Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

DMC - Holocaust Promo 2008, self-release

Vzpomínáte si ještě na Hypnos? Jakpak by ne, vždyť šlo, alespoň v začátcích, o solidního pokračovatele (z Brunovy strany) tradice českých mentorů z Krabathor. Tak jestli si ještě vzpomínáte na album „In Blood We Trust“, tak si odmyslete trochu melodiky a přidejte více thrashových riffů a méně kytarových sól. No a máte DMC. A bez RUN.

Kapela vznikla již v roce 1989 a dle vlastních slov to chlapce pořád baví. A víte co? Do muziky se to nesmazatelně otisklo také. Ačkoliv smečka mastí styl old school death metalu, kde se na nějak neřešila technika a prostě se jelo stále dopředu, sem tam nějaký ten strašidelnější riff, jinak špinavý thrashový „bordel“.

Tento feeling raných 90. let vám na tomto svém DMC hravě zprostředkují. Spíše je větším problémem, co napsat o promáči se čtyřmi skladbami a stopáží kolem 14 – ti minut, když kapela povětšinou ani nemá šanci nějak vážněji neuspět. Kolem a kolem je to čirá nostalgie. Ať již nazvučení podobné Morbid Angel z počátku devadesátek, slušné growly, které parádně dokreslují staroškolní atmosféru či dobré a správně volené zlomy tam, kde je čekáte (což vás ve finále kupodivu baví ještě více, při takto krátké stopáži). Kruté nazvučení bicích, které si paradoxně užijete hlavně, pokud si promáč pustíte do reprobeden. To jsou solidní hřebíky, pánové! Sólo, zaznívající ve druhé skladbě je pro mne velice pozitivním zážitkem, odkazuje totiž opravdu do nějakých těch devadesátek, a to tak, že skvěle.

Největší problém této nahrávky tedy tkví v tom, že se o ní dá poměrně málo napsat. Jinak jsem velice rád, že se mi toto promo dostalo do ruky, a to, že tato banda byla spoluzaložena Fleginem z mých oblíbených drtičů Melancholy Pessimism jsou jedině body plus.

A tedy na to, že to vše bylo nahráváno ve zkušebně, tak to zní o poznání lépe, než některé výlisky z tuzemských studií. Smekám a těším se na regulérní album!

P.S.: Níže hodnotím jenom kvůli stopáži dema, což je pochopitelné..

Čas: 13:02

Seznam skladeb:

  1. Renegade
  2. The End
  3. Why Do You Behave As God
  4. Holocaust

http://www.dmcmetal.net

http://bandzone.cz/dmc


Zveřejněno: 25. 02. 2009
Přečteno:
3422 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář