Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

2. 5. 2022, Písek – Divadlo Pod Čarou

Popravdě jsem s tímhle koncertem váhal do poslední chvíle, ale jak se ukázalo, člověk si často šlape po štěstí! Obě kapely jsem poznal z jejich zatím posledních alb a především RIOT CITY je takovej diktát, že zpětně úplně nechápu, o čem jsem vůbec přemýšlel.

Po pondělní šichtě nasedám do fára a mých bezmála 60 kilometrů fakt absolutně není důvod k jakýkoliv absenci – o to víc, když vám v oběhu už čtvrtou dekádu proudí true heavymetalová krev, kterou je třeba sem tam oživit mladými kapelami, navíc současnými Mistry ve svém řemesle.

Pořadatelská stránka podniku klasicky maká jak hodinky podle satelitu, lze se spolehnout na minuty, člověk může přijet klidně úplně přesně a koncert zrovna začne. Já přijíždím v předstihu, prohodím pár slov se známými tvářemi nebo si pokynem s ostatními. Vlastně není žádná hluboká konverzace nutná, sem stačí dojet a člověk tím řekne všechno. Miluje těžkej kov v tom nejlepším slova smyslu.

Obě kapely projížděly Českou republiku v rámci evropského tour o 16 zastaveních a tohle byla jejich v pořadí čtvrtá, ale jediná tuzemská zastávka, navíc obě byly v Zemi v samém středu Evropy vůbec poprvé.

Startovali SEVEN SISTERS z Londýna. Co bylo heavy metalu blíž než Anglie! Klasická melodická porce osmdesátkového těžkého kovu měla vysokou hráčskou úroveň a jistou nadstavbu ve střídání temp, tedy pořád se něco dělo a koncert zaujal, i když jeho návštěvník třeba neznal úplně všechny skladby ze třech dosud vydaných řadových alb, a dále singlů, EP a splitů. Kapela existuje od roku 2013, je tedy nesoucí pochodeň a živoucí zárukou, že žánr zdárně přežije další minimálně desítky let.

Po krátké pauze ovládli malý sál písecké Podčáry kanadští RIOT CITY, a jak pořadatelé avizovali, jedná se o jednu z nejlepších kapel nové vlny. Fascinující debut „Burn The Night“ (2019) jsem včas naposlouchal, a tak nebylo možné zůstat během setu byť na okamžik v klidu. Kapela vedle klasického heavy metalu v nejlepší tradici JUDAS PRIEST vládla i vzrušujícími prvky speedu, a tahle kombinace drtila Písek na Prach. Okolo deváté vyčerní došlo na přídavky, z nichž poslední byl coverem „See You In Hell“ od britských GRIM REAPER.

Heavymetalové pondělí se stalo dalším z nezapomenutelných koncertů mekky metalu, jihočeského Písku!

SEVEN SISTERS @ Písek
RIOT CITY @ Písek
 


Zveřejněno: 07. 05. 2022
Přečteno:
998 x
Autor: Berry | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 05. 2022 09:27 napsal/a Rob
Luxusní koncert
Díky za organizaci, byla to radost, neskutečné :-)
08. 05. 2022 21:20 napsal/a Peťan
Díky!
Berry, díky za návštěvu, sepsání reportu i videa. Bylo to parádní! :)