Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

CD/LP 2016, Ván records / black metal / Island

Další novinkou z black metalového islandského království, která stojí za zvýšenou pozornost, je nové jméno ALMYRKVI, což v překladu znamená zatmění slunce nebo úplná temnota.

Jedná se o sólo projekt Gardara S. Jonssona z kapely SINMARA, kterému vypomohl na bicí všemocný Bjarni Einarsson (SINMARA, SLIDHR, WORMLUST). I když se jedná o sólo projekt, tak s využitím hostů ALMYRKVI odehráli dva koncerty, jeden z  nich byl na prvním mezinárodním islandském black metalovém festivalu Oration (určitě sledujte další ročníky tohohle festivalu!!!!) a Acherontic Arts festivalu.

Nahrávka se nahrávala, mixovala  a masterovala u Jamese Wanna ve studiu Emisarry. Jako ostatně u většiny kapel, které v tomto studiu nahrávaly, se i zde jedná o velice kvalitně odvedenou práci. To, že je Gardar z kapely SINMARA, je znát na zvuku, který je trochu podobný, i některé riffy a kytarové  postupy můžou znít téměř stejně, ovšem v konečném výsledku se jedná o úplně jinou muziku. Ta má svou vlastní tvář, je temnější a kolem celé nahrávky se vine až vesmírná aura.

Deska začíná  delším intrem. Hypnotizují tóny kytary, které doprovázejí mocné údery bicích, to vše je potom protkané občasným kvílením kytary a samply. První song  navodí skvělou atmosféru, která se postupem času ještě umocňuje. Atmosféra je podle mě to hlavní, na co ALMYRKVI sází. U druhé „Shrouded in Blinding Light“ se začíná naplno rozjíždět kosmická aura a vesmírné riffy (ale nepředstavuj si žádné veselé riffy, psychydelické samply nebo podobné blbosti, tohle je oslava temné strany vesmíru), které se linou celou nahrávkou, spolu s hutnými bicími. Bicí jsou povětšinou monotonní, což ovšem vůbec nevadí a jen to přidává na už tak specifické atmosféře. Nahrávku doprovází zdařilý, nenávistný a až záhrobní vokál. A nemůžu nevzpomenout výborné samply, které jen pomáhají desce udržet si svou jedinečnou vesmírnou auru.

„Pupil Of Searing Maelstrom“ je pro mě veliké překvapení, které se jako debut více než povedlo.

Seznam skladeb:

  1. Primeval
  2. Shrouded in Blinding Light
  3. Currents of Detestation
  4. Feeding the Void
  5. Pupil of the Searing Maelstrom

Čas: 26:08

Sestava:

  • Gardar S. Jonsson – všechno
  • Bjarni Einarsson – bicí

https://www.facebook.com/Almyrkvi/


Zveřejněno: 06. 07. 2016
Přečteno:
3476 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Johnix | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 07. 2016 09:30 napsal/a kubánec
icelandic BAN
Toto zní jak islandský Blut Aus Nord, vynikající věc!!!