Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

12.10.2013, Wien (Rakousko) - Szene

Poslušně se hlásím s dalšími zápisky z našich toulek za těžkým kovem. Na dnešek jsme si naplánovali výlet do hlavního města našich rakouských sousedů. Cesta nějakých 200 km, tak zhruba na 3 hodinky. Vyrážíme s dostatečným předstihem, abychom zvládli i nějakou tu procházku po okolí. Jako vždy jedeme podle autonavigace až na místo. Takže žádné zbytečné bloudění ani zajížďky. V 6 hodin parkujeme pár metrů od klubu, který je zatím zavřený. Dáváme svačinu a zvedáme se, že vyrazíme na plánovanou obchůzku okolí. Ujdeme zhruba 10 metrů a začíná pršet, tak se znovu vracíme do auta. Po pár minutách je konec deště a tak snad procházka vyjde na podruhé. Bloumáme okolím asi hodinu, ale nikde nic zajímavého. Jsme patrně v nějaké přistěhovalecké čtvrti, protože potkáváme jen samé Turky a Pákistánce. Žádné hospody, ale prodejny kebabů jsou skoro všude. Nakonec najdeme alespoň pěkný kostel, ve kterém zrovna probíhá mše. Doufám, že černá. Chvilku kujeme pikle po vzoru norské black metalové mafie, ale nakonec necháváme sirky v kapse a vracíme se ke klubu. U dveří se to už začíná pěkně houfovat. Snad každý třetí návštěvník má onášivkovanou vestu, tady se budeme cítit jako doma. V půl osmé se začíná pouštět. Znovu platí one way systém vstupenek. Takže jakmile nám odtrhnou kontrolní útržek, nesmíme se už vrátit ven, neboť už nám nebude umožněn opětovný návrat dovnitř. Ty 4 hodiny, co akce trvá, se dají v pohodě vydržet. Uvnitř jsou dva bary, velká místnost s pódiem (mým odhadem pro 500 - 600 lidí), stánek s merchem kapel a kouřit se chodí na zahrádku. Vnitřní prostor je nekuřácký.

Vše běží jak na drátkách a přesně v osm hodin početné publikum začíná rozehřívat domácí MORTAL STRIKE. Celá kapela v džízkách s nášivkami a vojenským maskováním na obličejích. Kapela se pohybuje někde mezi TANKARD, MALIGNANT TUMOUR a PARKÁNEM. Thrash metal v poněkud zábavové podobě. Ke konci vybalují nějakou, zřejmě germánskou lidovku. Ze zákulisí na pódium vbíhá Gerre a zpívá celý song s kapelou. Na rozehřátí to nebylo špatné, ale ta lehká příměs vesnické tancovačky kapelu poněkud sráží.

Druhou předkapelou jsou FOUR IN A CAGE. Metalcore, ufff. Protáčí se mi panenky a hledám východ ze sálu. Chvilku bezcílně postáváme na chodbě a nakonec se vracíme do sálu a sedáme si vzadu na zem. Není tu kam si jinam sednout. Oproti první kapele, FOUR IN A CAGE sleduje tak třetina lidí. Konečně je konec a my vyrážíme do první řady.

Letos TANKARD potřetí a potřetí i první řada! První song tradičně „Zombie attack“. Snažím se odkoukat sólo, ale zase nic (smích). Průřez dlouhou diskografií. Basák Frank s otevřenou hubou skáče po podiu jak po trampolíně. Frontman Gerre mezi songy vtipkuje s publikem. Kytarista Andi s úsměvem na tváři sází všechny riffy a sóla s neuvěřitelnou lehkostí a bubeník Olaf mlátí do bubnů, až třísky lítají. Koncertní program trvá neuvěřitelnou hodinu a 55 minut, ale i tak bych si s chutí dal ještě jeden přídavek!

Hned po konci sedáme do auta, nařizujeme navigaci a vyrážíme domů. Byli jsme připraveni k přespání v autě, ale Mařenka je nesmrtelná a rozhodla se dojet až domů. Cestu komplikuje hustá mlha, a tak cesta trvá o hodinu déle. Já půlku prospím. Ve 4 hodiny ranní jsme doma. Respekt Mařence, že to jako vždy zmákla levou zadní. Skvělý výlet, TANKARD nikdy nezklamou. A kam vyrazíme příště? Už nadcházející víkend pofrčíme do německého Straubingu na dvoudenní in-door festival Metal Invasion.

Fotky: Mařenka

Celá galerie



Zveřejněno: 16. 10. 2013
Přečteno:
3343 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 10. 2013 15:35 napsal/a KubaAjz
..
díkec přátelé. Kreator na Lokti? tak to si nechám líbit, přihodil bych (pokud se bude dále akce držet Germánského konceptu) Necronomicon, Holy moses, Vendetta, Assasin a Protector
16. 10. 2013 13:43 napsal/a Peťan
Pěkný výlet
koukám, že Tankard zase vládli :-) To mi připomělo, že prý na příští rok do Lokte chystají Kreator ;-) Pěkný report, kostel zůstal stát :D Snad jen při pohledu na fotky členů Mortal Strike se musím smát, hrůza :D
16. 10. 2013 06:27 napsal/a Asphyx
tady
se dát říct jen jediné....díky. Při takovýchto reportech dostávám velkou chuť na pivko:)) Moc hezký...