Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Blackmetalový one man projekt přibližuje Josef.

Kdy byl tvůj projekt založen, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro jeho vznik?

KOSCHCOROTH vznikl počátkem roku 2013. Název kapely vychází z mého příjmení (Košek) a blackmetalové koncovky „roth“ – NARGAROTH, GORGOROTH... Impulsem ke vzniku byla touha tvořit hudbu dle vlastních představ, tzn. pomalejší tempo a melancholická atmosféra vedená klávesami, kde kytary jsou spíše doprovodným nástrojem. 

Představ se – věk, zda jsi již někde hrál a jak dlouho hraješ na svůj nástroj?

KOSCHCOROTH je one man projekt, čili Josef Košek: kytary, vokál, mastering a vše ostatní. Je mi 32 let a kejtru hobluji asi od 15, kdy jsme s přáteli hráli, ale jednalo se spíše o jamování, ze kterého nic nevzešlo.

Za jakých podmínek jsi nahrávku pořídil, jak jsi s ní spokojený, jaký náklad jsi od nahrávky pořídil, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávání probíhá u mě doma na počítači. Zprvu jsem se potýkal s problémy se zvukem. Každá skladba zněla trochu jinak (viz EP „Barvy přírody“), používal jsem jiná nastavení ekvalizérů atd. V současnosti je však můj „sound“ ustálen a jsem s ním spokojený. Album „Ozvěny melancholie“ vyšlo pouze v digitální formě a lze ho zdarma stáhnou na Bandcampu či Bandzonu.

Texty – proč jsi se rozhodl zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíš?

Tady jsem neměl moc na výběr, neboť mé znalosti angličtiny a jiných jazyků jsou nedostačující, proto jsou texty česky. Mezi nejčastější témata patří příroda, fantasy a melancholie.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzuješ?

Logo je mým vlastním výtvorem – jednoduché, prosté a na rozdíl od většiny blackmetalových kapel čitelné. Autorem fota na obalu je kamarád Martin Moucha. Příroda na obalech atmo-blacku je zřejmě nejčastějším motivem. Mně se tento trend líbí, tak jsem zvolil Hruboskalsko v Českém ráji.

Které kapely patří mezi tvé vzory/zdroje inspirace?

Nejvíce mě ovlivnila kapela ELDERWIND albem „The Magic of Nature“, se svou vskutku magickou atmosférou a tesknými melodiemi. Textově to nejspíš bude XIII. STOLETÍ. Jejich texty se mi vždy líbily.

Posílal jsi nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsem vydal svépomocí. Poslal jsem ji pouze kvůli šíření na YouTubové kanály zaměřené na tento subžánr a na webziny.

Kolik máš za sebou koncertů a který považuješ za nejpovedenější?

Nekoncertuji a ani to v plánu nemám.

Máš ambice ukázat se v zahraničí?

Ano, mám, ale pochopitelně pouze v rámci internetu (YouTube, Facebook, Bandcamp…).

Plány do budoucna...

Letos bych rád ještě vydal krátké EP album „Balada o cintránském lvíčeti“, které bude vyprávět příběh ze světa zaklínače od Andrzeje Sapkowského.

RECENZE

Bandcamp
Facebook
Bandzone


Zveřejněno: 16. 05. 2020
Přečteno:
4769 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 08. 2023 07:50 napsal/a Dolzi
Dying world.
Kombinace nádherné hudby a přírody...Čeština zní dobře.Skvělé dílo.