Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Brněnskou blackmetalovou kapelu představuje Seth Demoniac (baskytara).

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Oficiální vznik kapely s jejím aktuálním názvem se datuje k listopadu roku 2016. Název NIHILLIN se správně píše pouze s jedním "L" uprostřed, nicméně zdvojené "l" je jakousi naší individuální signaturou pro případ výskytu kapel stejného názvu nebo jiných možných autorství.
Skutečným autorem názvu (toho původního s jedním "l") je ovšem Friedrich Nietzche, jenž daný výraz použil v devatenáctém století v jednom ze svých spisů a to tak, že nihilin = nositel nicoty.
Tuhle vizi pro název kapely jsem s sebou nesl pěknou řadu let, až do roku 2016, kdy se začla rýsovat příležitost ji použít.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Bicí Tomáš "Gulage" Cigánek, 29 let, ex bubeník TORC, SYPHILITIC VAGINAL, na bicí hraje od šestnácti let.
Zpěv Ondřej "1614" Musil (nováček na scéně).
Kytara Štěpán "Frankie" Frank, 21 let (nováček na scéně), na kytaru hraje od svých 8 let.
Druhá kytara Jiří "1218" Pospíšil, 27 let, ex bubeník BUERU, GRANULOMU a bývalý kytarista mnoha dalších lokálních kapel přes punk a HC. Na kytaru hraje od patnácti let, na bicí měl "pouze" cca 6letou etapu.
Nakonec já jakožto prvotní impuls pro založení kapely: Tomáš "Seth Demoniac" Rumler, 33 let, ex basista AMON (black-death, Brno), WAR ENSEMBLE (SLAYER tribute Brno), FATALITY, SEZARBIL a SYPHILITIC VAGINAL, na basu hraji 12 let.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili,
jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

 
Nahrávání probíhalo postupně ve dvou studiích. 
Prvně v březnu 2018 v Davos studiu ve Vyškově u Brna a to za spolupráce Oldřicha "Otyna" Tománka, kde byly paradoxně jako první nahrány poslední 3 bonus tracky z alba („Black n roll nenávisti“, „Sebekult“, „Poslední cesta“). Jednalo se tehdy o jakousi přípravu, popř. eventuální demo, z čehož nakonec sešlo a skladby jsou uvedeny jako bonus tracky na „Sociokatovi“.
Konečné nahrávání se konalo v dubnu roku 2019 v Brně ve studiu Sonidos Zdeňka Ondráčka i s kompletním finálním masteringem všech skladeb.
Co se týče spokojenosti, tak si myslím, že lépe to v dané situaci dopadnout nemohlo a zejména po zvukové stránce je téměř vše dle našich představ. 
Pořizování nákladu je zatím v jednání, v plánu je výroba prozatímních 100 kusů při ceně cca 150 korun za kus.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou zejména v češtině, jelikož se jedná o rodný jazyk "1614", našeho zpěváka a textaře s výjimkou skladby „Cold Bitch“ a to čistě ze shody zájmu na větší rozmanitosti naší tvorby a snadnosti uplatňování symboliky v textech, prakticky záleží na tom, jak se daný námět jeví vhodnější, zdali více pro angličtinu nebo češtinu. V budoucnu bude pravděpodobně převažovat angličtina. 
Co se týče námi volených témat, tak si myslím že naše tvorba je polytématická, některé texty jsou konkrétnější, např. "Démon z Transilvánie" nebo "Sebekult", přičemž jiné naopak vyznamově, až nejasné jako třeba "Jako oheň a led" nebo "Nihillin". 
Určitě lze u nich sledovat nějaké společné opěrné body, nicméně si myslím, že vzhledem k relativně dobré srozumitelnosti si může každý posluchač udělat svůj obrázek dle vlastních představ a možností.  

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Prvotní vizi, lépe řečeno skicu, našeho loga načrtnul jistý Mila tatér a my jednak proto, že se dané věci ujal jako první a protože jeho náčrt obsahoval jistý black metalový neumětel s trochou originality a symboliky, kterou jsme požadovali, jsme jeho návrh s nadšením přijali. Nicméně ještě toho roku 2017 se finální grafické úpravy našeho loga ujala jistá osoba známá (ať už více či méně) v grindcore komunitě jako Lusy Spermlicker a zásluha na konečném vzhledu loga se přisuzuje výhradně jí.  
Naše logo považuji za poměrně originální a výstižné našemu stylu hraní.
Autorem coveru je náš kytarista "1218". Co se týče webu, tak disponujeme Facebookem a Bandzone.cz, na kterých se podílíme tak nějak vzájemně, vyjma další profily na Spotify, YouTube a Bandcamp, které jsou zejména v rukou "1218". 
Co se týče grafických věcí celkově, tak ačkoli hrají svoji roli, tak si myslím, že oproti jiným kapelám jim zas tak velký význam nepřisuzujeme. 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?
 
Co se týče nějakých vzorů kapel, nemáme žádný důvod být nějak konkrétní. 
Každý, kdo si nás poslechne a zejména znalci z řad metalových "fajnšmekrů" si nás zcela určitě rádi zaškatulkují dle vlastních měřítek a libosti.
V rámci naší tvorby se i přes preferenci žánru black metal nikterak nesnažíme za každou cenu ulpívat na daném stylu, bereme ho spíš jako jakési "echo".
A skutečná inspirace? Tak tak mnohdy přicházela sama spolu s tím, co se zrovna dělo v životě.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ne, zatím neposílali.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?
 
Co se týče počtu odehraných koncertů, tak přesný přehled nemám, řekl bych, že číslo bude někde kolem 30 vystoupení +/-.
Nejpovedenější top koncert bych asi taky těžko hledal, každý klub a každé město má svoje lidi a svoji atmosféru.
Výrazně lepší dojmy z vystoupení máme určitě od roku 2019, kdy už konečně hrajeme v plné sestavě se dvěma kytarami. 
 
Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ano, máme.

Plány do budoucna…

Práce na dalším albu a ukázat se v zahraničí.

RECENZE

Bandcamp
Facebook


Zveřejněno: 26. 09. 2020
Přečteno:
1076 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář