Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

WARCHILD - Looking Back CD-R 2005, Panda Music

Tak mi jednoho dne přišel od Pandy CD-R s MP3 jeho kapel a piš. Takže jdu na to. Jako první jsem si vybral Warchild. Abych se přiznal o kapele jsem slyšel jenom z doslechu. Vůbec všechny kapely od Panda music mi přijdou víceméně ne příliš známé. Pojďme se tedy podívat co nám přichystali Warchild?

Je to nepříjemné, ale jak už to u blacku bývá, pozoruji část fanoušků, kteří jsou znechuceni monotónními intry a já do té části  patřím. Navíc ten text odříkávaný nachřáplým hlasem vyznívá opravdu směšně. Představte si, že vám někdo pod okny hraje na klávesy pořád dokola stejnou melodii a do toho vám   povídá něco o Ježíšově nedokonalosti.  Já nevím, ale tohle všechno, co je obsaženo v úvodní skladbě Ježíšův pád, už tady nesčetněkrát  bylo a dnes už to nemá šanci na úspěch.

Po necelých čtyřech minutách se ale naštěstí vše zvrhne do agresivní podoby pomocí výborného svěžího nástupu kytar, zpěvu a nekompromisních programových bicích. Zjišťuji tedy, že Ježíšův pád je ucelená skladba nikoliv klasické intro, ačkoli má za úkol tak působit. Já osobně bych jí celou vyškrtl.

Se dvojkou Black Continent přichází dravost, melodika a hlavně angličtina. Což je pro mě vysvobozením, protože texty nemám přiložené a určitě je nebudu nikde hledat a více se v nich rejpat.  Black Continent  působí velice temně a až teď cítím tu pravou blasfemickou náladu, kterou se Warchild snaží do vás pustit od samého začátku.

S další změnou se potkáme hned u trojky Hell, kde zpěvák používá více hluboký hlas, než blackový ječák jako je tomu v ostatních skladbách. Neurazí ani instrumentální vsuvka Love and Death Story od Francoise Laie. Dokonce ani pomocný ženský vokál v Buchenwald, i když tady by jsem už pomalu zvedal výstražný prst. Také pomalejší pasáže na v této black thrashové bouři nejsou zlé.

Celkově vzato Looking back není špatné album. Blasfemický black metal, který má svou vnitřní náladu. Škoda jen těch českých textů a monotónnosti. Některé skladby jsou si dosti podobné a až příliš jednoduché a dlouhé. V jistých momentech mi přijde, jako by si kapela hýčkala svou nedokonalost a pořád ještě spala v osmdesátých letech. Ovšem já jsem toho názoru, že by se měla rychle probudit, protože má v sobě určitý potenciál a když se poučí z historie, může příště přinést skutečně hodnotné album. Budu napjatě čekat.

 

Seznam skladeb:

  1. Ježíšův pád
  2. Black Continent
  3. Hell
  4. Doom
  5. Love and Death Story
  6. No Commands from Warheads
  7. Buchenwald
  8. Warchild
  9. Looping Back
  10. Barbaři

www.warchild.name

.::Koupit::.


Zveřejněno: 17. 03. 2006
Přečteno:
3379 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 03. 2006 14:38 napsal/a marty
aha
takze to ani nebudu tahat :))
25. 03. 2006 13:59 napsal/a Ifa
klip
Stáhnul jsem si ten klip. Zrovna to natočili na tu skladbu o které jsem napsal, že bych jí vyškrtl. Musím se přiznat, že mě ten klip rozesmál. Takové věci satanismu, který kapela prosazuje, jenom škodí. Začínám ztrácet iluze o tom, že se kapela zlepší, protože se jsem zjistil, že se drží kýče více než jsem myslel.
25. 03. 2006 12:08 napsal/a Dharm
...
no, já jsem je sice naživo neviděl, ale pár věcí jsem slyšel a hlavně jsem viděl ten jejich klip a musim říct, že teda souhlasim s foxem... jediný co je na ty kapele dobrý jsou asi jen ty stránky (a to jen docela dobrý)... nejhorší je ten klip, jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet...
24. 03. 2006 18:29 napsal/a fox
To Ifa
...nedá mi to,abych si tady svoji reakci odpustil.už kvůli výměně názorů nad jinou kapelou,kterou recenzoval Marquise.takto pojatá recenze mi připadá O.K. i když s tvým bodovým hodnocením souhlasit rozhodně nemůžu.Warchild jsem žel slyšel a viděl jen na óčku,ale přesto si troufnu napsat,že kvalita jejich stánek dalece převyšuje kvality hudební(ZATÍM).stáhnout si empétrojku jsem dosud odvahu nenašel.na tom óčku to bylo prostě něco strašnýho a když vidím přebal toho CDerka,usuzuji,že tu odvahu jen tak nenajdu.můj příspěvek tady je tedy spíše hodnocením tvé recenze.měj se fain.
24. 03. 2006 16:18 napsal/a fox
!!!
...diskuse odpovídá závažnosti tématu.další zbytečná smečka!