Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

SNĚŤ, KRINGA, GOATCRAFT, DEATH RACER, SLAVERY

Jsem si jistý, že po dvou týdnech jste si přečetli mnohem podrobnější reporty na akci všude jinde, ale i tak si dovolím splnit povinnost napsat pár řádků a hlavně nahodit sem pár fotek z téhle parádní akce.

Myslím, že se mnou budou souhlasit úplně všichni, že jsme se kurevsky těšili a konečně i dočkali nějakého toho koncertu. A to s velmi solidním obsazením. Dále také přálo počasí, kdy slunko svítilo, možná až lehce pálilo, ale měl jsem čepici, tak byla pleška uchráněna před spálením. Litry pití a decibely muziky čekaly na řádnou konzumaci. 

Přiznám se, že i když jsou pro mne většinou lákadlem black metaly, zde byla pro mne devizou česká SNĚŤ. Nejen proto, že tam mám kámoše – zdravím primárně Vojtu a věčného FB hatera Máru, ale taky proto, že je to jedna z nejlepších band, kterou u nás máme. A je fuk, že to je death metal jak z devadesátek. Ten začíná být zase tak nějak trendy, o to líp pro kluky, které čeká turné v Mexiku.

Na rozehřátí začali svůj krátký rychlý set SLAVERY. O kapele jsem věděl, ale crust  a d-beat není vyloženě moje doména, takže akorát vim, že existujou dlouho, byť v bandě mají novou mladou krev. Set byl supr. Intenzivní nálož, kterou trošku kazil vokál, což mohlo být dáno technikou a nebo akustikou nebo obojím. Dost lidí bylo naštváno, že se nehrálo v klubu,  všechny bandy to drtily venku v druhém „pódiu“. Zvuk SLAVERY byl ale dobře nasranej, žánru to sedělo. Jeden z věrných fanoušků, který byl rázně napit ještě před koncertem, dokonce během akce skákal  slušný placáky a přemety z pódia do jediné louže, která před ním byla. Asi trošku ve víře, že si na nějakých dalších fanoušcích zaserfuje. No marně. Jiná celebrita severočeského black metalu a crusťák srdcem s mým tvrzením ohledně rozmného zvuku nástrojů teda moc nesouhlasil a k mému překvapení ho SLAVERY do extáze nepřivedli. Tímto zdravím Slávu. Jo, než jsem se rozkoukal a vytáhnul foťák, koncert skončil. Sorry…

Po přestavbě se nachystala očekávaná rakouská petarda smrdící rychlostí a spáleným asfaltem. Vlastně i rekvizity u bicích v podobě puklice z auta, přední masky nějakého VW (dočkali jsme se i BDSM masky u bubeníka ve spandexu) a cílové vlajky nám napověděli, že DEATH RACER budou závodit o vrchní příčky zábavnosti na akci. Do osmdesátek a devadesátek nás vtáhnul i frontman Basti, používající pseudonym Johny Brise (ano, ten závodník z padesátých let minulého století) se svým mulletem. Jasně, byznys vepředu a párty vzadu. To, že mají na kontě jen demo, vůbec nepředstavovalo jakýkoliv problém. Trošku jsem víc očekával opravdu speed metal, ale on i zjev uličníků napovídal, že to bude víc fůze thrash metalu a punku. Z rodného Rakouska měli i podporu, která před podiem adekvátně řádila. 

S příchodem GOATCRAFT na scéně nám Slováci ukázali slušnou dávku černého smrtí nacucaného kovu. Kluci vydali řadovou desku teprve minulý rok, přestože jsou aktivní od roku 2012. Nejvíce mne zaujal bubeník IxxI s jeho vytřeštěným, šílenstvím evokujícíím pohledem, zatímco mydlil brutálně bubny a činely. Na jedné skladbě se měl objevit jako host i Basti z předchozí bandy, ale někde se zapomněl. GOATCRAFT byli dobří, ale na to, co mi sedlo nejvíc, se muselo ještě malinko počkat. 

Mluvím tak o SNĚTI. Tenhle koncert  a akce byla i oficiálním křestem jejich nové fošny „Mokvání v okovech“, který proběhl asi ve dvou třetinách jejich koncertu. Výkon kluků byl super. Jejich přímočarý, spíše rychleji se valící death metal probudil většinu obecenstva. Nechyběl crowd surfing a moshpit, kde to chvílemi bylo o držku. Kocourek u mikrofonu Řád Zdechlin dobře motivoval ostatní svým nabuzeným projevem a odhodláním, případě suchými hláškami mezi skladbami. Zbytek kapely se staral o své nástroje s umem a vervou. Myslím, že většina lidu se tu ukázala právě kvůli podpoře SNĚTI a určitě to byl zlatý hřeb večera.

Ne moc horší byla závěrečná banda. Zase černota a zase Basti z DEATH RACERA za basou. Uzavíratelem koncertu byla rakouská upířina KRINGA, která za svou desetiletou kariéru vydala řadovku relativně nedávno v 2019. Co upoutalo moji pozornost byl primárně projev kytaristy a zpěváka Neidra, který na pódiu občas hopsal, jako by se hrál nějaký post rock, pop, ale na druhou stranu strhával pozornost svým teatrálním projevem, kdy mi v téměř šeptajících pasážích připomínal svým hlasem a procítěností Niklase Kvarfortha z SHINING. Rozhodně jsou za to plusové body. Kapelu malinko shazovaly jejich technické problémy. Na chvilku vypadl zvuk kytary, později se dosral stojan od mikrofonu a snad došlo i na nějakej problém s elektrikou kvůli vylitému pivu. Jo, tím bych chtěl pochválit i jednu nalitou slečnu, která se vehementně stavěla a opírala o PA systém a tu a tam do lidí jen tak chrstla pivo… Ne, víc piv za ten večer… Kurva, práce! Na poslední kapelu bylo o něco méně lidí, ale i přes technické potíže se jednalo o fajn zážitek a společně s  DEATH RACER je mám na druhém místě, hned po SNĚTI.

Akce to byla vydařená, přišel i kotel lidí. Nádvoří opice bylo prakticky z větší části zaplněno a já si s radostí odnesl domů i pár disků s kvalitním matrošem. Díky distro boys a zejména díky Kreas Promotion za uspořádání.
 


Zveřejněno: 11. 07. 2021
Přečteno:
1687 x
Autor: Pavel | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář