Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Belligerence - Wounds CD-R 2007, samovydání

Pražští Belligerence jsou poměrně nová akvizice na české black/death metalové scéně, ovšem za svou krátkou existenci stihli ukázat publiku, že se zde nejedná o žádný druhořadý black metal, ale o vitální a svěží kapelu, která nám ještě ukáže co je to melodický black/death metal.

Po roce na koncertních pódiích nemohla kapela pokračovat jinak, než nahrát první demo. A musím uznat, Belligerence nejsou žádní troškaři, vybrali si k tomu rovnou studio Shaark. Inu, krok to velmi chvályhodný, zvuk je doslova zabíjející. Další veliké pozitivum je krásně vypracovaný obal, kterým Belligerence trefně dovršili poutavou atmosféru alba.

Hudební náplň tohoto dvacetiminutového výpalku je krásná ukázka toho, jak bych si představoval demo nahrávku mladé kapela. Kompozice, nápady a aranže na daleko vyšší úrovni než průměrná, zajetá kapela. Je samozřejmě nemožné dostávat dema takové kvality stále, ale o to více jsou pak ty vydařená ceněna. V případě Belligerence skutečně smekám, v tomhle směru se ukázali být na velmi, velmi vysoké úrovni. Jediný opravdový minus, který jsem zde našel jsou rytmické nedokonalosti. Tu a tam bubeník zpomalí, zatímco zbytek kapely jede dál podle udaného tempa, nebo se zadrhne apod. Je jasné, že mladá kapela nemůže být tolik sehraná a ani na takové technické úrovni aby například bubeník hrál sypačky ve stylu Nile, takže bych z toho nedělal žádnou vědu, tyhle nedokonalosti jistě kapela rychle vypiluje.

Úvodní „Denigrated Faith“ vám ukáže hned v prvních sekundách, že Belligerence jsou kapela, kterou si zamilujete velmi lehko. Silné melodie, podpořeny ženským murmurem a klávesy stále fungují, navíc střídání melodičtějších a brutálnějších pasáží zní naprosto přirozeně a uvolněně. V následující „Desolate Grave Of Sanity“ Belligerence předvádí své death metalové sklony aby potom přišel naprostý vrchol celé nahrávky - skladba „Belligerence“. Tuhle věc vřele doporučuji posluchači, který Belligerence nezná a chce se seznámit. Úžasný ústřední motiv, na který se nabalují všechny aspekty příznačné této kapele, musí zaujmout snad i posluchače rapu. Nejvíc mě dostává gradace po stopce v druhé části skladby, jen škoda těch nepřesností, je mi to zde samotnému líto, že si to nemohu tolik užít. Titulní „Wounds“ mi připadá spíše obyčejnější, třeba zapůsobí po více poslechách. Závěrečná „Despise“ je potom klasická „tu-pa-čka“, která potěší spíše milovníky klasičtějších forem black a death metalu.

Zde není moc co dodat, snad jen, že se opravdu těším na plnohodnotnou nahrávku od plnohodnotné kapely, která má na to aby zamířila velmi vysoko.

Čas: 19:57

Seznam skladeb:

  1. Denigrated Faith
  2. Desolate Grave Of Sanity
  3. Belligerence
  4. Wounds
  5. Despise

Web: www.belligerence.cz 


Zveřejněno: 11. 02. 2007
Přečteno:
3322 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář