Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Na tento koncert jsem se hodně těšil nejen kvůli avízovanému vystoupení Rites of Undeath v nové sestavě. Čtvrteční koncert sliboval hodně zajímavou sestavu, což se nakonec potvrdilo.

Zatímco Marty a spol ještě byli na cestě, v Matrixu už začínali brněnští nu/hc/metalisti OVERHYPE. Nevím proč je všude Big Boss tahá, zřejmě u něj mají nějakou protekci, každopádně stylově byli úplně mimo zbytek kapel. V rámci hc/nu-metalu (spíše teda nu-metalu) se mi jejich hudba i líbila, ale také se neubránili klasickým americkým klišé. Publikum bylo spíše zaskočeno, ale občas i zatleskalo. (Dharm)

Poté nastoupili RETURN TO INNOCENCE a počet metalistů pod pódiem se minimálně zdesetinásobil a stále to ještě nebylo všechno. Return To Innocence odehráli výborné vystoupení a na závěrečnou klasiku od Moonspell – Alma Mater se publikum pěkně odvázalo. V průběhu jejich setu ještě přicházeli další návštěvníci a před naším vystoupením mi pořadatel oznámil, že počet se přehoupl přes 450 (nakonec to bylo necelých 500), což je číslo skoro ohromující. Dále už bude pokračovat Marty... (Dharm)

Do Práglu jsme vyrazili až po práci a tak vlivem dopravní zácpy na dálnici a magistrále dorážíme do Matrixu až při setu RITES OF UNDEATH, což mne velmi mrzelo. První dvě kapely bohužel nevidím. Už od vchodu mě překvapil čistý, vyvážený a výborný zvuk, jaký kapela měla. Nová sestava na mě působila poměrně sehraně, basáka neznám ale za bicíma seděl bývalý bubeník Pražských Manthas, hrálo se z desky The Asylum, ale zaznělo i pár starších kusů, při nichž nastoupil na pódium Ozon. Na závěr cover od Pain - Shut your mouth, už jsem ale slyšel v jejich podání lepší verzi. Vůbec další překvapení pro mě byla návštěvnost klubu, která s blížila údajně k pěti stovkám, takže hodně hustě narváno a na ROU byl tudíž slušný kotel.

Překvapivě na další a hlavní ROOTy lidí malinko ubylo. Měl jsem pocit že kapela hrála playlist z letních festů, takže z novinky např. Talking Bones, pak třeba Kärgeras až jsme se přesunuli k mým nejoblíbenějším kusům z Templu. Pak také nemohly chybět zářezy jako 666, Hřbitov, Song For Satan. Publikum si kapelu užívalo a stejně tak i obráceně. Já jsem spíšel sledoval z povzdálí.

Na poslední ADOR DORATH jsme si museli počkat delší dobu, nevím už teď proč, nicméně jsme se dočkali a to je hlavní. I přes vesměs kladné reakce publika já z jejich vystoupení neměl až tak dobrý pocit. Kapelu mám rád z desek i když i tohle u mě trochu upadlo. Naživo mi ale teď naposledy přišli jako vyčpělí a to převážně díky zpěvu zpěvačky. Ten jsem bral kdysi jako hodně originální, ale i v tomhle směru by se dalo udělat nějaký pokrok, který se za tu dobu žel nedostavil. Na jiný akci jsem psal, že bez zpěvačky to nejde, teď mi připadám že by i s tou zpěvačkou chtělo něco udělat. Po Rites O.U. už další kapely neměly tak dobrý zvuk jako právě ROU, což mě osbně také překvapilo, jinak ale po všech směrech určitě kvalitní akce. Jen to pivko Ferdinand za nekřesťanskou (tfuuuuj co to plácám) cenu! Neměl jsem sice problémy jak před časem kolega Goro, ale....


Zveřejněno: 20. 11. 2006
Přečteno:
3306 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář