Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Sušická úderka má od října venku podařený kotouček Redemption, o který se postarala španělská firma Mondongo Canibale Records.

O tom, jak dojde k dohodě s vcelku exotickou firmou, ale i dalších věcech kolem kapely jsem na přelomu ledna a února rozmlouval s kytaristou a zpěvákem Frantou Knetlem.

1. Hned první otázka míří na firmu MCR. Můžeš poodhalit pozadí podpisu u španělského labelu, jak jste se k němu dostali, jaké podmínky jste dohodli a jak jste s jeho prací zatím spokojeni?

Bezesporu největší zásluhu na vzniklém kontraktu má náš management, je zkrátka akční a nezůstal jen u kontaktování českých firem. Zaslal naše předchozí demo Christ Hunt i MONDONGO CANIBALE RECORDS, těm se zalíbilo a zareagovali, v několikaměsíční korespondenci jsme si ujasnili vzájemné požadavky - samozřejmě takové, aby obě dvě strany byly plně spokojeny, a tak podepsání smlouvy nic nebránilo. Zatím nemám žádný pochybnosti o špatné volbě, všechno klape, jak má.

2. Jaký náklad nechali MCR vylisovat a kolik kousků máte k dispozici řekněme pro český trh?

Tohle jsou věci, které - pokud chceme dodržet znění smlouvy - nemáme oprávnění zveřejňovat. Jak pro český, tak zahraniční trh je CD?s dostatek, žádný strach!

3. Jak se k albu můžou čeští posluchači dostat ? jedete ve výměnném obchodu s místními distry a labely, nebo to lze koupit jen na vašich koncertech či přes internet?

Za určitých podmínek částečně jedem, jak říkáš, ve výměnném obchodu, ale opravdu nejsnazší je koupě na koncertech či přes kontakt kteroukoliv poštou.

4. Žádná česká firma neprojevila o vaši tvorbu zájem nebo jste vybírali z více možností a šli ?za lepším??

Žádná firma nám prostě takový podmínky jako MCR nenabídla, nebylo co řešit.

5. Docela v módě je točení klipů, protože je konečně kde vysílat (Óčko a Madhouse). Jednáte s firmou i o případném natočení pohyblivých obrázků resp. o vynaložení prostředků na tuto nelevnou záležitost?

Ne, o klipu řeč nebyla, i když nějaký materiál natočený je, takže možná časem uvidíme.

6. Redemption jste nahrávali v Hellsoundu u Honzy Kapáka v Česticích a já mám dojem, že vaše CD má zatím nejlepší zvuk, kterej odsud vylezl. Panuje spokojenost i v rámci kapely?

Tak to jsi mě potěšil. Jenda je šikula, málo platný. Jasně, že pak slyšíš všechno jinak, ale jo, spokojený jsme.

7. Můžeš trochu popsat o čem jsou vaše texty a jakou váhu jim dáváte, kdybys to měl třeba vyjádřit procentuelně hudba ? texty?

Točí se kolem těch nejtemnějších a nejukrytějších lidských pocitů, kolem všeho, čeho se člověk podvědomě bojí. Pár textů se dotýká i témat z dávné historie, jeden je podle skutečný události, atd. Je tam prostě vše, co k téhle muzice patří, že? Sám pro sebe, jelikož dělám obojí, bych to viděl na 80% hudba a 20% texty.

8. V názvech vašich demáčů se objevují slova jako Gomora, Hon na Krista ? témata týkající se náboženství. Jaký ?vztah? máte  k víře, náboženství, církvím?

Jsme bezvěrci.

9. Není mnoho kapel, které to od založení táhnou pořád ve stejné sestavě, ale jestli se nepletu, tak u vás tohle platí. Čím to, že vám to vydrželo?

To fakt netušim, mohu jen věřit, že nás spojuje láska k jedné ženě.

10. Přišla už nějaká krize, kdy to vypadalo na něčí odchod nebo konec kapely?

Sem tam, hlavně v začátcích, se nějaká ta krizovka vyskytla, ale s přibývajícími léty už banalitky neřeším. Snad to tak zůstane i do budoucna.

11. Hrál někdo z kapely před Mortifilií někde jinde, nebo je to vaše společně vychované první dítě? A co teď ? má někdo nějakej vedlejšák?

Před Mortifiliií jsme měli ve stejný sestavě skupinu Allhallows. Ta hrála tvrdší bigboš. Jinak všichni, až na Vrbíse, kterej do toho mydlil sám doma ve sklepě, někde hráli. Se Standou to třeba táhnu už skoro 15 let. Dneska se jen Petr odreagovává ještě někde jinde, v kapele Osoby?, ani nevim, co hrajou, ale death to asi nebude.

12. Patříte mezi nejaktivněji koncertující kapely, jak to děláte? Pořádáte sami nějaké koncerty?

Víceméně už od prvopočátků fungujeme na bázi výměnných koncertů, to je celé. Dvakrát až třikrát do roka děláme vlastní akce v Blatné na Horažďovicku, tak pro čtyři, pět kapel. Je mi jasný, že to není moc, ale v dnešní době najít místo, kam chodí dost lidí, je zatraceně těžké.

13. Jaký koncert ve vaší historii považuješ za nejlepší? Před jakou největší diváckou kulisou jste hráli?

Každý koncert, který dobře odehraješ a někoho to osloví, je pro mě zajímavý. A největší divácká kulisa? Ta bývá pochopitelně na festivalech, takže asi Open Hell a Brutal Assault.

14. A co zahraničí ? máte za sebou nějaké koncerty venku?

Tak tady je to hodně slabé. Ne, že by nabídky nebyly, ale takových, které by se ti opravdu vyplatily, je jak šafránu. A kodrcat se kamsi celý den pro nic za nic, z toho už jsme vyrostli. Takže máme za sebou jen výjezdy do Německa a do Rakouska.

15. Co říkáš na českou metalovou scénu? Máš nějaké oblíbence?

V téhle branži je kapel dost, myslim, že výběr je určitě hodně pestrý a kdo chce, ten si svýho koně vždycky najde. Já sáhnu po dvou největších jménech ? Master?s Hammer a Krabathor.

16. Kterou kapelu považuješ v kontextu historie českého metalu za klíčovou?

Snad nepřestřelim, ale znovu zopakuju dvě kapely z předchozí odpovědi ? Master?s Hammer a Krabathor.

17. Kdysi jste nahráli skladbu Život  po životě od Fata Morgany na ne zrovna podařené tributní album. Mě se stará Fata hodně líbila, ale nedávný návrat už mě nechal vcelku chladným. Co Tebe?

Jo, stará Fata byla dobrá. A musí pro ně být hodně těžké po tolika letech navázat na svojí minulost. Jdou na to způsobem, který může někomu připadat stupidní, ale na někoho zas zabírá. Pro mě za mě, ať si dělaj, co chtěj.

18. Před pár dny skončil rok 2005 a blíží se doba všelijakejch anket, takže jedna anketní klasika ? co Ti v loňském roce udělalo největší radost a co Ti nejvíc hnulo žlučí?

Docela mě dostalo nový CD Debustrolu, fakt dost dobrý. A z druhýho pólu - nasralo mě vytříbené chování některých fandů ve Volyni. To jsem opravdu nepobral.

19. Na závěr klasický dotaz ? jestli jsem se na něco zapomněl zeptat, máš neomezený prostor k doplnění, pozdravům a tak...

Death Metal Forever!!!

http://www.mortifilia.cz


Zveřejněno: 03. 02. 2006
Přečteno:
3843 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář