FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Na otázky odpovídá zpěvák Márošák.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Takže ahoj, skupina byla založena v roce 1993, to už je poměrně dávno. Název vymyslel bubeník a bylo to asi tak, že měl, nebo má rád kapelu PRONG, proto wrong, zřejmě ta podobnost a když se na nás podíváš, tak přidáš face a máš jméno pro kapelu jak se patří.
Prvotním impulzem prý byla touha po vlastní tvorbě, kdo tuhle dobu pamatuje, ví, že to nebylo úplně běžné.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Ze zakládajících členů zůstal jenom Pepa a Líván. Pepa hraje na basu úctyhodných 32 let a celoživotně se věnuje tomuhle projektu, taky se dá říct, že je takovej služebně nejstarší kapelník. Lívan hraje na bicí 25 let a měl taky nějaký bokovky Angora Rabbit, QWER, ale jinak je nám věrnej. Určitě musím vzpomenout Suchoše, kterej nám byl dlouho kytaristou a natočil s námi i tuhle placku. Bohužel kvůli neúnosné časové vytíženosti se rozhodl nás na sklonku minulého roku opustit. Bylo nám to líto, ale po krátkém výběrku jsme nabrali Kamila. Tenhle střelec hraje na kytaru 23 let. Dřív působil v Magma Hotelu a teď ještě pankuje v souboru MP2. Za druhou kytarou stojí Robo, drtí deset let a souběžně hraje se skupinou Magma Hotel. Tak a nakonec já Márošák, hrál jsem na bicí v post hc kapele Clam de. Robo mi při jednom tatto sedánku (je můj tater) říká: "Děláme konkurz na zpěváka, nechceš to zkusit?".  A tak jsem se před pěti lety stal jejich zpěvákem.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme pořídili u KOBDZEY a vydaly přes Pajo label, což nám umožnilo absolutní nezávislost, na tom jsme trvali. Probíhalo to naprosto v klídku, jak na nějakém woodstocku. Jako fakt pohoda, doporučuju. Vydali jsme v nákladu 200 kusů, na odbyt jde dobře, prodáváme ho po koncertech a ještě se nám nestalo, že bychom neudali, tak doufáme, že v tomto trendu budeme pokračovat. Napomáhá tomu asi i cena jeden zelenej Karel.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty píšu já a jsou tak povšední o lásce, zklamání o lidech a tak. Angličtinu jsme vybrali, protože nám to zvukově víc sedlo, byly tady pokusy v češtině, ale nějak to prostě nešlo přes pysk. Doma je vůbec málo kapel, který pokořily krásu naší mateřštiny, respekt jim.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem je náš kytarista Robo, dělal jak přebal, tak i logo, motiv triček atd. Je to vůbec radost mít v kapele umělce. Web moc neřešíme, máme samozřejmě profil na facebooku i bandzone, ale upřímně - moc tomu nedáme, hodně pomáhá moje manželka, za což jí děkuji. Jinak se rádi prezentujeme postaru prostřednictvím koncertů.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

To nás nikdy nenapadlo, ale nezní to jako blbej nápad.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů za sebou máme mraky, ale nejlíp se vždycky hraje doma na severu, to je jasný! I když hodně vzpomínáme na Lampertice, to byl úplně šílenej rock and roll baby.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Příležitostem se nebráníme, ale nic neplánujeme. Tak uvidíme, ambice by byly.

Plány do budoucna…

Baví nás hlavně tvořit nový songy a hrát koncerty. Tak nám to nadšení snad vydrží ještě pár desítek let.

RECENZE

www.bandzone.cz/wrongface


Zveřejněno: 10. 03. 2017
Přečteno:
3734 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář