Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
HEIDEN – Andzjel

Mindwork – Inside The Consciousness (demo) CD-R 2008 – vlastní vydání

Všichni vydavatelé a posluchači kvalitní hudby, zavětřete! Na české metalové scéně se zjevila kapela z jiné dimenze, která ještě nadělá v našem podhoubí pořádnou paseku! Připravte své mozkovny, jsou tady Mindwork!

Rozhodl jsem se, že nebudu kapelu k ničemu přirovnávat, pokud po tom někdo touží, ať poslechne a jména si doplní sám. Postačí, když napovím, že se jedná o sakramentsky dobře zahraný thrash/death metal a to řádně řízlý přídomkem progressive. Sestavu kolem mozku kapely, Martina Schustera, tvoří ostřílení harcovníci, které fanoušci technické hudby jistě dobře znají: David Vaněk, Filip Kittnar a Adam Palma. Nechtěl bych se dotknout žádné z dalších kapel kde pánové hrají, ale toto je dle mého názoru jednoznačně nejlepší!

V čem je tedy ukryt klíč k úspěchu? Každý to může vidět jinde, mě dostává především neuvěřitelný cit pro melodii a rytmus, který dokázali Mindwork do své hudby dostat. Lehkost a radost s jakou kapela tento materiál hraje je cítit z každé sekundy nahrávky a stopáž necelých 18 minut uteče jako voda a nezbývá, než si to pustit znovu. Technický potenciál kapely je ohromující a co je důležité, pánové se nebojí ho v dostatečné míře zapojit. Nečekejte ale bezbřehé kytarové honičky, či šílené běsnění bicích. Zde je všeho naservírováno s mírou a to bude vždy velkým plusem této kapely.

Nejpodstatnější jsou však samozřejmě nápady a těch má Martin evidentně dostatek. Nyní, již po několika desítkách poslechů (Decrepit Birth jsem v autě nahradil právě tímto demem) mohu směle prohlásit, že na celém demu není ani jedno slabší místečko, které by mě nebavilo. Když už bych ale měl vybrat nějakého favorita, tak by to byl asi song Twisted Priorities. Paradoxně se jedná o nejmelancholičtější skladbu na nahrávce, dostává se zde však k mikrofonu i čistý vokál a nezkreslená kytara, což mě velmi těší. Proměnlivost celé skladby a parádní sólo potom završují fantastický zážitek z celého dema. Ještě bych snad dodal, že Bzenecké studio Shaark pomohlo kapele k celkem povedenému zvuku, který však má ještě mezírky.

Mindwork začali svou hudební pouť skutečně na úrovni a doufám, že se rychle najde hodně jejich příznivců a hlavně kvalitní vydavatel na plnohodnotné album, které doufejme kapela brzy nahraje. Jsem zvědav jak bude na kapelu reagovat širší publikum, já jim držím palce!

Čas: 17:45

Seznam skladeb:

  1. Inner Consciousness
  2. Freedom Of Mentality
  3. Wretchlessness
  4. Twisted Priorities

Web: www.mindwork.webz.cz


Zveřejněno: 07. 06. 2008
Přečteno:
3450 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 06. 2008 17:58 napsal/a Dharm
2Martin
no, to jsem rád..:-) ať už je tu celý album, nemůžu se dočkat..0:-)
07. 06. 2008 12:16 napsal/a Martin
Dík
Díky Tome za pozitvní recenzi!Je to pro nás motivace do další práce.