Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Peter DOOMAS Beťko je bezesporu zajímavou postavou slovenského metalového undergroundu. Probrali jsme spolu, co je nového v jeho kapele DOOMAS, podívali se na letošní festival Goothom open air a zeptali se na jeho produkční činnost a spoustu dalších věcí.

Ave Doomas! Měl jsem čest vás vidět na pražském koncertě v Modré Vopici v rámci turné Rest in Pieces. Jak jste s turné byli spokojeni? Ve kterém městě se ti líbilo nejvíc? Co návštěvnost, pocity, postřehy? Máte nějaké vtipné historky za zákulisí (smích)….?

Ahoj Jakube. Tak  minitour REST in PIECES  dopadlo nadmieru dobre, sme si to užili spolu s ASGARD, SEPSIS, DYSANGELIUM. S koncertami sme boli nadmieru spokojný aj napriek slabšej účasti v Prahe a Pardubiciach sme si to zase vynahradili u nás doma v Leviciach a Brne. Odozvy na koncerty boli výborné, všade sa ľudia bavili, čo je hlavné. Najviac nás zabávali Paramba a Mirec z ASGARD, sú to riadny "řízci", neviem či som to dobre napísal  ale zábava bola. Napr. v Pardubiciach sa „Pačesovi" (gitarista z ASGARD) roztrhli struny na 2 gitarách a potom samozrejme keď  sme začali hrať mi s DOOMAS tak aj mne  plus vyliaty energeťák na notebook odkiaľ šli sample atď... Ale ako vravím, nálada super a verím , že to v tejto alebo aspoň v podobnej zostave ešte zopáknem!!!

Jako kapela jste vznikli v roce 2006. Podle vašich stránek jsi jediným zakládajícím členem, který je v kapele od začátku. Ostatní jsou přeci jen o nějaký ten rok mladší, a to nejen jako muzikanti, ale i věkově. Jak přistupujete kupříkladu ke skládání nových songů? Mluví ti do toho i ostatní? Kdo je vlastně autorem muziky? Představ nám prosím celou kapelu, u nás v Čechách jsem o vás toho zatím příliš nenašel.

Doomas  už podľa mojej prezývky som ja :-D. Ľudia odchádzajú a prichádzajú len ja ostávam :-D však kde inde by ma chceli :-D. Som velmi rád momentálnej zostave pretože sme si sadli ako ľudsky tak aj hudobne. Chalani sú mladí, ale vyhratí a určite lepší hudobníci ako ja. Majú zmáknutého Townseda alebo Obscuru, Opeth atď. Ja som skôr death metalový klasik a rád si hrám moju naj skupinu BOLT THROWER, ASPHYX atď. Doteraz to bola výlučne len moja tvorba ale na novom albume som v menšine, pretože väčšinu songov zložil Martim Kalmi Kalmancsai, ktorý ťahá DOOMAS do iných veľmi zaujímavých vôd a myslím, že presne taký čerstvý vietor nám treba. Čo sa týka zostavy tak momentálne ja takáto: Gitara, sample - Martin Kalmi Kalmancsai, bass gitara, spev- Peter Doomas Beťko, gitara - Majo Turis, bicie - Erik Šabo. Chalani majú okrem DOOMAS aj iné projekty, ale snažím sa ich držať nakrátko, aby pre nich bol prioritou DOOMAS xaxaxa. Ja spievam ešte v jednom death metalom projekte spolu s Kalmim s názvom UNMOURNED teraz sme pribrali aj bubeníka Erika, takže je to masaker. Majo Turis je vynikjúci gitarista a našiel sa v atmosferických až ambientných veciach a má projekt s názvom TURIS, tak popočúvajte na youtube, je to nádhera. A čo sa týka nášho najmladšieho člena Erika, tak ten celý svoj život podriadil muzike a ani neviem v koľkých projektoch hrá - je nadaný a preto veľmi žiadaný bubeník.

Máte za sebou zatím „jen“ dvě alba. Poslední vyšlo u tvé společnosti Gothoom productions v roce 2008. Pět let je přeci jen dlouhá doba. Nechystáte už nové cd? Pokud ano, můžeš nám prozradit něco o jeho nahrávání apod.? Bude se opět jednat o váš „typický“ doom/dark/death metal? Můžeme očekávat nějaký posun kupříkladu k větší melodičnosti apod.?

Áno, máme zatiaľ len dva albumy, z toho jedno je len male EP. 5 rokov je dlhá doba, ale za ten čas sme sa niekam posunuli, vyvíjali a myslím, že nové CD bude bomba v tom pravom zmysle. Nehráme sa na nič, určite nevymyslíme niečo nové a zásadné, ale pojde to zo srdca a o to nám ide. Nové CD je nahrané, ešte dolaďujeme veci a samozrejme sme si pozvali hostí a práve preto je to také zdĺhavé pretože každý jeden hosť musí mať  svoj termín a to nie vždy vieme spoločne dodržať. Raz sa nedá jednému, raz druhému atď. Ale myslím, že to čakanie za to stojí. CD bude mať názov LaMuerte a bude nádherné nie len po hudobnej, ale aj po vizuálnej stránke. Malo by výjsť ako CD a aj DIGIPACK. Ako som písal skôr, ja stále ťahám tú svoju melodickosť a Kalmi na novom albume má 4 songy a jeden z nich s názvom "Forlorn" predznamenáva naše ďalšie smerovanie. Trošku viac spomalíme a pritvrdíme, ale vždy to bude DOOMAS a myslím, že nás už ľudia dokážu identifikovať aj z počutia.

Jsi majitelem Gothoom productions. Co tě vlastně vedlo k tomu, založit si v dnešní době, kdy dochází díky internetu k úplné změně v přístupu k muzice a fyzickým nosičům, vydavatelství? A to jestli se nepletu, se soustředíš převážně na českou a slovenskou scénu a tady je trh malý…

Ano vlastním značku Gothoom Productions a ako som už párkrát písal, založil som ju ako svoj vlastný label pre moju domovskú skupinu DOOMAS  keď sme posielali CD po všetkých možných vydavateľstvách a prišla odpoveď buď negatívna alebo s tým, že si to musíme zaplatiť, takže som sa rozhodol si to vydať sám a dodnes neľutujem. Určite nevydávam 1000 - kusov, stačí 300-500 ks a s reklamnou podporou pre kapelu sa to dá. Nežijem z toho, ale som veľký fanúšik SK/CZ kapiel a preto sú aj moja priorita. Ludia sa u nás naučili, že aj keď si niečo stiahnu z internetu, držať origoš CD je na nezaplatenie.

Asi se tě ptá každý, ale nedá mi to… Je nějaký klíč, podle kterého si vybíráš kapely, které u tebe vydají cd? Co jsem koukal, nemáš ve své stájí snad žádnou slabou kapelu. Chodí ti asi tuny demonahrávek, promo cd apod. Kdy si řekneš: „Tak tohle je ono, ty vydám!“

Ďakujem. Tak to bolo na začiatku, keď som vydával CD hlavne podľa známosti s tou alebo inou kapelou a bolo to vždy o kamarátstve, ale sme sa trošku posunuli ďalej a kapely si už  vyberám. Väčšinou je to hlavne o tom, ako kapela na sebe pracuje, aké má promo, ako sa stará o seba tak sa bude starať aj o moju investíciu. V prvom rade sa mi musí páčiť hudba, image a potenciál do budúcna. Ak nemá velké meno, musí o to viac koncertovať, v zmluve má napr. každá kapela že musí odohrať min. 12 koncertov do roka. Kapely si väčšinou popočuvam či na koncerte alebo po odporúčaní mojich známych, inak počúvam aj demáče, ktorých chodí kopa a už tam vidieť kto a ako to myslí s kapelou vážne. Niektoré promá chodia už ako plnohodnotné CD, iné len tak napálené, ale vypočujem si všetky. Teraz napríklad ma zaujali DYSANGELIUM a už sme v jednání na vydanie nového CD a tých skupín je veľké množstvo, ale nedá sa všetko vydať, čo by som chcel. Po CALES by som chcel ďalšieho veľkého koňa a pomaly na ňom aj pracujem, tak uvidíme, čo bude ďalej.

Spousta undergroundových labelů dnes funguje principem „výměny cd.“ Za většinou z nich stojí pár nadšenců, kteří nespí po nocích a tráví svůj čas „připojeni“ k internetu a vyměňují, posílají, píšou apod.  Jak jsou na tom Gothoom productions? Také vyměňujete? Existuje v undergroundu dnes vůbec nějaká jiná cesta? Vím z vlastní zkušenosti, že sehnat někdy originál cd od nějaké méně známé kapely je skoro nad lidské síly… Stáhnout jde  oproti tomu v podstatě cokoliv….

No my sme asi jediný, čo nevymieňajú CD. Radšej dám pre obchodníka lepšiu cenu, ako by  som to vymenil. To, co som dostával na trejdy, som zväčša ani nepoznal a ďalšie toný mexického grindcore by som uz asi ani nezvladal. Pre mňa su naše kapely v GP ako rodina a každú kapelu si cením tak, ako by som tam hral ja a má preto pre mňa oveľa väčšiu hodnotu, ako ktorá koľvek zahranična skupina. U nás dostaneš všetky naše kapely, my nepredávame ani iné CD iných kapiel, ani sme nie frencheasing inej spoločnosti. My sme jednoducho Gothoom productions. Všetky CD sa dajú objednať na našom webe www.gothoomshop.com

Pohybuješ se na scéně již spoustu let. Když srovnáš současnost s minulostí, pozoruješ nějaké velké změny? Myslím teď v přístupu k muzice. Spousta kapel dřív hrála „nedokonale“, ale s o to větším nadšením. Dneska máme internet, spoustu nových technologií, digitalizaci hudby apod.  Vidíš rozdíl kupříkladu mezi „starými“ zkušenými kapelami a mladými začínajícími spolky?

Tak ten rozdiel tam je a dosť veľký. Ja patrím ešte do kategórie tkzv." srdcaři" a naozaj si hudbu užívam ako aj každú kapelu či už na pódiu alebo len tak keď si pustím CD. Som z doby, keď sme ešte snívali o tom, ako z nás raz budú hviezdy a ukážeme celému svetu, že sme najlepší. Tak sme sa správali aj na pódiu a aj pod pódiom xaxaxa. Dnes chce každý peniaze, ale my sme hrali len pre ten pocit, že vlastne môžeme hrať to, čo nas baví. A to je ten hlavný rozdiel, kapelám chýba empatia, sebakritika, ako aj urobiť niečo pre fanúšika bez toho, aby z toho niečo mala.

Co říkáš na „současný“ trend stahování muziky? Příznivci tvrdí, že se o kapele všichni dozvědí během pár minut po celém světě a je vše snadněji dostupné. Odpůrci mluví o „zabíjení muziky.“ Znám spoustu lidí, co dnes přistupují k muzice stylem „stáhnout, poslechnout a buď rovnou smazat nebo si ponechat jen mp3.“ Kapel je ale v současnosti hodně, trh je přehlcen…

Všetko je to otázka trhu, CD sú v podstate už na odpis, ale ľudia si k nim myslím najdu cestu a budú preživať boom tak ako teraz Vinyl. Už aj u nás v GP sme spustili digitálny predaj CD a každý kto chce, si album može stiahnuť. Chceme tak isto skusiť vydať spolu s CD aj CD na špeciálnych USB kľúčoch v tvare kreditnej karty atď. Nápadov je dosť, ale budúcnosť ukáže, kde sa bude celý hudobný priemysel uberať.

Jsi zároveň i pořadatelem Goothom open air festivalu. Kolik stojí za jeho pořádáním lidí? Jestli se nepletu, jste na Slovensku jediní, kdo pořádá festival s takto „tvrdými“ kapelami v takovém rozsahu. Pověz nám něco o historii festivalu, kdy vlastně vznikla ta myšlenka pořádat takovouto akci.

V podstate nemáš pravdu tých festivalov je tu viac, ale asi sme jediný, ktorí si budujú aj nejakú tradíciu spolu s menom festivalu. Tento rok to bol už 4. ročník a bol naozaj veĺmi úspešný. Samozrejme, že by som to nedokázal bez pomoci hlavne mojej rodiny, manželky, ako aj celej mojej skupiny DOOMAS, kamarátov ORFl ale hlavne fanúšikov, ktorí na tento fest prišli, tý všetci stoja za Gothoomom, ja som len taký pajác, čo sa tam pretŕča. Festival má 5 rokov, ano 5, ale rátame aj nultý ročník, který bol v roku 2009 v meste Vráble a keže sme rozbehli vydavateľstvo, tak už sme potrebovali len festival, kde naše skupiny budú aj hrať xaxaxa a to je celá myšlienka GOTHOOM festu.

Na stránkách festivalu je uvedeno, že je počet lístků omezen na 1200 kusů. Není to málo? Ptám se, protože spousta pořadatelů si stěžuje, že jsou jejich akce ve výsledku ztrátové. 1200 lidí není moc, a když si vezmu, že na něm vystupují i známé a slavné kapely, které asi nejsou nejlevnější apod…

Festival GOTHOOM nechcem mať ako masovú záležitosť. U nás je na prvom mieste rodinná atmoféra, ktorá je základom toho všetkého. V prvom rade ide o stretnutie priateľov a fans vymeniť si názory na kapely alebo sa jednoducho prísť len uvolniť a zabaviť do spoločnosti ľudí s rovnakým zmýšľaním. Každý kto raz príde na GOTHOOM vie, že je tam pánom, všetko podriaďujeme tomu, aby sa tam hlavne ľudia citili dobre. Oni tam cítia to srdce, ktoré bije pre nich a vždy bude, pretože ja som jeden z nich, nie som nič viac a nič menej. S každým sa porozprávam, pozdravím a poďakujem im, že si vybrali práve náš festival a o tom to je, my sme rodina Gothoom a každý, kto tam príde, sa stáva členom tejto rodiny a preto nechcem, aby sa z toho stala masová záležitosť. Tu nejde a ani nikdy nešlo o peniaze, samozrejme, že skupiny treba zaplatiť a preto to vstupné nie je ani najlacnejšie, ale za svoje peniaze dostanú to čo im nedá iný festival - pocit výnimočnosti každého jedného fanúšika s pocitom , že ten festival nie je moj, ale ICH každého jedného. A preto vravíme náš, váš festival, nie môj tvoj.

Bylo letos vlastně vyprodáno? Když srovnáš návštěvnost s minulými ročníky, jaká je tendence? Přibývá lidí nebo díky jich finanční krizi naopak přijde méně?

Kedže na celom festivale GOTHOOM začiname pracovať už mesiac po skončení každého jedného ročníka, tak sa fans základňa stále rozrastá. Veľká práca s reklamou a kapelami, to som sa naučil od najlepšieho festivalu  v SK/CZ a to BRUTAL ASSAULTu, tý ľudia presne vedia ako sa má čo robiť a preto sa rád učím od najlepších a za to sa nehanbím. Máme 4 etapy kedy sa dajú lístky kúpiť tak sa každý može rozhodnúť podľa svojich finančných možností.

Je sice teprve krátká doba od letošního ročníku, ale jak hodnotíš ty festival, jako pořadatel. Teď nemyslím jen finanční stránku, ale spíše jestli nedošlo k nějakým organizačním problémům apod. Je něco, co bys chtěl do budoucna ještě vylepšit?

S 4. ročníkom festivalu som nadmieru spokojný. Prišlo zase viac ľudí ako pred rokom, veľa sa toho vypilo, vyšlo aj krásne počasie, tak sa nie je načo sťažovať. Do budúcnosti asi zmeníme areál festivalu, pretože nám začína byť tesný, abysme mohli priviesť na festival väčšie kapely, fanúškom poskytli lepšiu vybavenosť či už parkoviská alebo viac spŕch a WC.

A jaký máš ze všeho pocit jako fanoušek a muzikant? Zklamala/nadchla tě kupříkladu nějaká kapela (měla třeba špatný/dobrý zvuk, předvedla horší/skvělý výkon, který nebyl  na 100 % apod.)?

S festivalu mám len tie najlepšie pocity a čo sa týka skupín, ani si nedovolím niekoho kritizovať, pretože som mal tak strašne veľa práce, že som nestihol pozrieť ani jednu skupinu tak, ako by som chcel. Ale podľa fans boli všetky skupiny výborné, pochvaľovali si aj dramaturgiu festivalu, kde sme zakomponovali viaceré metalové štýli, takže každá kapela vyznela a nezlievali sa jedna do druhej.

Kam až chceš, aby se Goothom open air časem vyvíjel, posunul? U nás máme Brutal Assault... je tvůj cíl vytvořit časem na Slovensku podobný festival? Máš nějaký takový cíl, představu, vizi?

Ako som písal už skôr, BRUTAL ASSAULT je len jeden a budem rád keď to tak aj zostane. Shindy a spol. to robia už dlhé roky a robia to dobre. Gothoom je a aj bude úplne iný. Pre nás su prioritou SK/CZ skupiny doplnené zahraničnými menami a tak to aj ostane. Naše max je 2500 ľudí, to je strop, kam bysme chceli zájsť, ale vízia je niekde v budúcnosti. Ak o festival bude záujem, tak budem veľmi rád, ale ako som povedal pre nás je prvoradá rodinná až dovolenková atmosféra. Takže, to je naša vízia a budúcnosť.

A co tvé nahrávací studio? Když u vás kupříkladu některé kapela nahrává a zároveň ji produkuješ, nemluvíš jim do toho (smích)? Přeci jen jsi zároveň i muzikant a zároveň budeš jejich cd „prodávat.“ Jde mi o to, že některé velké společnosti „tlačí“ některé kapely kupříkladu k „přístupnějšímu“ zvuku, změně image apod.

Xaxaxa my sme stále UG scéna. Ja kapelám môžem len poradiť, nikdy by som im neprikazoval niečo, s čím by oni neboli stotožnení. Nahrávacie štúdio sa rozbehlo veľmi dobre a nahrávame aj kapely, ktoré ja nevydávam a tam som skôr v úlohe poradcu ako nejakého kritika. To si ani nedovolím, pretože každý, kto k nám príde nahrávať, vie presne čo chce.

Jak to vidíš s metalem (teď myslím spíše underground) na Slovensku? Chodí lidé na koncerty? Určitě pořádáš kromě festivalu i spoustu dalších akcí. Nedovedu si vždycky představit, když dorazím u nás v Čechách na nějaký koncert, tam hraje pět kapel a přijde 30 návštěvníků s tím, že půlka má akreditaci, jak se to nakonec zaplatí. Jak to vypadá u vás?

No, sme si bližši ako bys si myslel. Je to veľmi podobné, však sme stále bratia xaxaxa, takže aj mentalita je veľmi podobná. Ľudia sú prechľastaní muzikou. Veľké svetové kapely pomali hrajú aj v tej najmenšej dedine takže jednoducho spohodlneli a na koncert idú len vtedy keď nesedia pri FB alebo nepočúvajú youtube a prídu sa zväčša naje...ať. Na druhej strane je možna chyba aj na strane usporiadateľa, ktorý mal  buď slabé promo alebo jednoducho zlý výber skupín. Dnes si ľudia vyberajú a idú väčšinou na istotu.

Cítíš za ty roky, co je naše republika rozdělena, u vás na Slovensku pokles zájmu o české kapely? Když mluvím občas s některými mladšími kolegy, kamarády, tak nemají o slovenské scéně již příliš velké povědomí. Sice není problém si dnes něco dohledat na vašich metalových serverech, ale mladší generace u nás už slovensky tolik neumí… jak je tomu u vás?

No u nás je to trošku iné, pretože my sme stále na Vás dosť prepojený a veľa CZ skupín hráva u nás a myslím, že aj zásluhou GOTHOOM festu to tak je. Poznáme všetky zásadné kapely a ja sa snažím priniesť na festival vždy to najlepšie čo u Vás máte. A kedže česká scéne je veľmi kvalitná, tak na veľa rokov dopredu mám festival GOTHOM zabezpečený xaxaxa. S českým jazykom nemám problém, však som na ňom vyrastal a myslím, že ani u vás som sa nestretol s niečim  takým, že my niekto nerozumie.

Spousta kapel dneska opouští od vydávání cd. Vydají jen vinyl a dají svoje nové album jen k digitálnímu stažení. Co myslíš, přežije do budoucna  cd jako nosič? Zaslechl jsem i názory, že jediné na čem se dá trošku vydělat je merchandise. Ten pak kapely samy prodávají jen na koncertech, aby lidi „donutili“ přijít, zaplatit vstupné atd. Jenže pak dochází k tomu, že některé kapely koncertují v podstatě nonstop a fanoušek už nemá ani chuť zase vyrazit na stejnou kapelu… Pořadatelé sázejí na stejné „jistoty.“ Někdy mi to připomíná začarovaný kruh…

Tak v tomto máš absolútnu pravdu a nemám, čo by som k tomu dodal iba to, že to tak v skutočnosti je. Každý, kto je v UG scéne musí rátať s tým, že určite nezbohatne a peniaze, ktoré investoval do nahrávky alebo merchu, sa mu nevrátia v plnom rozsahu a stanú sa len kruhom, v ktorom za kratši krok ťahá zväčša skupina.

Koukal jsem, že jste se (Gothoom productions) pustili i do vydávání vinylů. Je to opravdu tak, že jsou vinyly v prodejnosti opět na vzestupu? Přeci jen, gramofon zase tolik lidí doma nemá. A když jsme u těch nosičů… co digitální prodej hudby, jaký je tvůj názor? Nejsem si zrovna jistý, zda si každý raději nepočká na to, až bude deska volně ke stažení (u cd a vinylu snad někoho ještě naláká booklet apod.).

Áno skúsili sme to a zatiaľ neľutujeme a pripravujeme aj ďalšie tituly ale je to skôr o prestíži ako o predajnosti. Áno predávaš ale investícia oproti klasickému CD je o dosť vyššia a hlavne pri Picture LP. To prečo sa predávajú vinyly sú hlavne v tom, že si buduješ kompletné diskografie a čím je vinyl starší, tým má vyššiu cenu (a niektoré  majú neskutočne vysokú cenu), je to proste investícia, ktorá sa ti vráti resp. zhodnotí. A samozrejme druhá vec je zvuk, ktorý je hlbší a živší analógový zvuk a má taku zvláštnu atmosféru, ale to by ti asi vysvetlili skôr milovníci tohto média.

Na podzim se bude v Plzni konat další pokračování festivalu Phantoms of Pilsen. Na vašich stránkách se píše, že Gothoom productions jsou partnerem tohoto nejen black metalového svátku. Co si mám pod tím představit? Budou tam vystupovat některé kapely z tvé stáje?

Nie, aj keby som bol rád, ale je to  skôr taká forma spolupráce, kde si pomáhame navzájom a zdielame si informácie alebo si pomáhame s promom.  Naše logo možeš nájsť na vicerých plagátoch aj iných festivalov, či to bude budúci ročník AGRESSIVE METAL FEST alebo CZECH DEATH FEST, AFOD, atď. Snažíme sa pomáhať jeden druhému, je to vždy lepšie ako bojovať a ohovárať sa.

Jsi zároveň i majitelem společnosti Gothoom productions, máš kapelu, pořádáš festival Gothoom open air, jsi majitelem nahrávacího studia. Jak se to dá stihnout všechno najednou? Chodíš ještě do klasického zaměstnání nebo tě muzika uživí? Nedovedu si představit tu obrovskou hromadu administrativy…

Xaxaxa tak ťa sklamem, som typ workoholika a mám okrem tohoto ešte ďalsie 3 firmy, ktoré vlastne živia celý tento cirkus. Manželka mi ukazuje, že mi šibe, ale je to môj koníček a ak niekto chodí na ryby alebo peniaze dáva do drahých vín, ja si vydávam kapely a robím festival. Som asi postihnutý, ale s týmto postihnutím žijem rád, je to môj život a už som raz musel všetko toto opustiť a ver že to bolo najťažšie rozhodnutie v mojom živote. Som totálny abstinent a nefajčiar, takže čo neprepijem a neprefajčím, dám do kapely xaxaxa, no taký som ja.

A má oblíbená otázka. Je nějaká kapela (česká, slovenská i světová), která tě poslední dobou zaujala? Je něco, co protáčíš v současnosti ve svém přehrávači a nemůžeš se toho „zbavit?“ Teď nemyslím jako vydavatele a profesionála, ale jako fanouška.

Hm, kedže mi týždenne chodí veľa CD, tak si vypočujem dosť veľa SK/CZ muziky. Veľmi sa mi páčia slováci BRUTE ako aj napr. DYSANGELIUM obe sú už v pláne GP na nové CD xaxaxa, alebo aj Jirko Krš a jeho banda ŠTAB ZS-CO, na slovensku funeral doomová SAMSARA, výborná vec, alebo hardcorový HATE CONTROL. Zo sveta asi AGALLOCH, ALCEST a mnoho iných, je toho veľa takže toto je len takých pár čo ma rýchlo napadne. Ja chcem len podotknúť , že som milovník SK/CZ ug scény a preto väčšinu počúvam len tieto kapely.

Co chystá Doomas (a teď myslím jak tvoji osobu, tak i kapelu) v nejbližší době?

No neviem či poznáš to porekadlo o obuvníkových deťoch, že otec nemá čas im spraviť topánky, tak chodia bosý a u nás je to presne tak. Máme všetky prostriedky na to, aby sme si to mohli spraviť, len  niekedy nie je čas, ale sľubované nové CD s názvom LaMuerte vyjde do konca roku alebo hneď prvý mesiac budúceho roku a bude to naozaj prielom v tom, čo sme hrali doteraz. Konečne chcem DOOMAS vyviesť vonka do sveta, tak verím, že sa nám podari hrať čo najviac v zahraničí, tak uvidíme, ale plány sú plány a skutočnosť može byť iná.

A na co se můžeme těšit od Gothoom productions, chystáte vydání nějakých nových zajímavých kapel?

Tak tam sa toho udeje naozaj dosť, trošku sme mali od začiatku roku pauzu ale verím, že to do konca roku dobehneme.

Novinky :
BRAINSCAN/Reflections september 2013
Split INFER/VORTEX UNIT október 2013
GOD DEFAMER  november 2013
ŠTÁB ZS-ČO november 2013
DOOMAS december/január 2013/14
UNMOURNED február 2014
DYSANGELIUM  marec april 2014
Tak zatiaľ takýto je plán. Uvidíme ako ďalej.

Děkuji za rozhovor a ať se ti daří jak s kapelou, tak ve všech podnikatelských aktivitách!

Aj ja ďakujem bolo to vyčerpávajúce, si ma zničil xaxaxa  a hlavne, že si si počkal tých 5 mesiacov, a za to ti ďakujem.

http://bandzone.cz/doomas
http://www.doomas.com/
http://www.facebook.com/DoomasOfficial
http://www.gothoom.com/
http://www.facebook.com/GothoomFest
http://www.facebook.com/Gothoom


Zveřejněno: 13. 10. 2013
Přečteno:
3827 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář