Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

ROOT, KERN, DOGA, LUCKY PUNCH, BEAT-IN, MALKAO

Ne že bych o této akci nevěděl předem, možná už měsíc nebo dýl předem. Jenže paměť už mi neslouží, jak by měla, takže jsem byl překvapenej, když mi Manafob "rozkázal" že tuhle sobotu jedeme do Kovářova. Sestava totiž byla pro mě až na výjimky nelákavá, k vrcholu mého nadšení přispěla informace, že budu jako akreditovaný redaktor psát i report, no paráda.

V sobotu v sedm večer odjíždíme v sestavě já, Kury, Manafob a Hanka, vybavil jsem sebe a Hanku nabíječkou (baterek) pro případ, že by došly baterky, abychom pak případně nebyli ve fóru pranýřováni od fanoušků té a té kapely, že její fotky v galerii chybí, ačkoli tu kapelu zcela jistě i já zbožňuji! Zhruba za půl hoďky jsme na místě. Procházíme zadním vchodem, pozdravíme se s hlavním pořadatelem a rozbalujeme distro. Při této činnosti musím být svědkem jak se jeden maňas od vyhazovačů baví tím, že připoutal servirku k reklamní stěně, asi tak pět minut to byla prdel, zbylý čas z asi 30 minut už to bylo trapný, ale jak bylo řečeno v Simpsnech, některá zvířata jsou prostě tupá.

Avízovaný začátek na 20,00 se nepotvrzuje a tak první soutěžící kapela MALKAO z českých Budějovic začíná asi ve 20,20. Zajímavá sestava, bicí, kytara, zpěv a maník za el. perkašema, z kterého se vyklubal, jak jsem posléze našel na www stránkách kapely, Jan Vozáry, který působil např. i v kapele Oceán. Basa byla taky naprogramovaná, teda alespoň se domnívám. Stylově to ze začátku vypadalo na celkem pohodový rock obohacený o další styly, jako např. funky. Jak jsme se shodli s Kurym, bylo to dobře zahraný (instrumentálně rozhodně nejlepší ze soutěžících kapel), ale nic novýho, tohle tady už prostě je a bylo. Navíc mi přišlo že od pulky se setu se to zvrhlo spíš v prostou zábavovku, se songy s názvy Holky maj rády sex a Hovado. No dobrý, začátek celkem v pohodě uvídíme co dál.

Asi za hodinku po začátku celé akce to rozjíždí BEAT-IN z Prahy, kde čtveřici pánů doprovází zpěvem sličná děva. Bohužel stylově mě to zklamává hned od začátku, kapela daleko více táhne k bigbeatu, než první Malkao, opět nic nového a i instrumentálně nezajímavé.

Třetí soutěžící - LUCKY PUNCH předvedli punk, nebo punk rock, jak kdo chce. Punk mám rád, ale musí to bejt kvalitně odvedená práce, Lucky Punch jeli převážně ve středním tempu a s falešným zpěvem. Někdo může namítnout, to přece k punku patří, ale já říkám, všeho moc škodí.

Přichází verdikt poroty a ten zní: Do semifinále postupuje kapela LUCKY PUNCH.

Pořadí kapel dle poroty:

  1. LUCKY PUNCH
  2. BEAT-IN
  3. MALKAO

U mě by asi zvítězili MALKAO, pak LUCKY PUNCH a BEAT-IN.

Dále následuje už jen koncertní blok hostů, který zahajuje DOGA. O tuhle kapelu jsem se zajímal asi tak před 12ti  lety, dnes jsem byl jen zvědavý, jestli hrajou pořád to samý. Nezklamali. Hrálo se především z nové desky "Love-Vole" a tak zazněly songy jako "Dál" apod. Nový věci bych zařadil do dvou škatulek, některé mě fakt příjemně překvapily, a naopak u  některých songů nechápu jak je kapela vůbec může hrát. Vydržel jsem a dočkal se i pecek "Jenom jednou" a "Nejsi nevinná" a obdivoval jsem i náctileté fanynky, kterak poskakují na songy, které jsou z dob, kdy ještě ony tahaly kačera po peróně. K jejich radosti kapela hrála do půl těla a tak si mohly i vychutnat křivky chlápka (Izzyho), který ztvárnil ve slátanině Choking Hazard pornoherce Měchuru.

Dle informací, které mi poskytnul Bigba byla páteční návštěvnost prvního koncertu české rockové ligy hodně slabá asi 20 platících lidiček. tady v Kovářově bych to tipoval tak na 200 platících, neznám oficiální údaje. Tomu se určitě těšili i další KERN. Pánové v letech, zahráli starý vály, který znám už asi 20let, z těch který zazněly je snad potřeba vypíchnout "Lidé", "Září jak meteor", "Milion týdnů loučení" a ve finále kultovka "Blízko nás". Co dodat, jako retro band zcela jistě namístě.

Los posledního vyšel dneska na ROOT. K mému údivu a vlastně i příjemnému překvapení se hrálo snad jen z desek Zjevení a Temple in the underworld. Pecky jako Zjevení, Píseň pro satana, Casilda's Song a další mě fakt zahřály. Snažil jsem se nějak najít důvod, proč se hrály jen takhle staré songy, jedinný co mě napadá je snad srovnaní s předchozími kapelami, které také mydlily hooodně staré kusy, nicméně Root mi z toho vyšli jako hvězdy. Zvuk, nasazení, show a přístup na pódiu, asi tak od dvě třídy jinde. Super tečka. Jsem nevinnen, to vím...


Zveřejněno: 09. 05. 2006
Přečteno:
3548 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář