Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
HEIDEN – Andzjel

Mater Monstifera – Beletseri (singl) CD-R 2008, Ifa records

Jihočeská Mater Monstifera si od posledního počinu dala pěkně na čas, jejich debutové cd vyšlo v půlce roku 2005 a od té doby ticho po pěšině. Ovšem kdo by si myslel, že kapela stagnuje, není tomu tak, zde mám na recenzi první vlaštovku připravovaného alba, na které je zřejmě již většina skladeb hotova.

V našich luzích a hájích není příliš častým jevem vydávat singly před celým albem a tak si myslím, že kapela spíš chtěla vyzkoušet nové studio a namlsat své fanoušky. Obojí se jim touto jedinou skladbou dozajista podařilo/podaří. Studiu Prodigy Sound se povedlo vytvořit Monstifeře parádní zvuk a to o hodně lepší, než jaký měla kapela na albu Zrozen z Hříchu. První dojem z nahrávky je tak velmi pozitivní. Jaký posun tedy udělali tito atmo/blackoví raraši?

Poslechnete první takt a okamžitě je vám jasné, že se jedná právě o Mater Monstiferu. Yvorův rukopis je jasně čitelný a nevypadá to, že by se snažil ho nějak zásadně měnit. Přesto song Beletseri je zase o kus dál, než starší materiál a to především díky větší rozmanitosti. Předpokládám, že pokud bude nový materiál obsahovat více, pro Mater Monstiferu, netradičních prvků, dočkáme se dost zajímavého materiálu. Tím nejzajímavějším prvkem Beletseri je bezesporu melodický vokál charismatické pěvule Zuzky z Dying Passion. Ovšem najde se jich i více, zajímavé rytmické mezihry a podobně.

Těžko soudit z jedné skladby, ale je dost patrné, že se Mater Monstifera drží svého kopyta a od nastoleného stylu nehodlá uhnout. A právě ten svůj styl, který by se dal charakterizovat jako melodická směs heavy/atmo/black metalu, si bude kapela brousit k dokonalosti zařazováním zajímavějších prvků. Velmi slibná vlaštovka!

Čas: 3:46

Seznam skladeb:

  1. Beletseri

Web: www.matermonstifera.pc.cz 


Zveřejněno: 16. 06. 2008
Přečteno:
3472 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář