvih..:-(

Videoklipy:

CREMATORY - Tears Of Time

EMPEROR- The Loss And Curse Of Reverance

CARCASS - No Love Lost

ENDLESS- 363 Days

DARKANE - Innocence Gove

SONATA ARTICA - Wolf And Raven

KATAKLYSM - Shadow And Dust

BLACK SABBATH - Hand That Rocks The Cradle

BLACK SABBATH - Paranoid

BLACK SABBATH - After Forever

PANTERA - Revolution In My Name

TOOL - Parabola

SLAYER - Bloodline

SEPULTURA - Ratamahatta

IV. díl

Čtvrtej díl sem si nehodlal nechat tak snadno vyfouknout jako minule a tak sem podrobně pročetl návod k našemu komanšskýmu videu (několikrát) a mnohokrát sem si vyzkoušel, zda-li ho doopravdy dokážu správně naprogramovat ? sichr je sichr. Povedlo se! Ale pro absolutní duševní pohodu sem se udržoval až do půlnoci ve stavu bdělém a hleděl sem na všechno co se v televizi mihlo. Jaký byl můj údiv, když vidím ksicht Jacka Owena z CANNIBAL CORPSE! Rozhovor, který je spojnicí videoklipů v tomto díle je absolutně bez náznaku, že by se Jack chystal z CC odejít, hovoří o tom jak maj teď spoustu času na skládání novech věcí a podobně. Během rozhovoru však neopomene upozornit na band, v kterym působí teď už primárně - ADRIFT. Rozhovor byl pořízen při pražské zastávce turné NO MERCY a tak to byl asi poslední Jackův rozhovor za jméno CANNIBAL CORPSE. Takže už i to je samo o sobě zajímavé. Klipově je jde zase o přehlídku žánrů a velkou pestrost ve výběru ? tak to má bejt.

Videoklipy:

ATROSITY - Cold Black Days

CANNIBAL CORPSE - Devoured by Vermin

CANNIBAL CORPSE ? Sentenced to Burn

DIMMU BORGIR ? Puritana

DOGA ? Poletuju

THE HAUNTED ? Bury Your Dead

PANDEMIA ? Devious Omen

ANTHRAX ? Safe Home

CHILDREN OF BODOM ? Everytime I Die

No, snad to stačí, abych vás navnadil. Už jen dodám, že délka pořadu je tak zhruba 35 minut (plus, minus) a začíná se většinou po půlnoci. Takže milé metalové hlavy, každou první sobotu v měsíci si nalaďte ČT2 a dřepte/ležte u toho a čumte na drát! :-)

Česká televize: www.czech-tv.cz

Petarda Production: www.petarda.cz

P.S.: Sorry za tu šílenou kvalitu přiložených fotek?ale ono ofocovat televizi holt není to pravý ořechový..:-)


Zveřejněno: 09. 06. 2004
Přečteno:
3397 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 06. 2004 11:32 napsal/a bendis
re:-)
no to teda jo hehe
10. 06. 2004 07:27 napsal/a marty
:-)
ty vole ta fotka Owena je dobra jako svine :)))