Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

22.11.2014, Praha - Kokpit klub

Heartnoize Promotion, BrainWave Production & Chance to Dance uvádí:

V sobotu 22.11. se ve sklepě bývalé trafostanice na pražské Malé Straně bude znovu definovat zlo a hluk. V klubu Kokpit vystoupí tři kapely, které sdílí nenávist k optimismu, lásku ke krutosti a
rituálnímu pojetí performance. Nečekejte, že vyjdete do noční Prahy stejní, jako jste byli. Propálené oči od stroboskopu, plíce zdevastované oblaky kouře a pištění v uších. Blackmetalová událost podzimu - britská legenda Dragged into Sunlight přijíždí poprvé headlinovat pražskému peklu.


// DRAGGED INTO SUNLIGHT (black metal inferno, UK)
/ www.draggedintosunlight.co.uk
/ www.facebook.com/draggedintosunlight
/ draggedintosunlight.bandcamp.com
/ live: www.youtube.com/watch?v=L0Rf8N_kPCs

„Při poslechu desky Widowmaker jsem si sáhl na dno. Její poslech fyzicky bolí. Temná a zlá aura celé toto dílo obepíná jako inverze Ostravu. Je to černá mše, vedená naprosto suverénním způsobem, cílená správným směrem.“
Takto hovoří o posledním albu Dragged into Sunlight Fobia Zine a nelze než souhlasit. Tento zlověstný výlet do temnoty se stal jedním z nejsilnějších výtvorů britského extrémního metalu posledních let. Kolosální atmosféra ne nepodobná Swans, Neurosis či Autopsy přináší absolutní katarzi na hranici vědomí, ale i jemné harmonie předznamenávající niterné krveprolití osvětlené pouhými třemi svíčkami.

Vystoupení na prestižních festivalech Maryland Deathfest, Incubate nebo Damnation v posledních letech pouze utvrdila veřejnost, že živý prožitek z Dragged into Sunlight je ve svém rituálním pojetí srovnatelný s kapelami jako jsou Sunn O))). Black metal inferno není přehnaný tag, je to proroctví večera, na který Praha nebude moci zapomenout.


// SGRA (atmospheric black metal/sludge, Praha)
/ sgra.bandcamp.com
/ live: www.youtube.com/watch?v=2OJ7eY56Zow

Zemní hlubiny plné rozkládajících se organismů a bažinatých jeskyní se staly inspirací pro tvorbu sgra. Brutálně rychlé kytarové riffy prohnané přes společensky neslušný počet zkreslení proráží tlustý závoj tříštivých bicích. Atmosférické pasáže střídají blast beaty. A i přesto, že neuvidíme víc než záda, vysoce toxická směs smrtelného a černého kovu se špetkou moderních neduhů nás zcela pohltí. Význam sgra na pozici předkapely umocňuje i fakt, že Dragged into Sunlight jsou jednou z největších inspirací pro tvorbu těchto nadějných mladíků.


// LOVCI LEBEK (noise/lo-fi black metal, Praha)
/ soundcloud.com/lvc-lbk

Nepříliš často koncertující pražské uskupení stojící na hraně noisu a metalu se představí v plné kapelní sestavě. O jejich vystoupení před The Body se nemluví jinak než v superlativech. Například dle slov Davida Vo Tiena z Full Moonu šlo o: „Líbání ozvučené dřevorubecké pily zapíchnuté do kytarových krabiček. Klubko ocelového drátu jako hudební nástroj. Možná i jako světový názor. Řev polykající mikrofon. Kvílející kytarové včelíny. Kakofonický dadaismus, lo-fi black metal svlečený do naha, až na skelet. Leporelo lebeční lásky.“


ENTRY: 280 CZK pre-sale, 320 CZK on spot, 500 CZK combo ticket with Inter Arma + Mantar gig

VSTUP: 280 Kč v předprodeji, 320 Kč na místě, 500 Kč kombo vstupenka s koncertem Inter Arma + Mantar (https://www.facebook.com/events/653941781389213/?fref=ts)

PRE-SALE LINK: goout.cz/cs/listky/dragged-into-sunlight+sagittarius-a+lovci-lebek/spc/

Last.fm event: www.last.fm/event/3958808+Dragged+Into+Sunlight+at+Kokpit+kafe+on+22+November+2014

www.heartnoize-promotion.cz
www.brainwave-production.cz

Zveřejněno: 16. 11. 2014
Přečteno:
3294 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 11. 2014 13:06 napsal/a Coornelus
prostor
Nevíte někdo, co je to ten Kokpit za prostor? Podle fotek na jejich stránkách to vypadá, že je to velký jak můj obejvák. A vzhledem k tomu kolik lidí se na FB hlásí, že dorazí, to nevypadá na pěknou tlačenici.