Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
INSANIA

26. 6. 2020, Praha - Underdogs'

Or přicházejí se svojí třetí deskou „Smutný stroje“ (LP vydává Silver Rocket), Vlněna zahraje a představí „Malý ohně“ (kazeta na Silver Rocket). Jako support zahrají Tábor. Pravěká parta kámošů se svejma kapelama, páteční večer v Underdogs, oslava léta. Část výtěžku ze vstupného bude věnována na provoz Eternie, kterou zasáhla pandemie koronaviru.

OR
Dvanáctej rok existence Or slaví třetí velkou deskou. Směr zůstává v něčem stejnej, v něčem jde jinam, než na co jsme byli zvyklí. Těžký noise-rockový brusky na „Smutnejch strojích“ mnohem častěji střídá tišší kontemplace, mnohem víc prostoru mají zpěvy a melodie. Nová deska je asi nejpestřejší a nejrozštěpenější z dosavadních releasů Or, jednou slyšíte vlivy Young Widows, jindy Earth nebo Helms Alee. Lokomotiva a světlo na konci tunelu.

VLNĚNA
Pražsko-brněnská Vlněna se na nový desce navrací k tématu města, ale v míň čitelným podání a přímočařejší hudební formě. Řezavej noise-rock z předchozích nahrávek na „Malejch ohních“ mnohem víc nahrazuje písničkovej formát s trochu víc indie nebo post-punkovou flow. Slyšet je novější Dischord, emo i rovnější punk. Nová Vlněna je mnohem melodičtější, ale tematický zaměření zůstává. Město, kamarádi, krize, nitrozpyt.

TÁBOR
V Táboru se sešli členové a členky spousty dalších kapel a hudebních uskupení, aby realizovali vlastní vizi temnýho ambientního folku/rocku, který má kořeny v kapelách jako Three Mile Pilot, ale i Velvet Underground nebo 80s Československá scéna. Z novějších kapel si možná vzpomenete na Jaye Jayle, ale hudba Tábor je oproti všem zmíněným charakteristická bohatou zpěvovou vložkou zapojující všechny členy a členky. Hudba Tábor je jako ospalá zimní nezasněžená krajina, ale hospoda s ohněm a svařákem je hned pod kopcem. Jejich debutní desku brzy vydá Stoned to Death.

https://www.facebook.com/events/806326433224800


Zveřejněno: 08. 02. 2020
Přečteno:
999 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář