Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

CD 2016 / Noizgate Records / modern metal / Německo

Opět po čase o sobě dali vědět z Noizgate records, tentokrát s docela mladou grupou zvoucí se THE LEGION:GHOST. Tato pětice Němců se dala dohromady teprve před necelými dvěma lety, na začátku roku 2015. Alespoň dle fotky soudě se nejedná o mladíky, a hned po prvním poslechu bylo znát, že i vyspělé muzikanty. Musím ale podotknout, že jsem se do desky dostával docela dlouho, asi až na pátý poslech mne to začalo bavit a po dalším poslouchání jsem na materiálu docela ulítnul.

Moderní metal. Tak zní promo fakta. Ještě promo leták dodává, že songy jsou brutální, masivní, tvrdé, bez kompromisu a slitování. Jenže i tak si pod touto škatulkou lze představit velmi široké spektrum žánrů. A tak to samozřejmě musím upřesnit. Muzika TLG je hodně pestrá. Počínaje hodně pestrým zpěvem, od growlu přes hardcore, čistý vokál a i blackový skřehot, nebo třeba kytarově od valivého groove, přes death, hardcore, metalcore. Obzvláště si pánové libují ve valivých groove kytarových riffech, které se otáčí dokola. Najednou přijdou až blastové bicí, aby všechno rozčísnuly, nebo samplované intermezzo. Všechno tohle ale má hlavu a patu, není to jen bezhlavé střídání stylů, všechno do sebe krásně zapadá, graduje a zase padá dolů.

Album se jen pomalu a překvapivě rozjíždí prvním kouskem „MyPrivacy.com“. Sekané kytary dávají předznamenávat, jako kdyby deska měla být jen groove a zase groove. Opak je ale pravdou, tempa se střídají a tak za chvíli song jede v rychlém deathmetalovém tempu, aby se pak zase mohl vrátit na začátek. Hutnost, to je to pravé slovo. A to se dá říci i o druhém kousku. Většinou má song dobře zapamatovatelný refrén pokud možno tak ideálně s čistým vokálem. Každá skladba má něco do sebe. Třetí „The End of Tides“ zase začíná až metalcorově, aby pak mohla přejít v sekaný core a refrénem se vrátit na čistý vokál a riff ze začátku. Nenapadá mne přirovnání k nějaké kapele, snad jen občas mi přijdou na mysl MNEMIC, ale to nejde říct paušálně, to mám na mysli pouze někde a úryvky. Třetí kousek je jeden z mých oblíbených. Nádherný příklad deathcore je pátý song „Carry the Cross“ a již úvodní riff, který se krásně otáčí. A zase majestátní čistý popěvek. „Unwelcome“ a další hitovka. Kapely jako TLG to mají v jejich životě asi těžké. Ačkoli je muzika nadupaná, tak naživo může působit hodně roztroušeně a bez dobrého zvuku je efekt pryč. Vlastně deska obsahuje jeden hit za druhým. Marně mne napadá, co bych vyzdvihnul výš než zbytek. 

Každému songu totiž dodá totální grády až pompézní refrén, většinou s čistým vokálem. Prostě bomba. Album jsem slyšel snad 100x nebo víckrát a každým poslechem se intenzita vnímání zvyšovala. Třeba devátá a pomalejší „Black Rain“ obsahuje i uprostřed excelentní kytarové sólo a posazuje styl opět někam dál. Deska je hodně kvalitní, nabitá super muzikou a hlavně energií, a že je na špičkové úrovni i po zvukové stránce je snad jasné. Doporučuji každému, kdo má rád míchání stylů, silné melodie a zároveň deathcore brutalitu.

Album vyšlo na konci září, takže se jedná o horkou novinku. Před vydáním alba ještě vyšel na internetu i klip k zmíněné hitovce „Unwelcome“.

Seznam skladeb:

  1. MyPrivacy.com
  2. Cries in Vain
  3. The End of Tides
  4. 3rd World Insurance
  5. Carry the Cross
  6. Unwelcome
  7. Ghost
  8. Oblivion
  9. Black Rain
  10. One For The Pain…
  11. The Atomos
  12. Ruins
  13. Nemesis

Čas: 51:20

Sestava:

  • Kevin Kearns – Vocals
  • Andreas Leifeld - Guitar
  • Uli Werner - Guitar
  • Markus Ganzmann – Bass
  • Ben Overmann - Drums

www.thelegionghost.com

Klip: https://youtu.be/-F9fzUt4VBM


Zveřejněno: 21. 10. 2016
Přečteno:
3706 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář