Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

Pořád váháte s účastí na letošním ročníku OBSCENE EXTREME FESTIVALU? Třeba vás přesvědčí slova těch nejzasvěcenějších, kteří se o tomto festivalu rozpovídali:

Giulio The Bastard - CRIPPLE BASTARDS: "Můžu říct, že jsem se účastnil všech 15 fesťáků kromě jednoho, kdy jsem si zranil nohu a nemohl jsem přijet. Viděl jsem, jak se narodil, rostl během let a pamatuji si, když jsem prvně potkal Čurbyho rok předtím (1998) a on mi říkal, že plánuje v Česku tenhle festival jako oslavu svých 25. narozenin. Od prvního ročníku s pódiem na valníku, až po poslední a daleko profesionálnější, mě vždy překvapoval. Mám rád tu atmosféru a spojení mezi lidmi z různých hudebních scén a zemí a ten šílený pocit, když grinduješ na tomhle pódiu. Nejsem zrovna ten, kdo si užívá vší té šílenosti a obscénnosti, ale to je otázka osobního vkusu. Já jsem tam kvůli hudbě. Je strašně moc šílených historek, ale jedna, kterou si budu navždy pamatovat byla, když na mě jednou ráno při jízdě do Trutnova vytáhl chlápek bouchačku po nepovedeném předjíždění. V tu chvíli jsem viděl celý svůj život. To byla prdel! V dalších letech bych rád, aby sílil, byla stále pestrá nabídka kapel, a aby přicházelo stále více lidí z různých zemí. Na zdraví Čurbymu za vše, co vytvořil tvrdou prací, nadšením a paličatostí."



Arif Rot - WORMROT: "První věc, co mě napadla, je DRUHÝ DOMOV. Obscene Extreme je unikátní festival. Osobně si myslím, že každý účastník se cítí víc jako na rodinné sešlosti, než jen v komunitě. Ať je to Asie, Evropa, Velká Británie, Japonsko, Malajsie, Indonésie, Thajsko atd., Obscene Extreme Festival je definicí rasové harmonie. Na OEF jsem vystupoval asi 3 až 4 krát, včetně Obscene Society Festivalu a After show party. Loňský festival byl vskutku vynikající. První nebo druhou noc, jestli se nemýlím, jsem se neskutečně ožral. Pršelo a já musel chcát z prudkého kopce. Byl to mžik a já se kutálel dolů a chcal po sobě. Od bláta a svých prokletých chcanek. DOBRÉ ČASY. To je jen jeden z přehršle skvělejch momentů, které jsem na festivalu zažil a už se nemůžu dočkat, až tam zas budu. Je neuvěřitelné, jak Čurby vybírá kapely, protože je to rok od roku lepší. A vše ostatní nemá chybu. Osobně si myslím, že by OEF měl zůstat jaký je. Nemusím vidět už vůbec žádné změny, protože v mých očích je perfektní. Čím víc budeš ožralej, tím víc si užiješ. Mé srdce NAVŽDY patří Čurbymu a Obscene Extreme Festivalu."

Cyjan - DEAD INFECTION - "Když myslím na OBSCENE EXTREME FESTIVAL, vždy si představím skvělou párty a skvělý lidi. Tenhle rok je to po 11., kdy přijedu na OEF. Třikrát jsem tam hrál s mou kapelou DEAD INFECTION a sedmkrát jsem přijel jako hudební fanoušek. Myslím si, že je to nejlepší fest extrémní hudby na světě. Je to událost, kde je možné vidět nejen nejlepší kapely death/grindového žánru, ale co je pro mne také důležité, vidět najednou všechny moje přátele z celého světa. Přál bych si, aby se festival vyvíjel ve stejném duchu i v příštích letech. Díky Čurby!"

   

Corporate Death - MACABRE: "OK, jednu krátkou historku o jednom českém OE festu. Potkal jsem polského kámoše, který měl ten nejlepší špiritus, který si sám pálil. Pil jsem až moc a nejedl (líp si ji tak nandáte), ale pak jsem nemohl chodit! Můj manažer a bicmen se mi snažili pomoct dostat se z backstage a jít do schodů, ale já z nich pořád padal, protože jsem vůbec nemohl chodit. Na špinavém schodu jsem si rozsekl čelo. Další den jsme měli hrát, takže jsem musel hrát s monoklem a už jsem ten den žádný špiritus nepil. Co bych rád viděl? Rád bych viděl MACABRE zahrát si příští rok s IMPETIGO, což by pro mne byl nejlepší Obscene Extreme Fest. Vše nej OBSCENE EXTREME, šťastné 15. narozeniny!!! Obscene Extreme je určitě jeden z mých nejoblíbenějších fesťáků. Jsou větší festivaly, ale tenhle je nejpodstatnější, nejšílenější a nejzábavnější fest, na kterým jsme pod širým nebem, kdy hráli. Muž za tím vším je náš dobrý přítel Čurby, kterýho už pár let známe a to je ten člověk, který to vše dělá a MACABRE mu děkují za skvělé fesťáky, které jsme zde odehráli!!!"

Barney - NAPALM DEATH: "Obscene Extreme. Vedlejším dopadem toho celého je, že lidi před bránou, kterým není zatěžko utratit prachy za vstup, cítí, že se s nima nejedná jako s dobytkem. Vše na OEF se jim zdá v pohodě – a toho je opravdu těžké dosáhnout v současné době, kdy vás na větších festivalech bombarduje komerce. 
Co se kapel týče, je poněkud neuvěřitelné, že jsem neslyšel nikoho, že by si ztěžoval na převážně veganské menu – takže! Vřele doporučuji veganský guláš, mimochodem… Z prvního českého OEF, na kterém jsme hráli, si pamatuju, že jsem se málem podělal smíchy, když jsme se vyvalili na pódium a tam byli lidi, co po hlavě skákali z pódia s takovým nasazením jako v nějakým mrňavým klubíku. Kde na jiném letním fesťáku byste tohle mohli vidět? 
Pak je tu to „ohnuté“ pódium na mexickém OEF, kde se vám zdálo, že běžíte do kopce a přitom jste hráli na pódiu. Pak – ačkoli jsem u toho nebyl osobně – dostal Čurby, ať už z jakéhokoliv důvodu, v několika městech během světového OEF turné, několik ran do ksichtu. A nakonec je tu Čurby a jeho odporně barevné kecky (má jich hodně), které vytáhne speciálně na každý OEF. Je to velmi elegantní týpek."

Keijo - ROTTEN SOUND: "1. Grincore, absinth, veganské jídlo. Skvělé vzpomínky. 2. Vskutku nejlepší festival na světě. Nemůžu se dočkat, až se sem vrátím – na jeviště nebo jako návštěvník. 3. Backstage velmi uspává: Už dvakrát jsem odpadnul hodně brzo po našem setu."

Rich Hoak - BRUTAL TRUTH: "Nejlepší chvíle na OEF jsou, když sedím na stánku BT celý den, kouřím, piju a můžu se vidět se všema kámošema, který jsem za ty léta v grindcoru potkal! Pro mě je to spíš rodinné setkání než koncert a takhle je to se mnou na OEF už od první chvíle v roce 1999. Ať už se mi kapely, co hrajou líbí nebo ne, tak vím, že uvidím grindové šílence z celého světa, staré přátele a poznám nové!!"

Jason PC - BLOOD DUSTER: "Holy Fuck! Obscene Extreme je určitě nejlepší hudební festival na planetě.
Žádný zasraný reklamy na sportovní drinky, žádná namakaná ochranka schopná tě srazit na zem za to, že na chvíli vlezeš na pódium a žádný šílený ceny piva! Grindcore a extrémní muzika všech možných příchutí a lidi, co tam jsou proto, aby se bavili a užívali si komunity, která vznikla okolo extrémní hudby. Je neobvyklé, aby byl hudební festival ochoten dát přednost kvalitě před ziskem, festival, který je ochoten přitáhnout kapely z nejvzdálenějších koutů světa, a tyhle kapely pak hrají pro lidi, co to skutečně kurevsky baví!
Důležitý je, a já se cítím poctěn, že jsem směl být několikrát součástí tohoto festivalu. Přál bych si, abych se ho mohl účastnit každý rok. Skvělá atmosféra, a když se ti to nelíbí? Tak jsi asi nejspíš jen mizerná piča – táhni a přidej se ke stádu na svým komerčním metalovým festu, kup si předražený triko od kapely, co tě nenávidí, chlastej drahý pivo od pořadatele, který tě chce jen oškubat a užívej si muziku, která je fádní jak sračka. Nic jinýho si nezasloužíš.
Doufám, že se tam jednoho dne zase uvidíme!"

Frank Healy - Benediction: "Takže nadešlo OEF 2014, a jestliže čtete tyto řádky, tak už jste na nejšílenějším a nejvíce šílenství přejícímu fesťáku, na jakém Benediction kdy hráli! Za ty roky jsme odehráli doslova stovky festivalů, ale OEF je ten, na který vždy vzpomínáme. 
Hned jak jsme přijeli, tak jsme věděli, že tenhle festival je úplně jiný než ostatní velké festivaly, na kterých jsme hrávali. Vypadalo to, jako by se nějaká obrovská, šílená party odehrával jak před tak za pódiem. Celá ta atmosféra byla uvolněná a přátelská a děti i dospělí prostě blbli a skvěle se bavili. Každá kapela byla na pódiu vítána, jako by to byli headlineři. Jestliže jste nikdy neviděli skákat z pódia banán nebo polonahého vikinga, jak tančí po pódiu, tak vám můžu doporučit chvíli kapely pozorovat a uvidíte ten chaos. Prostě vynikající. 
Čurby, borec, který to dává všechno dohromady, mě nikdy nepřestane překvapovat, jak kvalitní kapely každý rok přitáhne. Levné lístky a rozumné ceny na stáncích z toho dělají akci, která je jedna velká zábava. 
Takže si to užijte, nasmějte se a mějte se skvěle při sledování kapel. Benediction si na tomhle festivalu ještě zahrají. A pozdravujte Čurbyho. A dejte mu vědět, že se skvěle bavíte, protože do toho dává své srdce a duši. Čurby, vzdáváme ti čest. Nechť šílenství započne!"

Bilos - MALIGNANT TUMOUR: "Obscene Extreme...., co mám k tomu, kurva, říct? Pohybuju se na tom festivalu už od jeho začátku a myslím, že bych mohl být jeho inventářem, checheche…
Doteď jsem byl na každém OEF, a to je už letos jeho 16. pokračování, takže už je to pěkná řádka let. Někdy jsem tady pracoval, několikrát s kapelou hrál a někdy jen tak přijel bavit se a potkat tu hromadu skvělých lidí z celého světa a oslavit s nimi spolusetkání a skvělý festival. Každý rok vidím, že se festival rozrůstá, z čehož mám upřímnou a neskrývanou radost. Moc dobře si pamatuju, jak Čurby začínal na traktorové vlečce. Je to trochu zbytečné tady mluvit o té skvělé náladě a té speciální auře tohoto festivalu, kdo ví, ten ví, kdo ne, měl by opravdu přijet a užít si tento nejhlučnější, ale taky parádně přátelský fest, jakým OEF opravdu je.
Takže pokud to máte rádi extremní, jste na správném místě. Užijte si NEJLEPŠÍ FESTIVAL NA SVĚTĚ, OBSCENE EXTREME!!! Uvidíme se v kotli!!! Užijte si to!!!"


Publikováno: 23. 06. 2017
Autor: Peťan

Fotogalerie