Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Odpovídali: P.D.Z. (baskytara, zpev), T.J. (bicí), S.O. nebo OSI (kytara).

Zdravím tě chlape! Nějaký čas je venku vaše album “Where Hell Begins” představ ho vlastními slovy? A taky představ svou kapelu, jelikož poprvé děláme spolu rozhovor…
 
S.O.: Zdarec. Jestli nemáš nic proti, tak aby byl rozhovor pestřejší, budeme odpovídat hned tři, alespoň na některé otázky. Pokud mám mluvit k albu za sebe, tak myslím, že to není špatná nahrávka. Těžko ale hodnotit vlastní práci (celé kapely), proto si raděj přečtěte recenze (třeba na našich webových stránkách www.frombeyond.tk, kde jsou samozřejmě všechny k dispozici). Trochu jsme experimentovali se studiem, protože jsme si vybrali místní nahrávací studio, ve kterém jsme mohli pracovat v podstatě neomezenou dobu. Původně jsem z toho měl trochu obavy, protože místní technik má s metalem nulové zkušenosti, ale Tomáš mu s tím pomohl a výsledek je docela v pohodě. Hudebně ho řadím někam mezi naše dvě předchozí nahrávky, svižnou fošnu “From Beyond” a hodně pomalou “Endtime”. V rámci stylu jsme se posunuly kousek dál aranžérsky a hlavně ke stylové čistotě. Ale myslím, že další nahrávka by mohla být ve všech těchto parametrech ještě lepší.
 
Když se podívám na váš obal “Where…”, název alba, zvuk alba a samozřejmě provedení skladeb je jasné, že milujete starou death metalovou školu a rouby k tomuto odvedené jako je thrash, doom, HC, ad…, ale pořád vládne stará snad až ortodoxní death metalová škola – co vás láká na deathmetalovém oboru, proč? Většina kapel zkouší, experimentuje a co já vás znám, vždy jste se drželi výše uvedeného… a to už je nějaká doba…
 
TJ:…a držet se budeme dál. AC/DC či IRON MAIDEN hrají to svoje už taky pěkně dlouho a stále je to baví. Většina kapel, která začne jako death metalová či thrashová a za pět let je z ní bůhví co, tak většinou skončí v propadlišti dějin. Výjimku tvoří asi pouze METALLICA. Na death metalu nás neláká vůbec nic. Prostě se nám líbí zkombinovat prvky old school deathu, doomu a k tomu trošku core. Faktem ale je že, death metal má naprosto neopakovatelnou atmosféru. Tím mám na mysli stará alba od DEATH, MASSACRE, MORBID ANGEL nebo SUFFOCATION. To jsou ty pravé perly.
 
S.O.: From Beyond prostě byli stvořeni právě pro to co píšeš, tedy ortodoxní old school death metal. Zpočátku jsme hráli rychleji, teď doomověji, ale pořád to má smrtící atmosféru. Nemáme v lásce nějaké experimentování, ale stylově čistou hudbu, vybroušenou v daném oboru do dokonalosti (v rámci možností). Experimenty uplatníme raději v našich případných projektech, z nichž některé jsou už na světě.
 
P.D.Z.: Není to tak, že bychom museli hledat styl, který nám sedí “jak se říká k pleti”, prostě je to generační záležitost. Nejsme nejmladší, tudíž v období 80-tých a 90-tých let kdy vznikaly ty pravé deathmetalové a trashové poklady jsme byli ve věku, kdy si každý začíná utvářet svoje hudební názory, hledá svůj styl a je pro vnímání muziky nejotevřenější.
Každý z nás měl obrovský kus štěstí, že se tehdy pohyboval v komunitě, kde byl k této muzice přístup. Musím prozradit, že je to hlavně díky našemu bicmenovi T.J., byl takovým dalo by se říct průkopníkem, díky kterému jsme pochopili, že neexistuje jen Kája Gott a Katapult. Tohle mi dnes mezi mladou generací chybí, nikdo se po kvalitní kytarové muzice nepídí, nemá to příchuť “zakázaného ovoce” a tudíž většině stačí co jim naservírují naše konzumní TV kanály a rádia. Tím pádem je “vymalováno”, kdo by poslouchal nějakej “prehistorickej” metal, když nemá šanci k němu ani přičichnout a objevit to kouzlo tvrdé kytarové muziky. Ono to všechno souvisí jedno s druhým, tohle se odráží i na návštěvnosti koncertů a celkovým zájmem o kytarovou muziku vůbec.
Ještě se vrátím k té první části otázky, ano naše vzory jsou hlavně staré metalové spolky, nejsme kopírka kopií a různých odnoží, které za tu dobu vznikly, máme rádi originál a jsme rádi, že jsme přirovnáváni ke kořenům i když zníme originálně.
 
Na albu máte umístěný cover skladbu od nedoceněné kapely TROUBLE! Já vlastním jen jedno album “Manic Frustration” z roku 92 a tam skladba “Assassin” není… proč jste si vybrali zrovna tuhle skladbu, když drtivá většina kapel, hraje SEPULTURU, SLAYER, M. ANGEL, ad…, přičemž jsou to většinou chabé pokusy o napodobeniny… Jak se k tomu stavíte a jaké cover máte ještě na skladě?
 
P.D.Z.: Jsme rádi, že máš na kapelu TROUBLE stejný názor ohledně jejich docenění a v podstatě sis i tou otázkou sám odpověděl. Nechceme dělat to co většina kapel, umístění cover verzí by mělo mít svůj smysl a náš úmysl bylo právě vzdát hold téhle veličině hudební scény. Děláme tak na každém albu a tohle je již třetí počin, který jsme převzali. Neváhej si pořídit zbytek jejich tvorby, myslím, že ti spadne čelist, když si zjistíš rok vzniku.
 
TJ: Americká pětice TROUBLE pro mě osobně znamená hrozně moc. Dobře si pamatuji éru před dvaceti lety, kdy vycházeli samé thrashové kapely jako METALLICA, SLAYER, ANTHRAX či OVERKILL a najednou se objevila kapela, která valila hutný metal, založený na tom nejlepším co stvořili legendární BLACK SABBATH. Skladba Assassin pochází z prvního alba TROUBLE, které se jmenuje stejně jako kapela a pochází z roku 1984. Tuto desku považuji za základ doom metalu, který se ovšem vyloupl na svět až okolo devadesátého roku minulého století. Deska Manic Frustration je také velmi kvalitní, ale to už nebyl old school doom. Na této desce se chtěli přiblížit masám, ale nepovedlo se jim to, přestože je tlačil samotný Rick Rubin (SLAYER, AC/DC nebo SYSTÉM OF A DOWN). Od TROUBLE máme po jedné skladbě na každé desce, či-li tři, a budeme v tom pokračovat. Skladeb mají ještě spoustu a zároveň tím vzdáváme hold nadčasové kapele. Já osobně mám covery rád, ale musí se k té dané kapele trochu hodit. Kdysi jsme hrávali jak SLAYER tak i SEPULTURU, ale dnes se  to k nám už moc nehodí. Kromě zmíněných TROUBLE hráváme na koncertech “sabbathovskou” skladbu Children of the Grave a občas podle situace i Grinder od JUDAS PRIEST.
 
S.O. V našich počátcích jsme dělali hodně coverů (SLAYER, DEATH, MASSACRE, INCUBUS, SEPULTURA, NAPALM DEATH, JUDAS PRIEST, atd.), protože jsme si potřebovali vybrousit svůj vlastní styl a ujasnit si, co nám nejlépe sedí. Trochu odbočím: U některých kapel je slyšet na jejich prvotinách, že ještě ani nevědí, co chtějí hrát a stává se, že každá skladba je pak z jiného soudku. My jsme šli jinou cestou. A myslím, že už první naše demo je stylově čisté. Ale zpět ke coverům: Kromě TROUBLE bych jednou rád nahrál celé cédéčko coverů, protože kapel, které mám rád je opravdu hodně. Uvidíme, možná, že teď právě k tomuto nastane vhodná příležitost.
 
Velice se mi líbí vaše tvrdost skladeb když to takhle řeknu, nemusíte valit klepačky, přičemž tvrdost ani náhodou neztrácíte… tomu se dá říct rutina, ne? Plánujete nějakou čistě klepačkovitou skladbu, nebo se budete i nadále držet své frombeyondovské ušlechtilé oceli?
 
P.D.Z.: Myslím, že tě zklamu, ale grindový náklep od nás asi ani v budoucnu neuslyšíš. Neumím ti teď říct jakým směrem se budeme v další tvorbě ubírat, zatím nás plně zaměstnává koncertní činnost spojená s propagací posledního alba. Určitě to, ale nebudou nějaká překotná tempa nebo technické equilibristiky, o tom dobrá muzika není. Svoje poznávací znaky zachováme, já vidím spíš cestu v hledání a tvorbě důmyslnějších harmonií, které svou provázaností udělají jádro budoucích skladeb.
Tomuhle se na naší scéně málokdo věnuje nebo to možná neumí, je to totiž to nejsložitější. Nalepit na sebe bezmyšlenkovitě hromady průměrných a stokrát obehraných rifů, není žádným uměním, i když se u toho většina kapel tváří jako mistři světa, ale poskládat kvalitní kompozice a promyšlené melodie umí vážně jen menšina a to spíše jednotlivců.
Tomuhle se chceme v budoucnu přiblížit co nejvíc, tudy vede cesta a je to svým způsobem i “pole neorané”, aspoň co se naší scény týká, proto žádná z českých kapel nehraje 1.ligu a myslím, že ani tu druhou.
 
TJ: Klepačky asi od nás nikdy nikdo neuslyší, protože se soustředíme pouze na svůj “frombeyondovský” styl, který vychází z těch nejlepších tradic – TROUBLE, CROWBAR, CATHEDRAL, SIX FEET UNDER, ENTOMBED, CANDLEMASS a samozřejmě BLACK SABBATH. Důležité také je, že v podstatě u nás v republice podobný styl nikdo nehraje a dá se říct, že jsme ojedinělý zjev. Samozřejmě není to podstatné, ale utvrzuje nás to v přesvědčení, že děláme správnou věc.
 
S.O.: Vtom se tedy všichni shodujeme. Klepačky ne, to není ani můj šálek čaje. Opravdu myslím, že klepačky na tvrdosti skladeb moc nepřidávají. Vždycky jsem i u brutal death kapel za tvrdší považoval pomalejší pasáže, než ty klepačkovité. Čest výjimkám, ale těch je opravdu minimum. Prohnětnout občas skladbu nějakou klepačkou - proč ne, ale celou skladbu, založenou na této, pro některé bubeníky utrpení navozující, technice :-) ... to asi od nás nemůže nikdo čekat.
 
Vaše intro mi připomíná tuším PARADISE LOST, má to hodně britský zvuk, ostatně, jako celé album… byl to záměr nebo to vzniklo jen tak?
 
S.O.: Původně to záměrem nebylo. To intro vzniklo tak, že těsně před odchodem do studia jsem se napůl naučil (podle skladby Marche Funebre) a napůl vymyslel sám několik kytarových vyhrávek tak, aby šly vrstvit na sebe. Ve studiu jsem to nahrál na pásek a Tomáš později (po pár experimentech) na to vykouzlil ten zvuk. V podstatě, pokud vím, tak použil efekt staré praskající LP desky.
 
TJ: S těma PARADISE LOST jsi úplně vedle. Je to naše úprava skladby Marche Funebre od skladatele FREDERIKA CHOPINA. Musím se přiznat, že něco podobného provedli před lety i TROUBLE a CANDLEMASS. Co se zvuku týče, tak ten vyšel zcela náhodně. Je samozřejmě možné, že ti připadá britský. My to tak rozhodně necítíme. Pro nás bylo důležité, aby byl hodně hutný, což se nám vcelku povedlo a když k tomu připočtu naprosto amatérské podmínky a šedesátiletého zvukového inženýra, tak je jasné, že musíme být s výsledkem spokojeni.
 
Ruku na srdce.. .jací jsou vaší favorité, jelikož v každé skladbě slyším něco co by mě připomnělo jinou kapelu, uf… vím že je těžké vymýšlet nové a nové věci, ale jisté vzory nezapřete…
 
S.O.: Není důvod své vzory zapírat, naopak každá kapela, i sebeznámější, měla kdysi svoje vzory a pokud vzniklo něco nového, tak nejčastěji kombinováním muziky těchto vzorů a svého vlastního cítění. Stejně tak to je i u nás. Já osobně poslouchám opravdu hodně muziky, ale co se týká From Beyond, tak mě nejvíc ovlivnili kapely jako Massacre, Death, Six Feet Under (kteří ale v době vzniku naší kapely ještě ani neexistovali), Cathedral, Crowbar, Trouble, Black Sabbath a asi i mnoho dalších.
 
P.D.Z.: Je spousta kapel, které nás spojuje, díky tomu také dokážeme tvořit muziku společně, za všechny musím jmenovat DEATH, SLAYER, METALLICA, MASSACRE, CROWBAR a mnoho dalších, ale těmihle velikány to prostě začalo. Každý z nás má pak své individuální favority, je to logické a taky přínosné pro tvorbu, byť jen do jistých mezí.
Pokud mám mluvit za sebe, ikonou jsou pro mě DEATH právě pro ty harmonie, o kterých jsem mluvil v některé z předchozích odpovědích, za “pana zpěváka” považuju Phila Anselma z PANTERY, rád si “popláču” s ALICE IN CHAINS, mám hrozně rád novější spolky jako SKINLAB, IN FLAMES, je toho opravdu moc mám docela širokej záběr, nebráním se některým novým kapelám označovaným jako nu-metal, jsou to výborný věci.
 
TJ: Vzhledem k tomu, že posloucháme širokou škálu metalu, tak je zcela zákonité, že se to na naší muzice projevuje a myslím, že je to dobře. Originálních či inovativních kapel je na světě jen pár a my k nim rozhodně nepatříme a nestydíme se za to. Nevím, proč by jsme měli stůj co stůj vytvářet něco originálního za každou cenu, když to co se nám líbí už bylo vymyšleno. Čerpáme z výše uvedených kapel, ale posloucháme i NILE, SYSTEM OF A DOWN, EXODUS, SLAYER, NAPALM DEATH, STATIC X, HATEBREED, IN FLAMES, SUFFOCATION, DEFTONES, MACHINE HEAD, DOWN, MY DYING BRIDE, MASSACRE, MINISTRY, DEATH, PANTERA, MALEVOLENT CREATION, CARCASS, FORBIDDEN, ILLDISPOSED, TESTAMENT, IMPALED, SOULFLY a tuny dalších. Hraní a poslouchání nás baví.
 
Velice se mi líbí mazlavá skladba “I.D.Theory” klasika! Velice se mi dobře poslouchá, o čem je a jak vznikala a následní “Progeria Of The Manking” jakoby hned následovala, takové jakoby volné pokračování, zdá se mi to? Hudebně snad i jo…
 
T.J.: I.D. Theory se fakt povedla, to se musíme pochválit, přestože samochvála smrdí. Ovšem Progeria…. není žádným pokračováním, to tě musíme zklamat. Prostě nám připadalo vhodné tyto dvě skladby zařadit na konec alba a ještě ke všemu za sebe. Zajímavé ale je, že na koncertech je hrajeme také na konci, ale v opačném pořadí.
 
S.O.: Skladba I.D.Theory patří k těm málo skladbám, které vznikly jakoby samo sebou. Prostě se na zkoušce napálil z fleku kytarovej riff a ono to bylo dobré, k němu druhý a bylo to ještě lepší... Opravdu tato skladba vznikla mimořádně lehce. Nám se zdá taky dobrá. Mimochodem si ji můžete stáhnout z našich webových stránek www.frombeyond.tk (sekce Diskografie). Co se týká skladby Progeria Of The Mindking tak jsme o ní jako o pokračování I.D.Theory nikdy neuvažovali a zřejmě to tak vyplynulo náhodou. Co se týká textové stránky k té Ti více řekne P.D.Z., protože texty jsou jeho parketou.
 
P.D.Z.: Obě skladby vznikaly nezávisle na sobě, jejich zařazení za sebe prostě jen vyplynulo ze situace, ale jsme rádi, že tak dobře zapadli do celkového konceptu.
Skladba “Intelligence Design Theory”, tak zní celý její název, vlastně částečně obhajuje tezi o tom, že vše kolem nás, život, země, vesmír nevznikl jen tak náhodou, že to je promyšlený cílený čin, ale že je chybou jej připisovat jedinému bohu, tak jak ho chápeme my lidé a většina dogmatických církví.
Je to daleko složitější, ve většině textů “Where Hell Begins” čerpám právě z téhle problematiky, hrozně mě baví skládat “mozaiku poznání” z různých pramenů a opravdu jsou pro mě nejdůležitější tři základní otázky, kdo jsme, odkud jsme, a kam jako lidstvo míříme.
Je super, když se podaří atmosféru textu skloubit s muzikou tak jako ve skladbě I.D.Theory.
 
 
“Where…” je nějakou dobu venku a tak mě zajímá, co se odehrává právě teď v táboře FROM BEYOND? Chystáte nějaké novinky, trička, koncerty, nebo dokonce DVD?
 
S.O.: Tak samozřejmě naší hlavní náplní jsou momentálně koncerty. S kapelami Beltaine, Ebola Joy, Sacrist a Livores Mortis jsme absolvovali turné Voice of Carnyx a kromě toho jsme hráli řadu dalších koncertů. Bohužel letní festivaly se nám opět zřejmě vyhnou, což nás sice mrzí, protože živá vystoupení považujeme za svou silnou stránku. Ale bereme to jako fakt, se kterým bychom sice rádi něco udělali, ale ne zase za každou cenu. Asi rozumíš, co tím myslím, že.
Jinak do triček se nám investovat moc nechce, i když si myslím, že obal Where Hell Begins by se na triku vyjímal opravdu dobře (na tomto místě posílám pochvalná slova bratrům Šimkovým z Abyss zinu, kteří nám obal na požádání a podle našich představ zpracovali). No a pokud bychom cítili z řad našich fanoušků o trika nějaký zájem, proč ne. Prozatím jsme ale nechali vyrobit nějaké nášivky s logem kapely, takže kdo má zájem - ať se ozve e-mailem nebo na přímo koncertě.
Co se týká DVD, to jako příliš reálné nevidím, možná tak video CD-R, to by nebyl až tak velký technický problém. Dík za inspiraci, třeba kluky přesvědčím, aby do toho šli.
 
Mimochodem jak se stavíš k DVD a hudba na ní… teď se dělají DVD bonusy atak… které DVD tě nejvíce uchvátilo za poslední dobu…?Mě se líbí i to, že na DVD teď opět vychází redičně staré filmy, kterým na VHS skončily u nás autorské práva…
 
S.O.: DVD fakt můžu a to jak filmová, tak i hudební. Vždycky mě potěší nějaký bonus ve formě DVD nosiče nebo, alespoň videa v nějakém formátu přehratelném na PC. Doufám, že i my časem přistoupíme k něčemu takovému. Technicky vybaveni na to v podstatě jsme, takže proč se do toho nepustit. Co se týká filmů, tak poslední dobou mě zaujala série Pána prstenů, kterou považuju za nejlepší filmové dílo všech dob (přesto nebo možná právě proto, že jsme celou trilogii četl ... a nejen ji). Z dalších filmů nedám dopustit na Matrix. Ale těch kvalitních filmů i v jiných žánrech je poměrně dost.
 
TJ: DVD nosiče mám pochopitelně rád, i když taková ta prvotní vlna nadšení už opadla. Koupil jsem si to co bylo na trhu k mání (např. NAPALM DEATH, CANNIBAL CORPSE, OVERKILL, SLAYER….) a teď jen čekám, co bude postupně dál vycházet. Zatím nejlepší dvd mám od SLIPKNOT – Disasterpieces a jako naprosto ideální mi připadli KREATOR. Jsou tam dva koncertíky, skoro všechny videoklipy a i nezbytný pokec. Mám velkou radost z toho, že firmy přidávají k albům ve formátu cd i bonusové disky dvd. Ovšem jen v tom případě pokud je na nich něco zajímavého. Zde musím vyzdvihnout alba STATIC X, ROB ZOMBIE, KORN, METALLICA či PANTERA. Naopak na druhou stranu jsem byl trochu zklamán z DEICIDE, CANNIBAL CORPSE nebo KING DIAMOND.
 
Vaše website FROM BEYOND a website METALWORLD, chystají se tam nějaké novinky a jak bys popsal pro ty co nemají možnost zatím shlédnou tuto vymoženost – co tam je, čím bys je nalákal?
 
S.O.: Web kapely dělal náš dlouholetý kámoš (Lajt) a jsem opravdu rád, že se toho ujal, protože to umí a podařilo se mu vytvořit velmi solidní stránky, atmosférou ladící k naší tvorbě. Na webu jsou klasické informace týkající se kapely, včetně historie, diskografie, chystaných i odehraných koncertů, recenzí všech demáčů, rozhovorů, které jsme již poskytli, apod... Prostě standardní věci. Novinkou z poslední doby je zařazení knihy hostů, takže zde nám můžete cokoli vzkázat - budeme rádi. Co se týká MetalWorldu, tak to jsou stránky věnující se muzice, která se nám nejvíce zamlouvá. Pravidelně (denně) aktualizujeme “novinky”, píšeme recenze, kterých už je na MW více než 500, jsou tam i reporty z koncertů, zvlášť si cením reportů z německého festivalu  With Full Force”, který s T.J. každoročně navštěvujeme a letošní rok nebude (nebyl) výjimkou. Upozornil bych také na sekci “MP3+video”, kam zařazujeme odkazy na empétrojky skladeb z alb, většinou ještě před jejich vydáním. Další zajímavou sekci jsme pojmenovali “Bazar”. Tady je možné si vyměnit nebo nakoupit či prodat cédéčka, sehnat muzikanta do kapely, apod. prostě standardní inzertní rubrika věnující se tvrdé muzice a věcem s ní souvisejícím. Nejnovější záležitostí na MetalWorldu je “diskusní fórum”, kde je zase možnost se spřátelit, pokecat na dálku a na pokračování o muzice, o kapelách, o koncertech a dalších tématech. Co nového se chystá. Rád bych zprovoznil internetový obchůdek, ve kterém by se objevili zpočátku hlavně hadry a později snad i nahrávky (CD, demáče) vybraných zajímavých a asi převážně tuzemských kapel (takové internetové distro). Nebylo by to nic ziskového, ale mám věci okolo metalu rád a rád některé věci organizuju a také si tím vyzkouším věci, které se mi budou hodit v mém současném zaměstnání.
 
Chystáš nějaké změny v osobním životě, nebo jiní z tvých kolegů, co děláte, když nehrajete, jste poměrně aktivní kapela, která dojede kamkoliv a vždy se dá s ní dohodnout… a tak mě zajímá, jestli když jste někde hráli se o vás nepostarali, nebo vás jinak podrazili, či naopak, kde to bylo skvělé a lidé vás přijali?
Myslím že je to celé, jsme u konce, takže pokud máš ještě něco na srdci, sem s tím!
 
P.D.Z.: Samozřejmě, že každý z nás má jiné aktivity, nemyslím tím jen pracovní, ale i zájmové, samozřejmě č.1 musí zůstat FB, ale jinak se v ostatních zájmech moc nepotkáváme a je to možná i dobře, nehrozí ponorková nemoc, nezačnem si “lézt na nervy” apod. Možná díky tomu fungujem víc jak 12 let téměř v nezměněné sestavě, ne že by nebyly problémy, ale máme každý kam a k čemu utéct, když se zrovna “nedaří”.
Teď máme ale docela úspěšné období, ohlasy na poslední album jsou víc než dobré, odjeli jsme takové menší miniturné po republice s kapelami BELTAINE, EBOLA JOY, LIVORES MORTIS a SACRIST, prodali docela dost CD-ček a setkali se téměř pouze s pozitivními ohlasy, což nás samozřejmě povzbudilo v tom co děláme.
Vítanou změnou by samozřejmě bylo kdyby se podařilo dostat pod nějakou firmičku, která by se nám postarala o vydávání, koncerty a propagaci, zatím se s tím pereme sami a hodně to brzdí tu samotnou hudební tvorbu, víc nepotřebujem, věříme naši hudbě, ostatní už musí přijít samo.
 
S.O.: Je pravda, že naší devízou je spolehlivost při pořádání výměnných akcí a schopnost dohodnout se. Dá se říct, že si na tom dost zakládáme. Momentálně děláme akce v místním klubu Apollo 13, který je zatím hodnocen jako jeden z nejlepších v republice. Vždycky připravíme kvalitní aparaturu a propagaci a odměnou jsou pro nás na dnešní dobu docela slušné návštěvy. Další satisfakcí je i to, že nás až na jednu výjimku zatím v podstatě nikdo nepodrazil. Hodně lidí se sice zdráhá jmenovat podrazáky, ale já to udělám. Jedinou kapelou, která nám nevrátila akci jsou šumperští Dying Passion, kteří u nás v Seloutkách u Prostějova hráli v létě 1998 tehdy ještě jako neznámá kapela před nějakými cca 200 lidmi. Nevím proč nám to nevracejí, když akce pravidelně dělají ještě i dnes. Možná byla chyba, že jsme jim zaplatili docela slušnej “cesťáček”.
 
Co se týká mého osobního života, tak nějaké změny nechystám. Před nedávnem se nám s manželkou narodil synátor Martin. Kromě něho máme ještě tříletou Pavlínu, která, ač holka, nás všechny, včetně obou babiček a dědečků, pěkně zaměstnává. Ale to jsou spíš takové ty pozitivní starosti a radosti. Jinak se kromě kapely a webu MetalWorld věnuju ještě sportu. Hraju závodně fotbal, sálovku, teď si chodím pravidelně asi třikrát týdně místo civění na TV zaběhat. Je to skvělej relax po celodenním sedění v práci u PC. Děkujeme moc za možnost prezentovat se v tvém, pro nás legendárním, zinu a měj se parádně, třeba zrovna při poslechu Where Hell Begins.
 

Zveřejněno: 06. 06. 2008
Přečteno:
3584 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář