Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

S PROSTITUTE DISFIGUREMENT jsem se dostal do kontaktu až tehdy, kdy mě požádali o obal na jejich album. Já souhlasil a pak jsem o nich dlouho neslyšel až do doby, kdy MORBID vydal jejich ?Deeds Of Derangement?!

Abych byl upřímný, zprvu jsem byl skeptický a nevěřil jsem jim, vůbec jsem je neznal, ale když jsem si pustil první zásek z alba, bylo jasné že jde o kvalitní kapelu, která hraje prvotřídní brutal death metal, tak trochu ve stylu starého SUFFOCATION chcete-li? Neváhal jsem a hned jsem Roelovi naservíroval otázky k jeho kapele, která má slibnou budoucnost a šlape na paty i takové těžké konkurenci jako je SEVERE TORTURE, PYAMEIA, ad?

Představ svou kapelu? Kdo dal podmět k založení a proč kapelu PROSTITUTE DISFIGUREMENT?

PROSTITUTE DISFIGUREMENT byl zformován v roce 2000 Nielsem (vokály), Patrickem (basa) a Nielsem (ex-kytara). Kapela se původně jmenovala DISFIGURE, ale byla změněna na PROSTITUTE DISFIGUREMENT, protože už existuje kapela, která se jmenuje DISFIGURED. Nechtěli jsme, aby si nás lidé navzájem pletli. Dali jsme si název PROSTITUTE DISFIGUREMENT, protože spousta našich textů je o příběhu Jacka Rozparovače (který vraždil prostitutky). Už před prvním demem jsem já (Roel ? kytara) přistoupil ke kapele. Naše první album bylo nahráno s automatickým bubeníkem. Jakmile vyšlo, Eric (ex SINISTER, DESTROYER 666) se připojil jako bubeník. Zůstal půl roku. Pak jsme dostali nového bubeníka (Tima). Nahrál naše druhé album ?Deeds Of Derangement? s námi a nyní je plnohodnotným členem PROSTITUTE DISFIGUREMENT.

Konečně je venku vaše album ?Deeds Of Derangement?, jaké máte pocity? Všechno je v pořádku? Jste spokojeni? Co si slibujete od vydání ?Deeds???

Jsme velice šťastní, jak se album povedlo, produkce a písně. Bylo nahráno za 6 dní, takže to bylo velice rychlé. Myslím, že zvuk je velice heavy a čistý, je to skvělé! Doufáme, že se albu dobře povede. Viděl jsem už hodně dobrých recenzí, což je nadějné. Snad uděláme i turné, abychom albu ještě pomohli.

Musím přiznat to, že jsem nečekal tak kvalitní album, překvapili jste mě a tím mě srazili na kolena? Jak dlouho jste připravovali ?Deeds???

Myslím, že jsme napsali všechny písně během jednoho roku po prvním albu. Když přišel bubeník Tim, měli jsme najednou spoustu inspirace a dřeli jsme na brutálních skladbách, které mají taky nějakou tu různorodost. Oproti prvnímu albu jsme dávali více pozor na psaní zajímavých písní a myslím, že se nám to povedlo.

Ve zpěvu jste použili harmonizér, nebo je to přírodní bručení?

Pro vokály nebyly užity ŽÁDNÉ EFEKTY. To je Nielsův přírodní hlas. A pokud nevěříš, pojď se podívat na naše živé show!!

Ha ha, třeba to někdy vyjde? Nikdy předtím jsem neslyšel váš první zásek ?Embalmed Madness?, můžeš nám ho představit a jestli jde ještě sehnat a kde?

Jak už jsem řekl, bylo nahráno za pomoci počítačového bubeníka, to proto, že jsme nemohli najít vhodného živého bubeníka. Je trošku technické, méně sólové, stále stejný styl jako ?Deeds Of Derangement?. Bylo nahráno pro DISMEMBERMENT RECORDS (holandský label) a bylo velice rychle rozprodáno. To znamená, že bys musel hodně důkladně prohrabávat metalové prodejny, abys to někde ještě našel.

INHUME, SEVERED TORTURE, Vy a nebo vaší kolegové PYAMEIA, já vím že hrajete všichni poněkud odlišný styl, ale i tak berete se jako konkurence a nebo si pomáháte a respektujete se? Která z nich se ti nejvíce líbí, nebo vzpomeň na jiné kvalitní kapely, které by si zasloužili pozornosti.

Myslím, že všechno jsou to skvělé kapely. A myslím, že je dobře, že každá kapela má svůj vlastní zvuk, takže nezní podobně jako ostatní. Myslím, že to je důležitá vlastnost. Velice se mi líbí DISAVOWED, protože jsou to mí dobří přátelé a mají ten heavy groove, který se mi tolik líbí. Není to jen rychlé. V Holandsku hrajeme jeden s druhým často. Taky Joel z PYAEMIE dělal layout pro naše CD, čímž nám pomohl. Hodně mu dlužíme za to, že nám to udělal zadarmo!!

K MORBID REC., byla cesta trnitá? Nebo za jakých podmínek a jak jste se dostali pod jejich křídla?

S klukama z MORBID RECORDS jsme se setkali na FUCK THE COMMERCE festivalu v Německu. Dali jsme jim demo se 4 skladbami, které jsou na ?Deeds Of Derangement?. Tolik se jim to líbilo a hned nás chtěli podepsat. Mysleli jsme, že to nemyslí vážně, ale mysleli!! Nejdřív jsme nahráli album  a pak podepsali smlouvu na 2 CD s nimi. Byli velice aktivní v promotion naší kapely a organizaci turné, je to skvělé!

Hraje někdo z vás i v jiných kapelách?

Několik z nás hraje v jiných kapelách, ale žádných známých. Niels má blackmetalový projekt WORLDWIDE GENOCIDE a já hraju spolu s bubeníkem Timem v jiné kapele.

P. DISF. Má teď v plánu co? Turné? A nebo pomalu chystáte nový materiál a když ano, tak jak bude znít?

Očekáváme, že se na začátku roku 2004 vydáme na evropské turné s DEAD INFECTION a WACO JESUS. Mám pár nových riffů na nové písně, hodně podobné těm z ?Deeds Of Derangement?.

Nemohu si pomoci, ale ?Deeds?? mi trošku zní jako SUFFOCATION a jejich období ?Effigy?? ad? zdá se mi to? Máte rádi jejich alba? Já jsem právě rád?, myslel jsem, že když v době, kdy si SUFFOCATION dává načas s novou fošnou, tak jste ukojili jejich fanoušky, ha ha? skutečně, jste na ?Deeds?? odvedli dobrou práci!

Díky za kompliment!! Skutečně máme rádi SUFFOCATION. Obzvláště ?Pierced From Within? je skvělé album! Myslím, že nejsme tak techničtí jako oni. Taky bych řekl, že máme v naší hudbě taky nějaké evropské vlivy.

Co vás láká na kuchání, zohavování dívčích a nevinných těl? Já vašemu zpěvu moc nerozuměl, ha ha ha? Preferujete to i v soukromí, ha ha?

Naše texty se nesmí brát tolik vážně. Jen se to hodí stylu hudby, kterou hrajeme, vlastně jsme jinak normální chlapi. Bylo by trošku ulítlé, kdybychom psali texty o květinách a takových věcech!!

Vážně! Co je podle tebe úchylka a co ne? Co je normální a co ne? Co je brutální a co ne?

To je těžké říct. Hodně lidí si myslí, že nejsme normální, protože děláme hudbu tohoto střihu a máme rádi hororové filmy. Já si myslím, že normální není ten, kdo všechno dává své práci a kariéře. Takže je to osobní záležitost, co si myslíš, že je normální. Většinou se nezabývám tím, co si o mě lidé myslí, dokud jsem spokojený sám se sebou a tím, co dělám!

Možná sledujete horory, když k textům máte tak blízko? Vzpomínám si dobu, kdy bylo v kině, na VHS a v televizi tolik hororů, že to nebylo až možné, jedny byly dobré, jiné zase ne, některé se do ČR ani nedostali jako třeba ?2000 MANIACS, SLAYER, SCALPS, TERROR ON TAPE, je jich moc! V poslední době jsem viděl film, který mě ukojil snad jen ?THE CELL, THE RING? a pak pár dalších, ale nevzpomínám si na názvy? jak vidíš situaci ty? Nechybí ti to? Kde jsou filmy jako EVIL DEAD, LIVING DEATH, a kupa dalších? Máš nějaké své favority?

Myslím si, že dnes není tolik dobrých hororů jako v osmdesátých letech. Můj osobně nejoblíbenější je EVIL DEAD II. Nejlepší film, co kdy byl! Celá ta temná atmosféra v tom filmu je něco, co se dnes už nevidí.  Tyhle horory jako EVIL DEAD atd., jsou špičkové a jsou dělané s omezeným rozpočtem, což jim dává punc jedinečnosti. Taky mají ten strašlivý příběh. Dnes jsou filmy moc založeny na speciálních efektech. Je to jako se dívat na zkurvenou komerci!!

Myslím, že to bude ode mě tak všechno, pokud máš ještě něco na srdci, sděl to!

Nejčerstvější novinka je, že máme nového kytaristu Bennyho. Nahradil Nielse (ne zpěváka, ale kytaristu). Díky tobě, Deathere, za interview a samozřejmě za našlapaný obal k našemu albu!!!

http://www.aufderaxe.nl/prostitute/


Zveřejněno: 21. 10. 2003
Přečteno:
3494 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář