Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

AAEN ANIMA - Aaen Anima 2, 2 MCD-R 2009, vlastní vydání

Nové řadové 2 - EP Aaen Anima bylo dokončeno 19. - 20. 12. 2008, v sestavě Aaen - vokály, elektrická a akustická kytara / Saaashky - akustická kytara, housle; má tři avantgarde/progressive tracky, obsahující také edit živé nahrávky a unplugged. Toliko podivínské duo Aaen Anima o svém nejnovějším hudebním díle.

Dvě vypálená CD-erka v nepříliš atraktivním balení, minimalistická sestava, to vše dávalo na srozuměnou, že se zde nebude jednat o běžný poslech. Nemýlil jsem se a člověku nepřipravenému může poslech Aaen Anima způsobit zprvu šok. Neboť se věru nejedná o standartní hudební dílo. Jako celek pak na mě nahrávka působí jako výtvor chovanců z psychiatrické léčebny, kteří si volnou instrumentací s nástroji krátí čas za zdmi ústavů. Přesně tenhle pocit ve mě vzklíčil po poslechu prvního výpalu, který přináší ve svých drážkách jediný live track Pýcha a svéhlavost. Neladné brnkání na akustickou kytaru, střídané šmrdláním na elektriku, doplňují rozvrzané housle a korunu všemu nasazuje psychopatický sípot, někde na pomezí škrcení a zadušení (asi jako když spolknete kostku lega a nemůžete ji ani za nic dostat ven). Celá tahle dvanáctiminutová paráda je prý živák. Ale kde je slyšet reakce nějakých fans? Asi všichni odešli...

Druhý kotouček nabízí dva tracky. První z nich Nikdy nepředcházejí, je třináctiminutová děsuplná kytarová onanie. Tak tohle bude asi onen avizovaný unplugged. Jen tak pro představu. Když doma oprášíte svoji starou španělku, se kterou jste byli u táborových ohňů kingové a budete na ni jen tak hlava nehlava bušit, získáte poměrně věrný obrázek o tvorbě Aaen Anima. Poslední kousek Pád přináší opět schizofrenní porci hudebního neumětelství a neladu. Podobné věci jsem si doma nahrával, když mi bylo patnáct.

Poslech Aaen Anima jsem bral jako výzvu. Nahrávku jsem poctivě slyšel minimálně padesátkrát a snažil se v tom něco najít. Nakonec musím konstatovat, že tahle pseudointelektuálně tvářící se nuda může zaujmout leda tak podobně postiženého jedince, jako jsou sami autoři. Ne každý dokáže ventilovat svoje pocity a emoce tímto infantilním způsobem a navíc s tím ještě obtěžovat svoje okolí. Můj respekt patří Aaen Anima za to, že svou produkcí terorizují okolí již  osm let a tohle je jejich devátá nahrávka. Pýcha a svéhlavost nikdy nepředcházejí pád.

1 CD

Čas: 12:36

Seznam skladeb:

  1. Pýcha a svéhlavost

 

2 CD

Čas: 28:23

Seznam skladeb:

  1. Nikdy nepředcházejí
  2. Pád

www.sweb.cz/aaen_anima

www.aaen-anima.ic.cz


Zveřejněno: 20. 08. 2009
Přečteno:
3592 x
Hodnocení autora:
2 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář