Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

Na místo činu jsme dorazili opět o něco dříve než bylo nutné. Festival vyměnil areál a myslím, že mu to velmi prospěje. Daleko více prostoru pro všechny druhy činností :-) Hlásíme se tedy on-line po menších-větších problémech s připojením na net...

Pátek:

Apokalyptickou srmšť nezapočali avizovaní NAMELESS GATHERING ale skoro domovští ATRA CRUOR. Po nevydařeném začátku, kdy kluci a děva za klávesami neslyšeli bicí si příchozí diváci mohli vyslechnout mix death metalu a rocku. Mě osobně nejvíce zaujal vypravěčský styl kapely. Zde by se dala s troškou přimhouřením oka nalézt originalita. Lidičky tuto kapelku přijali velmi dobře. Uvidíme jak se kytarista Česyn vytáhne ve své druhé kapele Mater Monstifera. (Corbow)

Druzí APOCRYPHAL DEATH jsou pro mě docela skokanem. Rok stará vystoupení mě nějak nebrala, ale teď to má tu správnou death metalovou atmosféru s technickým nádechem a je opravdu vidět, že kluci za rok urazili notný kus cesty. Zvuk taky správně valil a myslím, že pokavaď hoši vydrží nastolené tempo má se český undergroun na co těšit. (Corbow)

Třetí OBLOMOV začal hustit do lidí svůj black metalový nářez. Docela to klukům s automatem šlapalo, ale lidí na place ubylo, asi to bylo tím, že tato kapela je zatím méně známá, nebo prostě šli v té slunečné výhni na pivo. (Corbow)

AGONY si vyměnili místo s Torment. Krapet delší příprava a problémy se zvukem na pódiu poslaly vystoupení trochu dolů, nicméně lidí pod pódiem přibylo a myslím, že z pozice kapely se dá říct že hráli jak o život. (Márty)

TORMENT, kteří se opozdili hráli ihned po Agony a musím konstatovat, že před sebou mají pořád velký kus cesty. Od minulého Brutal Assaultu se dost zlepšili, ale pořáde to není to pravé black metalové :)) i publikum krapet ovadlo... (Corbow)

Zato budějovičáci COLP to je jiný kafe. Rozpařili všechny věkové kategorie. Co více psát o kapele, která podavá konstantní výkon? Snad jen, že tentokrát byl trošku...ale jen opravdu trošku slabší zvuk. A výborným spetřením byl pařící prcekna pódiu :)) (Corbow)

O HYPNOS platí to samé..Bruno jen vyměnil přítelkyni (ta předtím se mi líbíla víc, Bruno, dáš mi číslo?)... ale na vystoupení neměla výměna žádný vliv. Hypnos jsem dloho neslyšel a musím přiznat, že mi dneska hooodně přišli k chuti. Zahráli kompletní průřez tvorbou, songy jako  In blood we trust anebo Burn the angels down se dnes líbily nejen mě, ale téměř všem pařícím přítomným... (Corbow)

MATER MONSTIFERA - Jakožto domácí a pořádající kapela skupina dokázala udržet pod jevištěm slušný počet mláticách hlav a za jejich fandění se jim řádně odvděčila pěkně zahraným setem. V závěru se trošku pokazil zvuk, ale vše se nakonec vyrovnalo ohňovými efekty, které rozzářily ceký areál a možná v nedaleké vesnici  zapálily i nějaký barák. Fans nechtěli kapelu pustit ze scény a tak se muselo ještě nastavovat. (Ifa)

Z F.O.B. vždy sálá energie a ani tentokráte toto nevyvrátili. Hrály se věci z nové desky, které klukům sedí více než z té minulé. Kapela na pódiu působí hodně sehraně a vyrovnaně. To se ovšem nedá říct o frontmanovi Corbowi, který občas propadá dojmu, že je zpěvák z Iron Maiden a tak běhá po jevišti ze strany na stranu a žádá po fans, aby zařvala nějaký pokřik ta strana hlediště, na které trovna je. V závěru je z toho chudák celej udejchanej. Ale i tak zvládá svou pozici basáka a zpěváka zároveň obstojně. (Ifa)

Jako poslední se představila kapela STÍNY PLAMENŮ. Byl to její první koncert v historii. A musím říct, že to bylo hodně na úrovni. Až mě to překvapilo. Kapela předvadla svůj kanální black metal tak jak ho známe z jejich nahrávek. Opravdu pěknej výkon. (Ifa)

První festivalový den končí, alespoň pro kapely. Ožralý fans se spokojeně válejí v trávě,ti méně ožralejší se oddávají různým důležitým rozhovorům o tom jaký je pivo, jak hrály kapelky, koho by ojeli a tak. Je krásná noc, jede se dál. A zítra se je určitě na co těšit. A vy můžete být u toho i obrazem... (Ifa)

Sobota:

Ráno a dopoledne trošku sprchlo, už jsme měli strach že se počasí zkazí, ale jak říkal Yvor, v poledne už bylo hezky :))). Další komická zpráva doraila od pořadatelů, a sice že prej na Rejtech (areál AFODu) se dějou hrozný věci, že prej tam satanisti uřezávaj kozám hlavy. Jo, jo, lidi co nemaj co dělat mě fakt drtěj. (Márty)

NAMELESS GATHERING, kteří měli hrát včera otevřeli sobotní pokračování AFODu a přes velké vedro měli úspěch. Tahle kapela jde pořád nahoru a myslím, že časem určitě uzraje. (Márty)

DOWNGRADE od zahumen mě přesvědčili stejně jako nedávno v Hradech, na IFA párty. Holka za kytarou a celkem dobrý HC-metal už také ocenilo víc lidiček... (Márty)

GREEDY INVALID mě dostali totálně do kolen. Dámy a pánové, ten pocit nebyl způsoben přílišnou konzumací alkoholu, ale čistě pódiovou prezentací "invalidů". Svižný doom metal v rokovém pojetí s dobrým zpěvem a něžným pohlavím na postech basy a bicích. S hrdostí sobě vlastní si dovolim tvrdit, že toto je určitě buď nejlepší nebo jedna z nejlepších kapel dnešního dne. Nové CD? Určitě seženu a poslechnu. Super super super. (Corbow)

ANIMAL HATE mě ačkoli jsem si hodlal na chvíli zdřímnout nenechali. Musím ale konstatovat že nahrávka je super, ale předvedení naživo je mrtvé. Víc energie a elánu by rozhodně neškodilo, k dobře zahranému death-core mixu mě osobně něco chybělo a tak jsem spokojeně vytuhnul... (Márty)

SIX DEGREES OF SEPARATION předvedli dle mého krapet old schoolu s modernějším nádechem. Věc, která mě krapet překvapila, néééli zklamala, bylo uvádění jednotlivých songů. S dosti přehnanou vervou se do toho kluci pustili. Jinak na pódiu působili velmi vyrovnaně a sehraně. O tom žádná... (Bendis)... Deska je super, předvedení naživo by potřebovalo trochu víc energie (Márty) Deska je krapet lepší, ale naživo to mělo taky své grády. Jediné co bych vytknul jinak výbornému vystoupení, byl zpěv. Na desce je více zarovnaný a tady až moc vyčníval. Z basáka však sálala pozitivní energie a ostatní taky nelenili. Jedna z kapel, na kterou jsem se hodně těšil a přes velké očekávání nezklamali. (Manafob)

Mám takový nemilý pocit, že ani EVERLASTING DARK mi úplně nesedli. Otázka však je, jak jim sedlo vystoupení na tomto festivalu. Dle mého dosti zanikla flétna, jakožto originální to nástroj v cechu metalovém. Nerad bych se pouštěl do větších akcí, ale zpěvačka měla zřejmě nedobře nastavené odposlechy, pandž tón se jí chytal ne zrovna bezchybně. Vcelku dlouhé skladby byly po chvíli již trochu unavující a v pozdním horkém odpoledni mi příliš energie nedodaly (Bendis).

Tak a jsou tady první německy mluvící hosté. Surový blackmetal v germánském stylu, jak má být. Na český vkus málo rytmických změn, ale ta atmosféra jde cítit všude. Tak to jsou BEREAVEMENT(A)... (Bendis)

Hodně zvědavý jsem byl na kluky z RETURN TO INNOCENCE. Jak pak se za tu dobu, co jsme se neviděli, pohnuli? Mno, trošku rozpačitě musím konstatovat, že posun je sice znatelný, ale nijak závratný. Zaznělo sice pár funglnových skladeb, ale na konci, k potěšení všech, opět zazněla stará známá Alma Mater od Moonspell. Mno kluci kluci, možná by to chtělo nějaký nový cover, což? (Bendis)

Pražáky RITES OF UNDEATH jsem přestal sledovat asi v půlce jejich setu. Od minulého Brutalu kdy jsem tyhle hochy viděl naposled, tenkrát ještě s děvou za klávesami došlo tedy k obměně sestavy, opět ale s rozpaky musím konstatovat, že kapela hraje sice v čersvější sestavě, ale stále ten samý black-death, pro mě né úplně nestravitelný, ale spíše průměrný. (Márty)

GALADRIEL - Tak ti volové z redakce mi řekli asi dvě hoďky zpátky, že mám něco napsat o Galadriel. Nu což. Pár víneček a pár pivek, a i po té a i možná proto mi Galadriel opravdu zaujali. Slyšel jsem je nesčetněkrát (Ifa) ... hm a více neměl slov :-) (Manafob) Každopádně zpěvačka na tom byla lépe než její kolegyně z Everlasting dark, ale zaznamenal jsem momenty, kdy jim to šlapalo a kluci si to užívali. (Manafob)

AVENGER zahráli 666 a to je všechno. ... Všechno to jednoznačně není!!! Jednalo se o jeden ze tří posledních koncertů v této sestavě a možná i posledních vůbec. Kluci dle vlastních slov zahráli své best off a proti tomu nic nenamítám. Všechno totálně našlápnutý a i přes přetrženou strunu Honzy to jelo dál jak mašina. Hlavu budu rozhýbávat ještě dlouho, ale stálo to za to. (Manafob)

DYING PASSION začali tak jak začali. Co víc čekat od kapely, která uz pár let brázdí česká pódia. Docela hutný a kvalitní zvuk podbarvil Zuzčina vokální sóla a celé kapele to pěkně šlapalo. ... Energické party až na pár vyjímek lidé je proposlouchali a D.P. možná tak nezapadli do sestavy tohoto festu tak moc. Kdo chtěl našel/poslouchal, kdo ne pil... Já jsem se bavil. (Manafob)

Přiznám se, že v tento sobotní večer jsem si doplnil vzdělání a poprvé se seznámil s německými SUIDAKRA. V tuhle chvíli ještě stále pouštějí do lidí svůj typicky německý death metal plný melodie a zvuk je opravdu vynikající. Atmosféra díky této kapele hodně zhoustla a paří se o 106. Hodně na nás dýchá z této produkce klasika německé metalové školy, ale sakra, tihle hošani v sobě mají něco víc. Super pařba (Bendis). Btw., právě je tu přídavek ;-). (Bendis)

Na TROLLECH ze Zplzně jsem byl už opět na nohou a stejně tak i Corbow a Ifa, kteří ze samé radosti příjezdu japonské delegace začli mohutně kolem stánku pogovat, aby ho tak oslavili (zřejmě), anebo (pravděpodobně) je strhly libé tóny tohoto lesního tělesa? Pokud se mi to podaří, tak video z této oslavičky dám na stránky FOB. Ale zpátky ke kapele, musím konstatovat, tedy alespoň já to tak vidím, že ač přes velkou přízeň publika mě dneska Trollech moc nebrali, zdálo se mi, žte je na nich patrná únava z celého sobotního odpoledne, jiného názoru byli ovšem pařící maniaci. (Márty)

Před setem SOLFERNUS se strhla velká průtrž mračen a bouřka, která tak festival ukončila, protože nejdřív se sice kluci začali připravovat, ale déšť neustával, před pódiem nikdo nebyl a tudíž asi proto svoje vystoupení zrušili.

Bilance: Letošní AFOD navšívilo 430 lidí, na linku policie volalo 150 stěžujících, z čehož jedna starší paní prý vykládala, jak už jsem výše popsal, že "na Rejtech jsou prý satanisti a uřezávají kozám hlavy" :))), počasí vyšlo až na závěrečné klopýtnutí na jedničku a delegace z Japonska se opět dostavila, co víc si přát? :-) (Márty)

Omlouváme se za sobotní výpadek přenosu. 

webcam na adrese:

http://www.fobiazine.net/webkamera.html


Zveřejněno: 24. 06. 2005
Přečteno:
3495 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 06. 2005 21:38 napsal/a marty
upozorneni
jj, tak jsem to vcera sfouknul no,... jsem proste dobrej :)))
30. 06. 2005 19:56 napsal/a manafob
upozorneni re re
hehe zavel a udelej sam... to je pristup :-)
29. 06. 2005 12:02 napsal/a marty
re upozorneni
nojo, dik, uz jsem to napravil,... jinak cekal jsem ze se nekdo ozve ze to neni popsany, a i mas pravdu je to peknej vopich :-) mozna se vybicuju to dodelat :)))
29. 06. 2005 10:37 napsal/a Malfoy
upozorneni
vloudila se Vam mezi fotky dvakrat stejna... tusim ze kapela Return to Innocent... jo jinak by bylo super tomu udelar popisky v podobe alternativniho textu, aby clovek hned vedel kdo je co zac :) ale chapu ze to je vopruz :)))
27. 06. 2005 22:51 napsal/a marty
fotky
uff tak galerka je tu....