Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Do Black Psa je cesta dlouháááá, kdo pozdě přijde ten je troubaaaááá....mohli jsme si s kámošema zpívat, když jsme vyrazili shlédnout tuto velkolepě death-black-brutal metal show.

Ačkoliv jsme dorazili s pár minutovým zpožděním vůči avizovanému času na plakátech, byli jsme velmi překvapeni frontou u dveří a po jejím zdolání í tlačenící v sále. Světe div se, ale tuhle situaci jsem už dlouho nezažil. Takže fajn, lidí dost. (a to jsem netušil, že jich bude ještě o krapet více) A co hrací čas? Druhé podivení, jelikož prasopaláci LOST SOUL již nějakou chvilku na pódium řezali do svých nástrojů hlava nehlava. Kdo neznal poznal a kdo viděl na letošním Brutal Assaultu musel zajisté do rytmu zběsilého bubenického řezničení mlátit hlavou. Pamatuju si, jak jsme před pár lety tuhle bandu uvítali na jednom z pokračování Žižkova vraždícího palcátu. Jestli můžu vyslovit svůj názor, tak kapela si zachovala po ty léta vysoký standart a pro fanoušky Vader může být docela příjemnou paralelou. Zvukově to pro mě bylo ale takové nemastné neslané..slyšel jsem sice prakticky vše krom basy :) , ale hradba lidských těl a zádveřní prostora napatří k místům, které by zatvrzelý hifista kdy vyhledal. Navíc to bylo jakési nakulené...... Stihnul jsem poslení 3 songy a LOST SOUL se vypařili jak v Doomu.

Francoužští ANOREXIA NERVOSA prožívají zrovna dobré reklamní období, kdy o jejich hudbě proběhla noticka snad ve všech novinách a internetu. A důvod? sebevražda 2 křehkých dívek, které Anorexii poslouchaly....mno...co k tomu dodat. Ťukám si na čelo a koukám, jak jsou pánové pěkně ošminkovaní. Jak kdyby je připravoval sám DeathHand Fashion saloon :)) Ale pak už hrábnou do strun a rozpoutávají své blackové orgie. Osobně jsem velmi oceňoval pohodový přístup a z kapely přímo vyzařovala pohodová nálada a radost z hraní. Vkusná pódiová show všech přítomných dostávala lidi do varu a po koncertě jsme slyšel pár názorů, že Anorexia byla nejlepší..inu..black metal!!! Zvukově to bylo pořád všelijaké, i když po přesunu napříč klubem šlo postřehnout malé zlepšení. Docela mě překvapil čas, které byl pro kapelu vyhrazen a to tak, že negativně. A jeslti jsem dobře počítal, tak nezahráli víc jak 8 kousků. Převážně z nové doby.

ROTTING CHRIST se, pokavaď mě má paměť nemýlí, také potýkali s různými zákazy od "divných a mocných" lidí, resp. jejich kytarová blacková mašina, která  v poslední době poněkud upustila páru v podobě personální otazky a tak se na pódium objevil George Bokos, hostující a půjčený od kolegů Nighfall. Rotting není zrovna moje parketa, tak se pomalu přesouvám do zadních prostor klubu, kde se dalo aspon trochu dýchat a jejich set po očku sleduju z povzdálí.  Setkávám se se spoustou známých a společně jsme se shodli na věci, že ten "dneska je tu snad každej".  Pomalu se nadechnu a mířím k finální kapele večera. VADER VADER VADER!! sakra, probírám se myšlenkama a vzpomínám na koncert v Plzni na Doubravce (1997), kde jsem tyto mlátiče viděl poprvé. Tenkráte ještě samozřejmě s Docem, bubeníkem, který naší metalovou komunitu před pár týdny opustil....jo....nostalgie. Jak to ale klukům šlape teď? Perfektně. Myslim, že na kapele je vidě veliká vyhranost a Piotr se zdá velmi inteligentním frontmanem. Zazněli věci pomalejší i rychlejší, vrcholem všeho oblíbená Carnal a slejeři na konec :)) v poslední době jsme byl k této kapele dost skeptický, ale tento koncert mě přesvědčil o opaku. super show, ke které nemám výhrady. Vůbec celá akce byla velmi podařená, ale pro příště by to chtělo zvolit větší prostory. Jinak se ušlapem.


Zveřejněno: 01. 11. 2005
Přečteno:
3589 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 11. 2005 17:41 napsal/a corbow
standard
jo, nekdy by to fakt neuskodilo, ale tohle je chyba "rychlostni". tohle nahodou vim:)
04. 11. 2005 07:34 napsal/a marty
TT
nojo, nestiham delat tolik korektury najednou a korba by mel ve skole zajit na hodiny cestyni nektere jeho kolegyne :)))
04. 11. 2005 00:39 napsal/a Peklop Zlomocny
T ?
uaaaa standarD se nepise s T !!! Jinak kvuli tomu, ze jsem zvyklej jezdit do Prahy pres Pisek a netusil jsem, ze cesta pres Tabor je tak zkurvena, prosral jsem Lost Soul cely a z Anorexie jsem slysel jen kopaky a nevidel nic, protoze vzadu nic vic slyset nebylo a dopredu do tlacenice to neslo. Rotting Christ pro me byli vyborni, a to jejich tvorbu nejak neznam. Zato Vader jsem nazivo taky jeste neslysel a tak cekal hodne. A ted ss rikam: "Bylo to dobry", ale mozna jsem cekal trochu vic. Kdyz jsem na stejnym miste pred trema rokama podruhy slysel Behemoth, totalne me rozkopali. Navic nebyt tenkrat jich, nebydlel by u nas cernej kocour Blackmetal, kterej vyrost z na ulici nalezenyho zubozenyho kotatka...
03. 11. 2005 20:25 napsal/a Sali
?
Korba a co fotky?..Nemas fotak bo co..:)))