Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
INSANIA

Fear My Thoughts – Vulcanus CD 2007, Century Media

Dva roky uplynuly jako voda a Fear My Thoughts jsou zpět s dílkem opět o kus dále, než v případě počinu minulého, tedy „Hell Sweet Hell.“

„Vulcanus“ je albem, které naznačuje, že Fear My Thoughts nechtějí zůstávat na místě, ale snaží se pokračovat dále a přejímat za své širší spektrum jiných prvků. Jestli je to klad, to ať posoudí posluchač sám, protože mi připadá, že se kapela snaží více melodizovat a celkově i tvrdší okamžiky směřovat do vod „mainstreamovějších“, především pak podle vzoru novějších alb Children Of Bodom. Rozhodně ale zůstávají klasické postupy Fear My Thoughts a kapela je tak nadále snadno rozpoznatelná.

Celé album začíná jasnou hitovkou „Accompanied By Death“, která má obrovskou sílu a také oplývá velkým vlivem výše zmíněných finů. Ovšem vyhrávku, kterou je tato skladba charakteristická, by mohli COB jen a jen závidět. Chytlavý refrén pak žene melodického posluchače do hudební extáze. Výborná věc hned na začátek.

Průrazný, plný zvuk, který se od minulého alba ještě zlepšil, pozvedá úroveň celého alba a musím přiznat, že už dlouho jsem neslyšel tak krásně kompaktní počin z daného stylu. Další skladba, která mě srazila do kolen je „Stamp Of Credence“, pomalu se rozjíždějící atmosférická věc, která graduje až do refrénu, kde drtí vše kolem rychlými kopáky, brutálním vokálem a téměř melancholickými kytarami. Ovšem jasně nejlepší věc je titulní instrumentálka „Vulcanus.“ Tuto skladbu velice doporučuji i posluchačům jiných hudebních stylů, je to opravdu perfektní! Následující „Soul Consumer“ ukazuje, že Fear My Thoughts by se snad mohli dostat i do rádia, inu pěkné melodie fungují.

„Vulcanus“ jsem dostal na recenzi už před delší dobou a kdybych tuto recenzi psal už tenkrát, dal bych 10 bodů, po velkém množství poslechů však musím přiznat, že se toto album dost rychle oposlouchá, nyní se vracím jen k titulní skladbě. Každopádně, kdo ještě neslyšel, vřele doporučuji.

Čas: 57:01

Seznam skladeb:

  1. Accompanied By Death
  2. Blankness
  3. Culture Of Fear
  4. Accelerate Or Die
  5. Stamp Of Credence
  6. Survival Scars
  7. Vulcanus
  8. Soul Consumer
  9. Both Blood
  10. Gates To Nowhere
  11. Lost In Black
  12. Wasteland

Web: www.fearmythoughts.com 


Zveřejněno: 05. 06. 2007
Přečteno:
3380 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář