Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD-R 2020, vlastní náklad / melodický death metal / Česko

Prapůvod ostravské skupiny KAZGAROTH sahá do podzimu 2015, kdy u jejího zrodu stáli zpěvák Petr Hykel a kytarista Jakub Forst. Kompletní sestavu, která až na jednu výjimku vydržela do dnešních dnů, se však podařilo dát dohromady až během roku 2018, kdy byla zmíněná dvojice doplněna dalšími třemi muzikanty. Docela rychle pak kompletní pětice dokázala pořídit i studiový materiál a hned na počátku ledna 2020 představila fanouškům své debutové album „Horn of Oblivion“.

CD obsahuje celkem 11 věcí, hudebně se pohybujících v oblasti melodického death metalu, doplněného o prvky klasického heavy metalu a částečně i doomu (ty lze vystopovat například v závěrečné věci „Last Breath“). Po textové stránce pak přináší ucelený příběh o skupině bojovníků hledajících historický artefakt, takzvaný „Kazgarothův roh“. Je zajímavé, že kapela se v textech rozhodla pracovat jak s angličtinou (8 kousků), tak i s mateřštinou (3 vály). Samozřejmě, že vzhledem k tomu, že vokál je v souvislosti se zmíněnou hudební odnoži tradiční, tedy growl, tak texty nejsou zas až tak úplně srozumitelné, ale i tak věřím, že při pečlivém poslechu snadno odhalíte, jakým jazykem zpěvák v dané chvíli hřmí do jednotlivých songů. Prezentované skladby jsou z mého pohledu spíše kratšího (dvě nejdelší, shodou okolností obě česky zpívané mají jen něco málo přes 4 minuty, dvě nejkratší pak pouze kolem 2 minut, zbytek je tak nějak mezi tím) energičtějšího a dynamičtějšího rázu, sem tam protkané nějakým tím zpestřujícím sólem.

Asi bych přivítal, pokud by u některých písní, respektive možná jen u některých jejich pasáží, byl zvuk trošku hutnější, masivnější, ale když to tak postupně probírám, tak je to asi jediná významnější výtka, kterou k celému albu této formace mám. Jinak jsem po několikerém poslechu spokojený snad ještě o něco více, než jsem sám čekal a za sebe můžu říct, že se jedná o konkurence schopný materiál, s nímž by si kapela měla vydobýt své pevné místo na domácí metalové scéně. Pochopitelně, pokud vydrží ve svém nasazení a nesemelou ji personální nebo nějaké další trable, jako se to v minulosti stalo u spousty jiných seskupení.

Nahrávka vznikla v prosinci loňského roku ve studiu Žik v Orlové a o její kompletní zvukovou stránku (natáčení, mix, mastering) se postaral sám jeho majitel Martin Žik.

Mezi posluchače se materiál dostává v podobě CD-R se samolepou a barevným bookletem, který obsahuje veškeré texty a pár dalších informací, včetně menších fotek. Zaujal mě především titulní námět obalu, zachycující situaci na bojišti po skončení bitevní vřavy. Ten je v horní polovině doplněný erbem a logem kapely. Žel netuším, zda se jedná o nějakou historickou kresbu nebo je obraz vytvořený na zakázku skupiny. Kdo fyzický nosič nepotřebuje, má možnost si album zajistit i v digitální podobě.

Ještě doplním, že krátce po vydání debutu došlo v kapele ke změně na postu vokalisty, kdy KAZGAROTH opustil dlouholetý stěžejní člen, zpěvák a textař Petr Hykel, jehož post obsadil Tomáš Kulhánek.

Hodnocení 7 a půl bodu.

Seznam skladeb:

  1. Zrádce
  2. Sailors of Despair
  3. Blood of The Snakes
  4. Chase
  5. Siege of Valley
  6. Berserk
  7. Hazard se smrtí
  8. Král je mrtev
  9. To The Fight
  10. Horn of Oblivion
  11. Last Breath


Čas: 37:27

Sestava:

  • Petr Hykel – growl
  • Jakub Forst – kytara
  • Stanislaw Waclawik – kytara
  • Timea Šimoňáková – baskytara
  • Adam Kristl – bicí

ROZHOVOR

Facebook
Bandzone


Zveřejněno: 13. 08. 2020
Přečteno:
2169 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář