Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Pořád váháte s účastí na letošním ročníku OBSCENE EXTREME FESTIVALU? Třeba vás přesvědčí slova těch nejzasvěcenějších, kteří se o tomto festivalu rozpovídali:

Gordo - RATOS DE PORAO: "Když byli RDP poprvé pozváni zahrát si na tomhle festu, tak jsem měl takový strach, že jsem přemýšlel o skladbách, co tam zahrajeme, už 6 měsíců před skutečným začátkem, protože si myslím, že Obscene Extreme je nejradikálnější fest na Zemi!!! To štěstí, že jste na stejném měsíci a místě s tisíci šílenými maniaky, co mají rádi extrémní muziku, je pro RATOS DE PORAO nevýslovná čest. Rádi na tom festu hrajeme a neuvěřitelná energie tohoto zvláštního obecenstva je pro nás dárek. OBSCENE EXTREME je nejlepší festival na světě. Nikdy bych účast tady za nic nevyměnil! Vyserte se na ostatní mainstreamové festivaly. Věříme v grind!"

Shane EMBURY - NAPALM DEATH / VENOMOUS CONCEPT / LOCK UP / BRUJERIA: "Tohle bude počtvrté, co hraju na OEF. Už jsem tu hrál před pár lety s LOCK UP & BRUJERIA a taky NAPALM (Shane ještě zapomněl na koncert VENOMOUS CONCEPT v roce 2009) a už se na to opravdu těším!! Skvělá atmosféra a bombastický kapely, který hrajou od srdce, to je důležitý! Jak bych chtěl, aby se fest dál vyvíjel? Zdá se, že se mu daří dobře v současné podobě a od lidí, se kterými mluvím ve světě při svých cestách a z doslechu, tak je to nejlepší grindový festival, takže bych neměnil nic! Jo, už se těším na to šílenství, které bude následovat. Moje poslední vzpomínka byla, když jsem tam hrál s BRUJERIA & LOCK UP a BRUTAL TRUTH a ENTOMBED byli taky na programu a ROTTEN SOUND, což jsou všechno naši dobří přátelé, že jsme se totálně vykropili z piva. Myslím, že jsem několikrát vběhl na pódium a řval, abych rozohnil dav, který ale žádné povzbuzování nepotřeboval…. Když tě zachvátí síla grindu – tak tomu musíš dát 1000%. Bude to sranda!! Naviděnou !"

Rat - VARUKERS / DISCHARGE: "Měl jsem to potěšení, zahrát si na Obscene Extreme dvakrát, s VARUKERS v roce 2011 a pak s DISCHARGE v roce 2012, a vždy to byla radost. Skvělý zvuk, jak pro nás na pódiu, tak vepředu pro lidi, a což je velmi důležité, čím víc šílí dav, tím víc já. Skvělý mix kapel a lidí, který mají rádi hlasitou agresivní hudbu, což je dobré, jak pro VARUKERStak i pro DISCHARGE, protože tak to máme rádi. Žádný sračky. Pokračuj v dobré práci, Čurby. Rád bych se vrátil na Obscene Extreme a ukázal Vám v roce 2014 svou novou kapelou THE VILE, jak se to má dělat a dát lidem vědět, že v tomhle starém psu je ještě život. HAF HAF."

Jason Keyser - MUCOPUS / ORIGIN: "Obscene Extreme… Co lze o tomto festivalu šílenství v lesích u Trutnova říci? Mám neuvěřitelné štěstí, že jsem na tomhle festu mohl už dvakrát hrát. V roce 2007 jsem zpíval s MUCOPUS a v roce 2012 s ORIGIN a mé zkušenosti jsou příběhy, které neustále vyprávím. Diskuse o chlastání, kolik, kdo vypije, nejožralejší momenty mě vždy vedly k Obscene Extreme. Výlet na OEF 2007 patří stále mezi funkčně nejožralejší momenty mého života. Tenkrát jsem pil na hranici fyzických halucinací, kdy jsem strávil kus večera diskusí se stromem myslel si, že je to můj manažer a zachránil jsem svého kytaristu před utonutím v hluboké kaluži bláta. Show MUCOPUS byla skvělá, ožralá. Radost, která kulminovala pověstným pádem z 15 stop vysokých reproduktorů do obecenstva, a přitom stále hrály. A teď rychle k ORIGIN 2012. Přijeli jsme v 9 ráno a v momentě, kdy jsem vystoupil z autobusu, jsem dostal velkou láhev slivovice a musel pít, což je rituál, který tak nějak od OEF očekávám. Po 15 hodinách nepřetržitého chlastání jdeme v 1 ráno na pódium, což je asi moje nejožralejší, nejschlastanější a nejzábavnější show, co jsem kdy hrál a TAKY kulminovala pověstným pádem 15 stop vysokých reproduktorů do obecenstva, a přitom stále hrály. Naštěstí tam byl někdo, kdo oba pády vyfotil. Já kurva tvořím historii! Doufám, že budu do své OEF sbírky moci brzy přidat třetí fotku. Obscene Extreme je bezpochyby nejzábavnější, nejrespektovanější a nejbrutálnější festival v Evropě. Zůstává věrný vášni z extrémní hudby svou organizací, kapelama a fans jako nikdo jiný. Není jiný takový, co se týče pití, metalu a kamarádšoftů. Já, kurva, v grind věřím."

Dadde - WOLFBRIGADE: "Nechci, aby to znělo lacině, ale myslím na Čurbyho enormní oddanost rychlé a brutální hudbě. Samozřejmě v kombinaci s šílenými grindovými a d-beatovými fanatiky. Doufám, že OEF bude pokračovat v pořádání skvělých festů a doufám, že americké a asijské festy budou v budoucnu fungovat. 
Naše nejlepší vzpomínka ze dvou ročníků, kdy jsme tam s WOLFBRIGADE hráli, je určitě první vystoupení v roce 2009. Počasí bylo celý den fantastické a každý měl dobrou náladu. Myslím, že jsme ten večer byli první d-beatová kapela a šli jsme na to po NAPALM DEATH. Nevěděli jsme, co očekávat. Ale od první noty dav, který byl obrovský, totálně explodoval a začalo pršet. Hráli jsme opravdu dobře a odezva byla fantastická a déšť celý set nepřestával. Když jsme odehráli poslední notu a Micke zařval: „Díky“, přestalo pršet. Bylo to pak blátivé bojiště, ale je to určitě jedno ze tří nejlepších vystoupení za 18 let naší existence. Pak jsme se ožrali a dělali si v hotelu srandu z našich spících členů. Dobré časy! Doufám, že se to povede zopakovat!"


Kevin Sharp - BRUTAL TRUTH / VENOMOUS CONCEPT: "Jestliže vás baví extrémní hudba… ,tak OEF znáte…. Pamatuju si, když poprvé hráli BRUTAL TRUTH…. Samozřejmě na konci fesťáku…. Chaos byl už v plném proudu… Byl jsem vskutku ohromen, že se může najednou dít tolik bordelu…. Žádné bitky… Jen šílenci… Všichni možní extrémní šílenci se bavili bez toho, aby někoho omezovali… Utopie pro všechny hajzly… ,což se mi zdálo skvělé… Toho roku jsme ten koncert nahráli na DVD Ugly and Unwanted. Nicméně top byl koncert, který jsem odehrál s VENOMOUS CONCEPT. Pro mě nezapomenutelný koncert… WOLFBRIGADE…, MOB 47…, tolik kapel… Čurby prostě vydal náš vinyl „Poisonned Apple“ a dopravil Dannyho a mě speciálně na tuhle party… Proč? Protože je grindový maniak… Čurby to postupně umožňuje fanouškům jako je on sám… Myslím si, že proto je to vždycky taková čest zahrát si, nebo být tam…. Tenhle rok rozšířil svou party po celém světě…. A umožnil skvělým kapelám zahrát si na místech jako je Austrálie, Mexiko a Indonésie… Teď se vrací zpět domů… Jsem hrdý na to, že můžu Čurbyho nazývat přítelem… Hrdý na to, považovat OEF a všechny okolo, mým druhým domovem… Už se těším na brzký návrat…. Takže vše nej Obscene Extreme… a dalších 15…"

   

Adde - BIRDFLESH / GENERAL SURGERY / ENTRAILS: "Navždy si budu pamatovat první OEF. Bylo to v roce 2004 a já měl snad vůbec nejhorší bolesti břicha. Nemohl jsem nic jíst, ani pít a každých 10 minut jsem musel na záchod. Ten rok jsem hrál, jak s BIRDFLESH, tak s GENERAL SURGERY. Přežil jsem obě show, ale bylo to na hraně. Při setu s BIRDFLESH jsem měl málem anální neštěstí. Kromě rozhozenýho žaludku byla vystoupení parádní. Obecenstvo na OEF nás nenechalo na holičkách. A nikdy nenechá. Proto se tak rád vracím a hraju na tomhle festu. Lidi a všichni přátelé, které každý rok potkávám z něho dělají můj nejoblíbenější festival. Nejsem si jist, zda chci ohledně OEF něco měnit. Rozhodně nechci, aby byl větší s více lidmi. Bylo by těžké zachovat tu příjemnou atmosféru, která je tak unikátní, kdyby tam bylo daleko víc lidí. Líbí se mi takový, jaký je teď."


Publikováno: 15. 06. 2017
Autor: Peťan