Nejbližší koncerty
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

KRYPTERIA - My Fatal Kiss CD 2009, Onfire Records

Německá kýčovitě – „new wave of gothic metalová“ formace Krypteria opět útočí s dalším mega opusem? S nálepkou „pro milovníky symfo formací, které nemají s originalitou nic společného“ opět  zabředávají s popově nasládlým, rádoby exotickým (heh teď kecám), leč zoufale uniformním vokálem asiatky Ji-In Cho, jež si dokonce dvakrát zapózovala na coveru do kolotoče jakoby progresive riffů ve stylu starších Lacuna Coil, ovšem přidávající řádnou porci epických pompézních sborů s tím, že, zatraceně alespoň jedno z toho vás musí zaručeně srazit do kolen, není – liž pravda? Upřímně řečeno, není..

Na první pohled zdánlivě vše v pořádku. Krypteria se jednoduše drží toho, co dělá tu půldekádu své existence s tím, že již od debutového alba nemá naprosto čím překvapit.  Tak trochu stupidní texty jako z pera Evanescence (pubertální marast), hudba na podobné úrovni, jednoduše vycpávková symfonika bez hlavy a paty. Jasně, byl jsem dost přísný i na poslední Leaves’ Eyes, kteří oproti nové Krypterii zkomponovali veleosobité dílo, ale v tomhle případě jednoduše nenacházím slov. Pokud bylo ještě v případě Vision sof Atlantis a jim podobných stínových epigonů Nightwish celkem legrace poslouchat, jak by zněl Holopainen bez Turunen, poslouchat slečnu Cho vám žádný zvláštní plezír nepřinese.

Od první rychlovky „Ignition“ se zasekávanými riffy ve stylu krajanů Rage se sbory jako z pera starších Evergrey, přes zkreslenou „baladu“ „Why Did You Stop The World From Turning“ (zkuste to říci pětkrát po sobě), vše je jednoduše německý papundekel metal. A to zdaleka ne nejvyšší kvality. Nemíním tu již řešit podobnost vokálu zpěvačky s Italkou Scabbiou, toho si snad každý všimne sám, o muzikantské úrovni pak nemá cenu polemizovat již vůbec.

Sem tam se zadaří, povětšinou se však jede v kolejích třetí cenové bez jakékoliv snahy nikoliv o invenci, ale alespoň o riff, jenž vám zůstane v hlavě více než několik milisekund po doznění skladby. Zatraceně tuctové a přiznám se, že když se padesátiminutovému „opusu“ „My Fatal Kiss“ vyhnete obloukem a místo toho si pustíte „Wishmastera“, vůbec o nic nepřijdete. Vlastně možná o frustraci ze současného stavu německé papundekel metalové scény.  Uf, děkuji vám braši Vestfálští, bylo toho dost. 
P.S.: Ale ty znásobené vokály v „The Freak In Me“ celkem ušly, jak to tak poslouchám..

Čas: 47:42

Seznam skladeb:
  1. Ignition
  2. My Fatal Kiss
  3. Why (Did You Stop The World From Turning)
  4. For You I'll Bring The Devil Down
  5.  Deny
  6. The Freak In Me
  7. Never Say Die
  8. Dying To Love
  9. Shoot Me
  10. God I Need Someone
  11. Now (Start Spreading The Word)
  12. Head First Into A Sea Of Flames
  13. Too Late, Game Over and Goodbye
http://www.myspace.com/krypteria

Zveřejněno: 30. 08. 2009
Přečteno:
3332 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář