HUSMAN FEST

Ti, kdo jezdí na hudební festivaly nebo tu a tam navštíví nějaký music klub, už určitě přišli do energického kontaktu s partou Five O’clock Tea (5OT). Právě tahle crossoverová skupina z Prahy chystá vydání své třetí desky s názvem To dobrý je v nás.

Křest ohněm a výrazně obohaceným čajem proběhne 16. listopadu v kultovním pražském klubu Futurum. Zde proběhly i přechozí křty alb Třeba se najdou a Frčíme si na páru, což má kapela i její fanoušci ještě dnes v živé paměti. Alespoň podle reakcí, které se na chystanou šílenou párty objevují na kapelním facebooku.

Desku To dobrý je v nás vnímá kapela jako zlomovou. Nejde jen o to, jak pozitivně lidé reagují na test nových songů v rámci právě probíhajícího turné se skupinou Lola. Skvělému přijetí se ale těší i nový singl Cesty, který byl jako první zfilmován.

Na novém albu se plnohodnotně projeví žánrová šíře, která byla pro Five O’Clock Tea vždy příznačná. Od tvrdých rockových vypalovaček, přes energické rockabilly až po klidnější skladby, které různými formami dávají najevo, že v dnešní bouřlivé době není nic ztraceno, když si všichni uvědomíme, že To dobrý je v nás. Ano, kapela opravdu stále věří v dobro a těší ji, že v tom očividně není sama.

O kompletní grafické ztvárnění nové éry 5OT se stará zpěvák a úspěšný grafik Dan Kurz (Atari Terror, K25A). Materiál byl natočen a smíchán ve studiu Hostivař Zdeňkem Šikýřem.

Žádná akce se dnes neobejde bez facebookové události. Křtící event tedy najdete zde: https://www.facebook.com/events/192579567839749/. Vstupenky v předprodeji zakoupíte na webu Goout zde: https://goout.net/cs/listky/five-oclock-tea-lola+support-ctm/rft/. Krom křtu nové desky 5OT proběhne i koncert tour parťáků Lola a supportu CTM.

Five O’clock Tea je šestičlenná parta, o jejíž energickou smršť na pódiu se stará zpěvačka Morgan a rapper Fiki. Masivní zeď kytar staví kytaristé Richie a Dirt, přičemž hutné basové základy jim staví basák HonzⒶ. Nekompromisní hudební diktát pro tenhle crossoverový nářez zajišťuje svými nemilosrdnými ranami do bicích bubeník Pavloj. Five O’clock Tea fungují od roku 2005 a na svém kontě mají stovky koncertů, několik klipů (Poslední krok, Slunovrat, Helmut, Cesty), jedno EP (Sám sebou), desky Třeba se najdou, Frčíme si na páru a aktuálně chystanou To dobrý je v nás.


Publikováno: 27. 10. 2016
Autor: Johan

Fotogalerie