LLYR

13.4.2014, Praha - klub Vagon

Příznivci historizujících folkrockových písní si přijdou na své v půlce dubna; v pražském Vagónu totiž dojde ke křtu společného alba projektu Lucrezia Borgia a Milana Schelingera – Hrej, hudče, píseň krásnou. Ten samý večer bude také věnovaný vzpomínce na zesnulého legendárního zpěváka, Jiřího Schelingera. 

Deska, která vyšla koncem loňského roku, nabízí 16 stop, autorem tří z nich je Milan Schelinger. Milovníky francouzské hudby jistě potěší česko-francouzský duet tohoto zpěváka a francouzské zpěvačky Céline Bossu s názvem Primabalerína a klaun.

Kmotrem nahrávky je hrabě Svatopluk Haugwitz; album Hrej, hudče, píseň krásnou přitom nepředstavuje první spolupráci mezi skupinou hudebníků kolem Antonína Macečka a Milanem Schelingerem: „Naše první spolupráce proběhla již v roce 2010, kde zahostoval na 2CD Valpuržina noc ve čtyřech písních natolik výtečně, že se jedna z nich, aniž by měla s Jiřím cokoliv společného, objevila i na 3CD výběru Jiřího Schelingera k jeho nedožitým šedesátým narozeninám,“ dodává Antonín Maceček, frontman Lucrezie Borgie.

Milan Schelinger započal svoji hudební dráhu působením v kapele svého tragicky zesnulého bratra Jiřího, po jeho smrti spolupracoval například s Františkem Ringo Čechem nebo The Plastic People of the Universe; rovněž prošel kapelami Projektil a Zemětřesení, dnes vystupuje s kapelou Milan Schelinger & Band.

Více informací získáte na:

www.borgia.cz

www.schelinger.cz

www.vagon.cz

www.alfedusmusic.cz


Zveřejněno: 29. 03. 2014
Přečteno:
3464 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář