Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

HELL WITHIN – Shadows Of Vanity CD – 2007, Lifeforce

Hell Within přicházejí s dalším albem pod hlavičkou Lifeforce records (vychází v květnu 2007). Novinka nese název Shadows Of Vanity a stejnojmenná skladba otvírá celé album… Je to otvírák takříkajíc nadmíru povedený. Nadupaný power thrash s nezastavitelnou rytmikou. Sehraný kytarový tandem, který svým instrumentům rozumí a nepostrádá hbité prstíky ani melodické nápady. K tomu zdařilý vokál Matthewa McChesneyho, který čistě zpívá, místy řve a trošičku sklouzává i do growlingu.

Pomyslel jsem si, že kdyby se celé album odvíjelo stejně, byla by to skvělá jízda. Jenže člověk míní, ale skutečnost je zcela jiná. Když pominu závěrečnou skladbu A Silent Pratet For The Haunted, je album i po několika posleších opravdu stále stejné… žel i melodika zpěvu je na jedno brdo. Hudba je sice kvalitní melodická, nekompromisně úderná a rychlá, ale asi právě díky melodickým linkám vokálních partů je po chvíli nudící. Hell Within si docela dobře dovedu představit na koncertě jako obstojný support nějakého velkého bandu. Takzvaně nutné zlo, které ani zlem není. Určitě bych sledoval kytarové finesy a precizní práci bubeníka, ale už bych se těšil na hlavní partu večera. Jinými slovy, skupina na novince předvádí obstojně hrající thrash, avšak bez výraznějších momentů, které by je postavily do role hedlinerů. Album neurazí, ale nic zajímavého také nepřinese.

Seznam songů:

  1. My Exit in Red
  2. Lay Down Your Arms
  3. The Spiral
  4. In the Absence of Fire
  5. Between the Dead and the Deceived
  6. For the Talking
  7. Merciless
  8. A Silent Pratet For The Haunted

Čas: 33:52

www.lifeforcerecords.com


Zveřejněno: 11. 04. 2007
Přečteno:
3359 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 04. 2007 01:43 napsal/a Agos
to je fuk
No, ja to tam moc neslysim, ale to je fuk... je to takovy ten hc/thrash mozna vysly z nové vlny punku ... :-o... nicmene stejne to nema tah na branu ani v jednom ze stylu :-)
11. 04. 2007 09:42 napsal/a marty
pankaci
no chvilema je ta deska spis neopunkova :-)