Nejbližší koncerty
INSANIA

22. 9. 2023. Praha - Kamina Boat / 23. 9. 2023. Karviná - Hard Cafe

V září se v České republice na dvou společných akcích představí domácí hardrockeři DEAD DANIELS a polští heavymetalisté SCREAM MAKER. První akce proběhne na palubě Kamina boatu v Praze od 20.00., druhá potom o den později v hudebním klubu Hard Cafe v Karviné, kde je stanoven start na 19. hodin. 

Skupinu DEAD DANIELS založili společnými silami kytarista, zpěvák, skladatel a textař Tommy Wheeler a  rovněž kytarista a zpěvák Semír Murtinger v září roku 2009 v Praze. V červnu 2010 vyšlo kapele debutové třískladbové EP s názvem "Tady žije Jack". První změna ve složení DD proběhla v roce 2011, kdy původního bubeníka Pavla Konvalinku nahradil Standa Šmeral. Důlležitá věc se pak odehrála v listopadu 2013, kdy řady skupiny opustil zakládající člen Semír a od té doby DD vystupují pouze trio. V této podobě kapela pořídila i novou studiovou nahrávku (únor 2014), kterou byl singl nazvaný "Show". Po cca 5 a půl letech fungování se DEAD DANIELS propracovali k vydání svého debutové CD "Tomahowgh" a odehráli k němu množství koncertů. V roce 2018 nejprve došlo ke změně na postu basáka, kdy na místo dlouholetého člena Davida Geblera nastoupil novic Jeník Smith a již s ním ve složení kluci přichystali pro fanoušky singl "Karma". Na videoklipu k této písní skupina pracovala společně s pražským fotografem Danielem Camerou. Druhá řadovka "Decade" spatřila světlo světa v roce 2020 a byla opět zaznamenaná ve studiu Hacienda pod dohledem Miloše "Dodo" Doležala". Zatím poslední personální změna proběhla v roce 2021, kdy se na bubenickou stoličku definitivně usadil Honza Procházka, který již v předchozích letech klukům pomáhal jako záskok za Standu. V sestavě Tommy, Jeník a Honza se DEAD DANIELS pouští usilovně do další studiové práce, jejímž výsledkem je aktuální třetí řadové CD "Volume 3", vydané letos posledního března, kdy bylo zároveň i pokřtěno v prostorách Kamina boat na Dvořákově nábřeží v Praze. Tuto placku reprezentuje i videoklip k songu "Nikdo nás nečeká".
https://deaddaniels.com

Polská heavymetalová kapela SCREAM MAKER započala své působení na scéně v prosinci 2010 v domovské Varšavě. Za dobu své existence prošla množstvím personálních změn a jediným muzikantem, který v ní funguje od úplných počátků, je momentálně kytarista Michal Wrona. Do dnešních dnů mají varšavští muzikanti na svém kontě čtyři plnohodnotná studiová alba a jedno EP. Tím nejaktuálnějším počinem je CD "Land of Fire" z letošního července, které obsahuje 11 anglicky zpívaných skladeb a vydalo jej, na melodickou hudbu primárně zaměřené, vydavatelství Frontiers Music. Aktuální formu skupiny můžete posoudit i prostřednitcvím videoklipů k písnim "Can't Stop The Rain" nebo "Everybody Needs Illusions". Co se týče koncertů, tak v letech minulých SCREAM MAKER stáli na společném podiu se spoustou světových žánrových veličin, namátkou mohu uvést například Judas Priest, Motörhead, Megadeth, Saxon, Slayer, Nightwish, Sixx: AM, Black Label Society, UFO, Primal Fear a potřeba je zmínit i legendy polské rockové a metalové scény jimiž jsouTurbo, Acid Drinkers, Luxtorpeda, CETI, Mech, Alastor, Stos, Kreon, Wolf Spider, Proletaryat nebo Hunter. V celkovém součtu pak již absolvovala přes 300 koncertů a v září přijede fanoušky pozdravit i do ČR.
https://screammaker.com

Předprodej lístků na obě akce je již v plném proudu a všichni zájemci si je mohou pořídit na níže uvedených odkazech.

Vstupenky Praha: https://www.smsticket.cz/vstupenky/36702-dead-daniels-scream-maker-pl-kamina-boat-praha

Vstupenky Karviná: https://www.smsticket.cz/vstupenky/37195-scream-maker-pl-dead-daniels-hard-cafe-karvina


Zveřejněno: 10. 08. 2021
Přečteno:
432 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář