Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

INNER HATE – Bestial confession promo CD 2007, selfrelease

Inner Hate jsou aktivní už od podzimu roku 2002, ale mé první setkání s nimi se odehrává až nyní, na základě poslechu jejich CD s názvem Bestial confession. Pochopil-li jsem to správně, na této nahrávce se nacházejí skladby s obou předchozích demáčů (Prophet of the end - 2003, Inner Hate – 2004), které byly doplněny novější tvorbou. Dočetl jsem se, že obě dema měla tragický zvuk. Pánové se tudíž rozhodli nic nepodcenit a vyrazili do stále oblíbenějšího studia Hellsound, kde v červenci minulého roku stvořili toto dílko. A tento krok se ukázal býti krokem tím správným směrem, protože zvuk je kvalitní. Zdařilé je i provedení celého bookletu, které je sice jednoduché, ale vkusné a obsahuje veškeré potřebné informace a texty.

Po klasickém a ne zrovna originálním intru (vrznutí dveří, špacírování po schodech za zvuků akustické kytary…) začíná titulní Bestial confession a představuje nám stylové zaměření Inner Hate. Death metal staršího střihu, ve kterém je dostatek prostoru i pro thrash metal. Ten dostává ještě více místa v následné Slaughterhouse of whores. Co musím pochválit, je velmi slušná instrumentace a snaha o pestrost vokálů, které jsou zde nabízeny hned v několika různých variacích. Po svižné The dead eternal přichází na řadu Birth of purgatory, která patří k nejpovedenějším a nejvíce technickým skladbám tohoto proma. Následná True face of mankind je slušný kvapík a techniky si rovněž užijete v míře vrchovaté. Až se mi zdá, že těch zvratů a stopek je zde zbytečně mnoho a celá věc je příliš rozkouskovaná a posluchač má problém najít nějaký záchytný bod. Jako nejzdařilejší kousek pak hodnotím závěrečnou instrumentální skladbu Weeping shadows hidden inside the frozen sea. Pestrá a členitá záležitost, kde se neustále něco děje a která nabízí hned několik hudebních poloh. Mě osobně nejvíce zaujala ta thrashová. A jako host si zde střihne závěrečné sólíčko i Honza Kapák, který má celé nahrávání a mixování tohoto nosiče na svědomí.

S poslechem cedla jsem problém neměl. Šlape slušně, ale když dohrálo, nezůstal mi v hlavě téměř žádný motiv, melodie, nebo pasáž, která by se zavrtala do šedé kůry mozkové a nutila mě k tomu, abych stiskl tlačítko „repeat“ a která by mne donutila zapsat si jméno Inner Hate výrazněji do paměti. Prostě postrádám větší množství povedených vyhrávek, jako je třeba ta kytarová v Birth of purgatory, které by nahrávku oživily. Takhle jsou zatím Inner Hate jedněmi z mnoha a byť jen náznak originality by zde nenašel ani samotný Samuel Elánius, geniální to mozek ankh-morporské městské hlídky. Chválihodné je, že jednotlivé skladby mají relativně krátkou stopáž a nejsou zbytečně natahovány. Škoda. Cítím zde potenciál, který je však, dle mého názoru, zatím nevyužitý. Myslím si, že Inner Hate mají na víc a doufám, že hned na další nahrávce nám to předvedou. 

čas: 28:37

seznam skladeb:  

  1. Intro
  2. Bestial confession
  3. Slaughterhouse of whores
  4. The dead eternal
  5. Birth of purgatory
  6. True face of mankind
  7. Prophet of the end
  8. Cannibal´s instinct
  9. Weeping shadows hidden inside the frozen sea

Web kapely: www.inner-hate.mysteria.cz


Zveřejněno: 23. 05. 2007
Přečteno:
3252 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 05. 2007 09:53 napsal/a lUdva-inner hate
2goro
Přijď na koncert.