Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Pokračujeme seriálem starších rozhovorů, které vyšly v In Deed Hell zinu... na řadě jsou němečtí thrasheři Davidian.

Není thrash jako thrash, a thrash co produkuje Německá kapela DAVIDIAN je pro mě po delší době záplatou, která z části zahojila mé rány a touhu po thrashi starého stylu.

DAVIDIAN skvěle skloubili starý thrash s moderním zněním a postupy a tím mě zaujal, proto ten krátký rozhovor, spíše na seznámení s touhle aktivní kapelou. DAVIDIAN je aktivní  ve všech směrech, koncerty, festy, ale především jejich obsah albumu „Abuse Of Power“ je vskutku vraždící, takže více už nám prozradí Chris! Ptal se: Deather, Odpovídal: Chris (VOC)

Zdravím Německou thrash kapelu DAVIDIAN. Konečně se dostáváme rozhovoru a tak se můžete rozepsat jak chcete. Název Davidian, co znamená a jaký má význam pro členy kapely?

Chris: DAVIDIAN je skladba od MACHINE HEAD, která pojednává o zvěrstvu, kdy v roce 1993 bylo zabito 82 mužů, žen a dětí ve městě Waco, Texas agenty FBI/ATF. Nemáme nic společného s pobočkou sekty DAVIDIAN. Prostě se nám líbila ta skladba a název DAVIDIAN zní dobře! MACHINE HEAD si vypůjčili název z alba od DEEP PURPLE. Možná se jednoho dne nějaká kapela pojmenuje podle některé z našich skladeb!

Pověz něco  o sobě a o ostatních členech DAVIDIAN?

Všichni chodíme normálně do práce kromě Michy, který je zasraný líný student! Kromě studování má rád thrash metal a různé hudební styly s technickou kytarovou prací. Alex (kytara) je průmyslový mechanik. Taky má rád thrash a death metal. Rovněž má svou nahrávací společnost a produkuje undergroundový metal. Prohlédni si stránky http://www.davidian.de/  Tim je dělník u stroje ve fabrice. Hodně poslouchá death metal. Jeho koníčkem je pivo. Alex (bicí) je prodavač v obchodě s bicími, což je sen každého maniaka za bicími! Je velkým fanouškem staré školy thrash metalu a technického death metalu. A kurevsky miluje činely! Chris je elektrotechnik. Je šílený Ir, má dvě děti (!) a má rád thrash metal od osmdesátých let.

Slyšel jsem od vás až „Abuse Of Power“. Můžete mi říct jak zněly vaše předcházející nahrávky a jak se lišily od znamenitého „Abuse..“? A v neposlední řadě, jestli se dá ještě sehnat, případně jestli neplánujete zařadit své starší skladby jako bonus na nové alba?

První demo bylo nahráno dne 9.5. 1999. Obsahuje dětské kroky DAVIDIAN a nebylo nijak šířeno. „... in pain“ bylo nahráno v lednu 2000, obsahuje 4 skladby plus intro a outro. Prodali jsme ho 250 kopií a díky tomuhle CD-R demu jsme odehráli spoustu koncertů. Ačkoli zvuk zase tak skvělý není.

Hrál někdo z vás i mimo kapelu DAVIDIAN nebo teď současně máte i jiné projekty? Jaké?

Náš kytarista Alex Schniepp hrával v FINAL VERDICT! Náš bubeník Alex Scherf, který se ke kapele připojil v roce 2000, hrával v kapele nazvané REQUIEM. Tim býval MC v NIGGAZ OUTTA Plü.

Od „Abuse Of Power“ uplynul už nějaký čas. Změnilo se něco od té doby, kromě toho že jste vystupovali na Německých festivalech. Mimochodem jaký měli úspěch a jaká je návštěvnost takové UG akce v Německu? Taky mě zajímá, jestli i kapela DAVIDIAN je pořadatelem nějakého takového festivalu?

Od „Abuse Of Power“ jsme měli spoustu práce s hraním koncertů. Odehráli jsme pár festivalů včetně UP FROMTHE GROUD, HARD TASTE OPEN AIR, METAL FORCES FESTIVAL a samozřejmě legendární undergroundový ZABBADUSCHDER OPEN AIR, který si organizujeme sami! Na pódiu jsme hráli společně s kapelami jako MALEVOLENT CREATION, TANKARD, DEW SCENTED, NAGLFAR, OBSCENITY, ALTAR, ILLDISPOSED, DESASTER, EKTOMORF, GRAVEWORM,  KATAKLYSM a spousta dalších! Prohlédni si www.zabbaduschder.de

Tuším, že album „Abuse Of Power” jste si vydali sami. Co mě překvapilo, že jste si dali maximálně záležet, dobrá produkce, velice vzhledné grafické zpracování a znamenitý obsah kotouče, prostě profesionální práce jak má být. Určitě jste sklidili úspěch u nejednoho kritika. Napiš jaké jste měli hodnocení a naopak, které časopisy vás degradovali, ha ha… i to se stává!

S výsledkem „Abuse Of Power“ jsme velmi spokojeni! Získali jsme spoustu dobrých recenzí, pár velmi dobrých a pár špatných. Serem na ně! Řekl bych, že všechny uspokojit nemůžeš! Hudbu děláme pro sebe a ne z komerčních důvodů, abychom uspokojili tisk.

Máte už vydavatele?

Ne! Ještě nás žádná nahrávací společnost nekontaktovala. Naše CD lze objednat online na www.davidian.de nebo u některých undergroundových distribucí jako HEAVY HORSES Records.

V jakém stylu budou nové skladby? Můžeme opět očekávat thrashový nářez?

Oh yeah! Naše nové skladby jsou ostřejší a agresivnější! Ale pořád 100% thrash!

A vůbec thrash… já osobně miluji thrash. Mám rád kapely jako EXODUS, SACRED REICH, ANTHRAX, SLAYER a mnoho dalších… Které kapely máte rádi vy, které vás případně inspirovali a které kapely se vám líbí současnosti? Vy se držíte takové té staré školy, ale je spousta kapel, které se snaží hrát jak trend káže… Co vás  při tom drží? Já oceňuji právě to, že zníte jako pravá německá thrash kapela z 90 let, ale s novým agresivním soundem!

Byli jsme inspirování kapelami jako SLAYER, TESTAMENT, DEATH, starý MEGADETH, KREATOR, PANTERA a stará SEPULTURA. Taky posloucháme věci jako CANNIBAL CORPSE, DISMEMBER, CRYPTOPSY, ABORTED a nové věci jako SLIPKNOT! Jak už jsem řekl, hudbu hrajeme pro sebe. Nestaráme se o to, jestli se to lidem líbí nebo ne! Je to náš vlastní styl, upřímný a přímo od srdce!

Revolver, krucifix. Pověz, má to hlubší význam? Třeba že křesťan zabijí, nebo že je jako vykonavatel spravedlnosti?

Obecně obal reprezentuje ABUSE OF POWER. Církev. Politici. Obrovské společnosti atd. Bohatí se stávají bohatší zatímco chudí chudšími.

Pověz vše co uznáš za vhodné, na co si zapomněl, co můžete nabídnout atd… díky ti za tvůj čas!

Díky moc za podporu! Díky všem našim fanouškům. Uvidíme se na turné! Zdravím!


Zveřejněno: 11. 01. 2008
Přečteno:
3398 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář