Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

17. 4. 2020, Pardubice – Ponorka 

Po sérii zrušených a odložených koncertů způsobené celosvětovou pandemií zmutovaného viru (dýmějový mor v kombinaci se suchou leprou) jsme velmi rádi, že můžeme opět stát na pódiu. Pardubice jsou jediným městem, kterého se zmíněná lavina zákazů nedotkla. Podle posledních vzorkování místních obyvatel je to způsobeno pravidelnou preventivní konzumací perníku v kombinaci se střelným prachem z místní Explosie. V klubu Ponorka jsem byl jako návštěvník naposledy v roce 2004, kdy slovutní BEHEMOTH započali svoji nesvatou devastační pouť pod heslem „conquer all“. Shodou okolností jim tehdy dělali support HYPNOS, kterým máme tu čest nyní předskakovat my.

Na místo dorážíme okolo 20. hod. a přijíždí s námi velká skupina kamarádů (viz fotky) a také speciální osoba: Maťa-animal, který právě vystoupil ze sekty Kvantových presbitariánů (podařilo se mu ji rozložit zevnitř a aktuálně se prý chystá na Jehovisty, aka Jehovovi psy...) a potřebuje si trochu vyrazit z kopýtka…. Také chystáme jednoho tajného hudebního hosta, ale to tom bude řeč později. Klubík je velmi slušně zaplněn, zdravíme se s legendami místního undergroundu Otakarem Janeckým a Petrem Sýkorou, kteří mají jako vždy rozbalený obrovský stánek s merchem (třička, mikiny, hokejky, suspenzory). 

Ve 21 hod. je nazvučeno a pouštíme do sálu převážně novinky z naší aktuální placky „Víra a smrad“. Zazní tedy např. songy „Neřád v chaosu“ (věnovaná Maťovi), „Cesta do Macechy“, „HD traktor“ a polnohospodářsky agitační – „Helma plná medu“. Publikum reaguje velmi dobře a to ještě netuší, že máme pro dnešní večer připraveného opravdu speciálního guesta. Vážení přátelé, ano, je to legendární basák Vlasta „Embury“ Chytka z goregrindové kapely PIVLOŇ. Je to jediný představitel tzv. fyzického basáctví, viz fotky (pozor, neplést s fyzickým básnictvím). Vlastík s námi dává dva letité  songy „March hungry niggers“ a „Mikrokretén“.

Po krátké přestavbě pódia už nastupuje deathmetalový kult HYPNOS. Bicí nemilosrdně trestá navrátilec Oskar (viz. foto s Maťou z kalby na Brutalu). Páně Brunovic smečka si na dnešek připravila speciální retro set songů, který kopíruje jejich vystoupení z roku 2004. Zazní tedy vály jako „Sacrilegious“, „Fatal shine of sky“, „Endorsed by azazel“ a česky zpívaná „Plození odpadu (ekologická problematika igelitových sáčků a pet lahví)“. Hradišští nezůstávají, co se hostovačky týká, nic pozadu a na pódium nastupuje Luka Sluti 666 Mikinen z finské grupy NAPALMED NAZERENE (viz foto) a spouští se nesmrtelný hymnus „Burn the angels down“, to už nevydržím a posilněn několika koláčky (které nám napekl jeden hodný kamarád) vyrážím do kotle. 

Okolo 23. hodiny je konec… pro mě doslova, potom se ještě odehrává nezřízená afterparty (viz fotky). Inkasujeme dohodnutou částku na benzín (40 667 Kč). Spíme napankáča na zemi v klubu (viz foto). Ráno odjíždíme značně zdevastovaní, ale s dobrým pocitem. Perfektní akce a už moc těšíme, až si ji v lednu 2021 zopakujeme. 

Dr. Kydy vlezl do hlavy kytaristovi BAD VICTIM Edovi.


Zveřejněno: 22. 04. 2020
Přečteno:
2058 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář