Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Projekt HADERACH představuje Jake Hamilton.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Projekt odstartoval na konci roku 2018 ve studiu. Jméno HADERACH pochází z románu Franka Herberta Duna. Cílem projektu bylo prozkoumat témata sci-fi kombinací prostorné, éterické metalové hudby s vyprávěním jdoucím do hloubky. 

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

HADERACH je studiový projekt jednoho člověka, stojí za ním 31letý Jake Hamilton, muzikant z kanadského Toronta. Jake je v hudební komunitě v Torontu nejčastěji uznáván jako bubeník . V HADERACH hraje na všechny nástroje a obstarává i vokály, je jediným producentem. Vystupuje od roku 2002.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Jake provozuje soukromé domácí studio mimo Toronto zvané Crooked Hill Sound. Produkoval několik nezávislých hudebních projektů v Kanadě a je v komunitě známý pro svůj organický přístup k nahrávání. Většina jeho hudby je streamována na Spotify, Apple Music, Google Play a Amazon v MP3. Nahrávky se vždy zaplatily samy.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Jake Hamilton je jediným textařem HADERACH. Jako pro anglického mluvčího je to jediný jazyk, který byl pro něj praktický. Slova jsou inspirována jeho zbožňováním příběhů sci-fi, jako jsou série Duna, Foundation, Hyperion a další.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Jake Hamilton je autorem a vlastníkem koncepcí loga a obalů alb. I když je to důležité pro prezentaci, HADERACH se snaží udržet kresbu temnou a otevřenou pro interpretaci a nechat hudbu vyprávět příběh. Prvek tajemství a zvědavosti je velmi důležitý. 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

TYPE O NEGATIVE, PALLBEARER, ISIS, TOOL, SLEEP, NEUROSIS, KILLING JOKE.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

HADERACH byl osloven Loneravn Records (Ukrajina) den poté, co bylo EP zveřejněno na Bandcampu. Obě strany se dohodly na vzájemné smlouvě o distribuci online po celém světě pro streamování pod značkou Loneravn. Partnerství bylo velmi prospěšné.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

První plánované turné HADERACH bylo zrušeno kvůli COVID-19. K dnešnímu dni hrál Hamilton v rámci různých projektů přes 1000 živých vystoupení.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

HADERACH má v úmyslu přivést projekt do Evropy, jakmile bude příležitost. Z Evropy byo na nahrávku nejvíce reakcí.

Plány do budoucna…

V současné době je v přípravě zcela nové full LP. Pravděpodobně bude vydáno na podzim prostřednictvím labelu Loneravn. LP se jmenuje „Children of The Sand“ a označuje mírnou změnu směru od normální doom-atmosféry k mírně rychlejší a progresivnější struktuře. 

RECENZE

Bandcamp

Facebook


Zveřejněno: 29. 08. 2020
Přečteno:
1182 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář