Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
OBSCENE EXTREME 2024

URN - Soul Destroyers CD 2008, Dynamic Arts Records

Se smečkou Urn z finského Tampere jsem prozatím neměl tu čest. Když mi na posouzení přišla jejich poslední nahrávka, album „Soul Destroyers“, měl jsem po přehrání první skladby pocit, že jsem snad zapomněl přendat nahrávky a omylem pustil některou věc nestorů Venom (někde kolem „At War With Satan“). Znovu jsem tedy pro jistotu zkontroloval, cože mi to hraje a ne – opravdu se jedná o album z roku 2008, na kterém se nachází dřevní blackened thrash metal nejhrubšího zrna. Textově je to samý Kozel, možná ten, který se tak „vyjímá“ na jejich obalu.

Skladby jedou jedna za druhou, kytary znějí jak z 80. let a před sebou hrnou thrash/punkovou špínu šmrncnutou dřevním black metalem (hlavně zásluhou vokálu). Nejzajímavější věcí tak bezesporu zůstává line-up, zpívá Sulphur (ex-Barathrum) a bicí škopky obsluhuje Hellwind Inferion (mimo jiné Sacrilegious Impalement). Výčtem známých kapel jednotlivých aktérů však recenzentova práce končí. Špinavý blackened thrash z poloviny 80. let rozpozná téměř každý, jediné co zbývá dodat je, že Urn nemají ani minimální snahu tento žánr posunovat někam dál. Prostě dělají co je baví, vykřikují hesla o Satanovi a řežou do kytar hlava nehlava. Sóla jsou čiré disharmonie jako za starých časů, tempo se během jednotlivých skladeb vlastně nemění, celkově se pak kapela drží v rychlostech středních. O umca umca bicích už byla řeč, takže co zbývá?

Nazvučení? Čirý průměr. Kapela se možná snaží působit dojmem jako z gramodesek (lehce navodí atmosféru postarších Ancient Rites), což se jim občas i daří, někdy více, jindy méně. V žánru se jedná o naprostý standart, nečekejte žádné výskoky do nebe. Pokud máte rádi dřevní black/thrash jako z dílny starých mistrů a nevadí vám naprostá absence jakékoliv snahy o invenci, budou pro vás Urn příjemným, pohodovým poslechem. Jen od nich nesmíte chtít příliš. Pro oddychový poslech je to zábavné, ale jedno přehrání pravděpodobně bude stačit. Pohodová, ale zcela průměrná záležitost ze staré školy!

Čas: 46:24

Seznam skladeb:

  1. Lifeless Days
  2. (Bringer of) Pain, Agony and Death
  3. Black Steel Worship
  4. Strike of Conqueror
  5. In Darkness..The Fire
  6. Legions United
  7. War and Victory
  8. Blood of the Desecrators
  9. Decibel Hellstorm
  10. Soul Destroyers

http://www.myspace.com/urnmetal


Zveřejněno: 04. 04. 2009
Přečteno:
3304 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář