Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

NIGHTRAGE – A New Disease Is Born CD 2007, Lifeforce Records

Švédsko-řecká kapela Nightrage nelení a po turné s Bolt Thrower a Malevolent Creation vydává nové album. V reportu z koncertu v Praze jsem Nightrage nezhodnotil příliš dobře a po poslechu nového materiálu to musím svést na vlastní hluchotu. Novým albem, nazvaným „A New Disease Is Born“ mě Nightrage naprosto dostali. Výborně provedený melodický death metal s nádechem hc/thrash metalu působí velmi kladně a Nightrage si navíc s materiálem poradili celkem originálně.

Kapela má za sebou dvě řadová alba, která vydala firma Century Media – „Sweet Vengeance“ 03 a „Descent Into Chaos“ 05. Vystřídalo se zde více hudebníku a co dočinění zde měli i taková jména jako Nick Barker (Dimmu Borgir, Cradle Of Filth) nebo Tomas Lindberg (At The Gates, Disfear). Jedním ze základních kamenů úspěchu Nightrage je potom bezesporu talentovaný kytarista Marios Iliopoulos, který z lehkého nadprůměru posouvá kapelu na výslunní. Rozhodně bych zde ale nechtěl křivdit ostatním, kapela šlape jako přesně seřízený stroj. Zvuk je, řekl bych, více než povedený a tak jsou krásně slyšet monumentální sóla, melodie, ale i tvrdší pasáže.

Ovšem abych byl objektivní, nemohu jen chválit. Nightrage vytvořili skutečně vynikající dílo, ovšem je tu několik hluchých míst, které kdyby kapela vynechala, tak by to albu podle mého názoru jen prospělo. Ale to je skutečně jen malinký flíček na jinak naprosto dokonalém albu.

Nevím co bych zde měl psát, zbytečně se rozplývat nebudu, toto album prostě nemá chybu a kdo nemáte, pořiďte, toto album za to opravdu stojí. Osobně poslední dobou neposlouchám téměř nic jiného.

Čas: 46:12

Seznam skladeb:

  1. Spiral
  2. Reconcile
  3. Death-like Silence
  4. A Condemned Club
  5. Scars Of The Past
  6. De-fame
  7. Scathing
  8. Surge Of Pity
  9. Encircle
  10. Drone
  11. A Spiritual Impulse
  12. A New Desease Is Born (Instrumental)

Web: www.nightrage.com 


Zveřejněno: 24. 02. 2007
Přečteno:
3418 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 03. 2007 23:00 napsal/a marty
coool
hodne coool dilko.... doporucuju....!!! :-)