Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

AMORTEZ - Infernal Approach MCD 2005 - vlastní náklad

Svým minialbem se představuje brněnská blacková smečka Amortez, jeden z nejčerstvějších přírůstků místní scény. Základní kameny kapely byly položeny už v r.2003 dvojicí současných členů (Lord Izual a Richie), kteří po obvyklých porodních bolestech sehnali dohromady dost nadšenců s chutí do společného díla a na začátku tohoto roku se tak mohli naplno pustit do koncertování a nahrávání svých prvních věciček.

Amortez, nyní v aktuální sestavě (L.Izual ? voc, Richie ? g, voc, Bigger ? g, Behemoth ? b), vypustil do světa své první demo Accidental Outcomes v dubnu a nahrání ?Infernal Approach? následovalo už v červenci. Oproti demáči se leccos změnilo ? nenahrávalo se ve zkušebně, ale v Bzenci (Shaark), což se zpětně promítlo do zvukové kvality desky, novinka je taky mnohem metalovější a neopírá se tolik o vybrnkávačky jako předchozí počin. Stylově kapela stále osciluje mezi metalovým old schoolem jako vystřiženým z 80.let a melodickým atmoblackem a la Cradle of Filth. Napohled nemísitelné, ovšem už po prvním poslechu zjistíte, že nic není nemožné?:-)

První skladba začíná strašidelnou introdukcí, ale typický blackový zvrat do apokalyptického náhulu, který by se dal čekat, tu nenajdete. Začíná se krokem v duchu těch největších klasik (že by Black Sabbath??), než se postupně gradující skladba nenásilně prolne do black metalu a poprvé o sobě dají vědět krákavé vokály. Druhou skladbu beru osobně jako největší vypalovák celé desky ? perfektní retrospektivní intro kytary a pak už střednětempý náklep v duchu střídání deathovějších a Daveyovských hlasových poloh. Celá sedmiminutová skladba je plná různých temp, pěkných kytarových nápadů a umného proplétání různých stylů ? starých i nových.

Třetí vál (Longing For A Memory) je asi nejnářezovější záležitost celé desky, ale tady už mi začíná scházet originalita a kapela víceméně s malými vybočeními jede podle zajetých COF šablon. Po vyhrávkovém itermezzu přichází poslední vál (Eset Shan?t Let Tis Die), který to hrne podle stejného kompozičního mustru jako počáteční skladby a old school si tu střídavě podává ruce s melodic blackem. Nu a pětadvacet minut uplynulo a je tu konec.

Minialbum mě v mnohém příjemně překvapilo ? z jednotlivých kompozic jsou slyšet dobré nápady, zmiňovaná fúze moderního a old schoolu blacku, thrashe, heavy metalu, hard rocku a nevím čeho ještě je dobře zmáknutá, vylepšil se zvuk a vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z prvních krůčků kapely, je minialbum nad očekávání. K negativům desky patří časté útěky k zvuku a postupům a la Knedle, taky Izualův vokál má své rezervy a na albu podává nevyrovnané výkony, což je ale, vzhledem k době existence kapely a nízkému stáří jednotlivých členů, spíš záležitostí dalšího vývoje?

Čas: 25:54

Seznam skladeb:

  1. Hopes Emerge
  2. Remnants of the Blistered Past
  3. Longing For A Memory
  4. The Epilogue
  5. Eset Shan?t Let This Die

web: http://www.amortez.mysteria.cz


Zveřejněno: 20. 12. 2005
Přečteno:
3370 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář