Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

Představuje se jednočlenný projekt SEMAI produkující drone / dark ambient. Slovo má Hastur.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela Semai byla založena v roce 2002. Jednalo se tehdy o čistě blackmetalovou záležitost. V roce 2006, poté co odešli ostatní členové, došlo k transformaci do aktuální podoby drone/noise/black projektu. Název kapely vychází ze jména jednoho fiktivního pekelného monstra.
Impulzem k založení kapely byla fascinace vyzněním a atmosférou norských blackmetalových kapel první poloviny 90. let, ta syrovost zvuku a jeho záměrné lo-fi provedení. Tahle fascinace později přešla na kapely jako Sunn O))), Emit, Abruptum, MZ.412…

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Jediným členem Semai jsem já. Hraju na baskytaru prohnanou přes několik efektů a na počítači dotvářím ostatní zvuky, rytmiku, mix atd. Před Semai jsem nikde jinde nehrál, souběžně se Semai ještě funguji v projektu The Hidden Congregation.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávka vznikla v domácím studiu, společná skladba se 777 Babalon potom vznikala na etapy, kdy základ stvořili 777 Babalon, já k němu poté přidal svoje nápady a zvuky. S nahrávkou jsem velice spokojený, obecně žádnou nahrávku nevypustím ven, pokud nejsem přesvědčen, že jsem ji udělal nejlépe, jak jsem v dané době mohl.
Nahrávka vyšla v ručně číslovaném nákladu 100 kusů CD v DVD digipacku u Sky Burial Productions a cena je 7€.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Nahrávka je čistě instrumentální. Snaha tedy je, aby nahrávka promlouvala svojí hudebně hlukovou podobou. Hudba a hluk jsou univerzální jazyk, kterému rozumí každý. Témata nahrávek jsou různá, od inspirací Lovecraftem po dystopické vize světa.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga jsem já. Obal aktuálního splitka jsem zpracoval také já, Waldemar ze Sky Burial Prod. jej následně dokončil ruční aplikací barvy. Grafická část je důležitá, společně s projekcemi při živém provedení tvoří celkovou podobu a náladu nahrávky.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Nevím, zda bych použil slovo jako vzor, ale kapely které sleduji a poslouchám (a tím mě do jisté míry ovlivňují a inspirují) jsou Abruptum, Gnaw Their Tongues/Aderlating, Sunn O))), Stalaggh… Obecně mě asi nejvíc ovlivnil blacknoise a drone jako subžánry, hlavně co se přístupu k hudbě týče. Inspirací tematickou jsou pak knihy a filmy, ze kterých se snažím načerpat atmosféru a námět či vizi, která je určující pro danou nahrávku.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme se 777 Babalon nikam neposílali, už od první chvíle bylo jasné, že nahrávku dáme Waldemarovi ze Sky Burial Prod. Spolupráce s ním mi naprosto vyhovuje a nemám důvod hledat někoho jiného.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Se Semai moc často nekoncertuji, jedná se většinou o tematické akce se zaměřením na dark ambient, noise, instustrial v kombinaci s black metalem. Za asi nejlepší koncert považuji Hradby Samoty na hradě Cimburk. Celá ta akce byla skvělá a měla neuvěřitelnou atmosférou.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Cíleně určitě takové ambice nemám a nesnažím se Semai někam tlačit, ale pokud by přišla nabídka na vystoupení v zahraničí, tak bych jí neodmítl.

Plány do budoucna…

Nejbližšími plány do budoucna je příprava nového materiálu pro vystoupení s projektem The Hidden Congregation na Hradbách Samoty VIII., poté začnu pracovat na nové nahrávce Semai. Už mám v hlavě jedno téma a představu, jak by mělo znít...

RECENZE

http://bandzone.cz/semai


Zveřejněno: 22. 06. 2018
Přečteno:
3972 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář