Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

LINGAM - Seized By Loved Mother CD, vlastní náklad 2007

Sedmičlenná paganová  grupa Lingam nepůsobí na scéně příliš dlouho, přesto jsme se s ní mohli setkat hned několikrát. Vyprodukovat za čtyři roky existence dvě alba vypovídá o pracovitosti pánů muzikantů a skladatelů. Všichni víme, že pracovitost je věc hezká, nicméně není vždy tažným elementem ke kvalitě. Zde musí být ještě dar tvořivosti.

Ani v tomto oboru na tom kapela není špatně a tak se vám hned pod kůži neodvratně zapisuje dvojka, která dala jméno celému albu, tedy Siezed By Loved Mother.  Skladba se stává jasným tahounem celé desky. Ukazuje na aspekt, který se občas promění ve skryté pravidlo a to, že v jednoduchosti je síla. Skladba se odráží v jednom silném nosném motivu, který vládne tíživou avšak zcela zapamatovatelnou melodií. Hned se jde na povedený refrén a vše se otáčí znova s tím, že do sloky stejně jako do refrénu má co říct i zpěvačka Bast.

Škoda, že ostatní skladby tak trošku zaostávají za touto perlou. Stejně jako první věc s takovým baudelaireovským názvem I’m Searching For Shine Of Stars…, spadají ostatní věci do pagan metalové šedě. Ano, občas se dá najít silný motiv či dobrý převrat nicméně už zdaleka nedosahují takových výšin jako Siezed By… I přes tento fakt se ale album vyplatí vyposlechnout až do konce. Každý si zcela určitě najde své a myslím si, že milovníky pagan metalu jednoduše nemůže zklamat.

Co se mi ještě příliš nezamlouvá, je ne příliš silný zvuk. Myslím si, že některé melodie zůstávají v povzdálí jen díky tomu, že nejsou správně vytažené a kdo je nebude chtít najít, tak je prostě nenajde. Stejně tak mi přijdou trošku nedotažené aranže. Album jaksi netáhne od spodku, nahoře to zase občas sráží ne příliš libý hlas zpěvačky Bast. Není to pravidlem, ale chvílemi to ve mně vzbudí pocit jisté marnosti. Toť asi vše co by jsem vytknul. Těším se až uslyším kapelu v jistější póze a hlavně ze silným zvukem.

Čas: 37:58

Seznam skladeb:

  1. I´m searching for shine of stars...
  2. Seized by loved mother
  3. Oneself to sway
  4. Carrion abused by brute (faith by human made)
  5. The grave of my heart
  6. In my dreams...
  7.  The tears of skies
  8. Human, the doom of mankind
  9. Way to the sun (Outro)

www.lingam.mysteria.cz


Zveřejněno: 16. 08. 2007
Přečteno:
3769 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 02. 2008 20:53 napsal/a >strigoii_mortii
bz page
www.bandzone.cz/lingamcz